Känna på formen

Skammen att bara hunnit med ett träningspass sedan i torsdags drog mig ut på en löprunda idag. Kanske inte så smart. Som alltid har jag svårt att ta det lugnt och öppnade i 4.50tempo istället för 6tempo. Känningar i vänstra benhinnorna men vad gör man, det går väl bort under km 45 imorrn förhoppningsvis. Har nyss kolhydratladdat med en dubbel subwaymacka extra allt så energi ska finnas imorrn. Nu fattas bara sömnen med...

Sträcka: 8,04km
Tid: 44:25min
Tempo: 5:31min/km
Medelpuls: 155

Dags för ultrapass

Imorrn ska jag springa mitt första ultrapass på svensk mark med en kompis från löparresan i Portugal. Vi har planerat detta ändå sedan vi kom hem och startar kl 9 imorrn bitti. Den ursprungliga planen Stockholm-Uppsala har blivit ändrad till Märsta-Uppsala pga trafiken och till slut kommer vi nog upp i runt. Har nu valt den perfekta löparoutfiten men har kanske den sämsta uppladdningen någonsin. Lite sömn, lite löpning och dålig kost ska jag nog övervinna på 19 timmar, allt detta ska bort. Bästa med ultrapass att vi inte har några prestationskrav, inga tider som behöver passas, ingen skam över att gå då och då, bara låta lilla Garmin ticka på. Nog ska vi klara oss utan superRune med som just nu springer hela vägen hem till Sverige från Portugal genom berg och dal.





Erik och jag efter löparveckans andra ultrapass.

Zombie

Idag är det jag som är toktrött. Igår också för den delen. Adriano sov knappt något natten till igår och jag var hemma med honom eftersom han var sjuk. Undrar riktigt nyfiket var han får energin ifrån när jag knappt kan hålla ögonlocken öppna. Knaprar Dextrosol, Snickers och Kexchoklad och försökr hålla sockerkickarna konstanta. Ingen träning som planerat igår, hur hitta barnvakt åt ett sjukt barn om man inte kan hitt deta till ett friskt. Svårt.

Gårdagens i-landsproblem: ingen tid för träning.

Dagens i-landsproblem: trött.


Älska våren

Cykelrutten till och från förskolan är tillfälligt ändrad. Vi åker igen vitsippeskogen varje morgon och varje eftermiddag och stannar nästa alltid för att plocka några sippor. Igår fick älsklingsfröken Sandra vitsippor på morgonen.

 


Leta påskägg

Givetsvis kom påskharen även till Olofstorp på påskafton och kusinerna fick leta påskägg i trädgården.



I äggen fanns leksaker istället för godis, bland annat fingerfärg. Hur kul som helst fram tills Adrianos hand kom emot den fina, dyra tygsoffan.


Heldag på Liseberg

Numera är det tradition att jag tar Tilda och Adriano för en all-in-dag på Liseberg. Fiffigt nog öppnade Liseberg i helgen när det var sommarväder - ett måste! Åkpassen åkte på Tildas, Adris och min handled och vi satte fart. Hejarop och proviant samt sporadiska åkturer stod kärleksparet Cissi & Johannes för. Återigen en underbar dag, så där så hjärtat smälter när man ser barnens lycka. De höll ut ändå tills attraktionerna stängde kl 21, precis som riktiga Nilssons!


Microfon och mixerbord i kaninhuset.

Kusinerna kör själv!

Kaffekoppen

Pariserhjulet

Äter upp lite av den enorma Kexchokladen som Johannes vann hem. Eftersom Joh börjar med en ny diet denna vecka kom Kexchokladen dock inte längre än til min bil. Stackarn.


Johannes hejjar på




Adriano tog även tillfället i akt att ge bort alla sina nappar till kaninbebisarna. Han fick ett diplom på att han var en äkta kaninvän. Nu, två dagar senare har han glömt bort sin älskade, älskade napp. Helt otroligt.

Snabbare än snabbast

Det blev som jag fruktade: inga löppass alls under påskhelgen. 4 dagars vila och jag kickstartade veckan med ett snabbt 5km-pass i mina nya snabba skor. En skam att jag haft de i flera veckor utan att testa dem! Vet inte om det var spring i benen efter 4 dagars vila, energin från solen eller den skorna som fick mig att glida fram längs Stångån idag. Jag har rätt dålig koll på var jag ligger på 5km eftersom jag i princip aldrig maxar på träning och springer mycket sällan lopp på under 21km.

Siktade på under 24min vilket är mitt bästa någonsin och klockan stannade på 23.19min. Nöjd Sara!

Snabbdistans

Distans: 5km
Tid: 23.19min
Tempo: 4.40min/km

Medelpuls/Maxpuls: 169/182

Påskfirande 2011

Idylliskt värre idag! Vem behöver den perfekta familjen när man har den perfekta släkten? Först i Frillesås hos Mormor & Morfar och sedan i Mölndal hos Farmor & Farfar. Trevligt, kravlöst, roligt, gott, mysigt och kärleksfullt.


Panda och Kattis med - favoriterna


Kusinerna fulltagliga


Lika som påskkärringar

Farmor Linéa får också fräknar



Stolt Freddegrädde Johannes i sin nya boomerang pike


Glad styvmor

Påskmiddag

Långpass i solsken

Efter många om och men drog jag ut på veckans långpass redan igår. Kände på mig att det itne skulle hinnas med med allt påskstök i helgen så det var lika bra.

Skippade vätskebältet och sprang till motionscentrum där jag drack vatten efter 5, 10 och 17km. Dog en smula däremellan och fick otroliga dippar utan vatten och mat. +22 och sol, riktigt varmt. Gillar inte värme men vad gör man - vägrar klaga när äntligen värmen är här. Underbart att springa i kortbyxor och linne! Tog det lugnt för att inte reta upp verken hälsena, hälsporre eller benhinnor. Gick bra och höll mitt lugna tempo med låg puls utan större prestationskrav på mig själv.

Distans: 2:11 tim
Tid: 22,27km
Tempo: 5:54min/km
Medelpuls: 155


Tillbaka till brottsplatsen

Onsdagar är egentligen Adrianos egentid med pappa men idag fuskade jag. Visserligen var Donalds tåg sent så jag hämtade honom och så åkte vi till lekparken i Lillvalla för att träffa nya kompisen från igår. Som de leker, otroligt roligt att se. Jag blev inslängd i piratfängelset på piratskeppet flera gånger idag med tills Adriano kom och friade mig.

Som grädde på moset på en underbar eftermiddag fick jag springa hem brevid cykeln, 4 snabba km. Tvekar inför morgondagens långpass då hälsenan inte känns helt ok. Våga eller inte?

Parklek

Äntligen är parkerna full av människor och vi är inte själva längre. Adriano hittade en likasinnad kompis i parken idag och vi sprang runt och lekte pirater. Jag blev inlåst i finkan och fick sitta där i 1000dagar tills det var dags att åka hem. Adriano bjöd duktigt hem sin nya bekantskap till oss när det var dags att gå. Kompisen tyckte det var en strålande idé tills jag dödade den. Tufft. Tänk vad man kan bonda på en liten timme! I stil med bonding på HG's tjejtoa.


Dags att gå hem...

Medeldistans

Min princip för att minimera skador är att inte springa två dagar i rad. För det mesta håller jag på det men denna vecka blir det svårt eftersom jag är bortrest och ensam med Adri fr o m torsdag. Laddade igår med intervaller och idag medeldistans. Hatar verkligen att springa i värme och idag var det inte mer än +18 i skuggan men stekande sol. Jag föredrar -5 framför +20 när jag springer, vinter istället för sommar, Norrland framför Linköping

Kontrollerad puls som aldrig gick över 174. Som på senaste tiden blev de snabbaste kilometrarna den andra halvan av passet där jag snittade 5min/km utan större ansträngning. Det tempot känns som en magisk gräns men är väldigt osäker på hur länge jag kan hålla tempot utan att krascha. Kan inte heller starta i 5-tempo och hålla det länge utan några km uppvärmning är ett måste. Kanske något att träna upp till sub 1.45 på halvmaran i september?

Medeldistans


10km på 51:46tim

Totalt distans: 11,53km
Tid: 1:00:01tim
Medeltempo: 5.12min/km
Medelpuls: 163

Första vitsipporna

Imorse lovade jag Adriano att vi kunde plocka vitsippor efter förskolan. Förra året plockade han vitsippor till hans dagisfröknar och imorgon blir det favorit i repris. Måste ju lära honom att smöra i god tid.



Lyckans mig som får hänga med denna kille varje dag!

5*1000m i solen

Comeback idag efter 4 dagars löparvila. Inte planerat men med allt resande i helgen hanns det helt enkelt inte med. Flyttade en del jobb till ikväll och sprang på dagen idag. Måndagarna är alltid fulla med jobb men löpsuget vann!

+20 och sol: Löparkjol och långärmat (hur tänkte jag där?). Fritt pass idag och jag bestämde mig strax innan klockan pipit 2km att köra tusingar trots att jag inte hade något vatten med mig. Det blev 5*1000m med 2min joggvila emellan. Siktade på max 4:40 per intervall och hade 4:27-4:38min/km och det gick utan att ta kål på mig. Riktigt trött efteråt men passet kändes ändå väldigt bra. Under den nästa sista intervallen kom pulsen upp i 185, inte långt ifrån min maxpuls!

5*1000m:

Uppjogg: 2km, tempo 5:40min/km

Intervall 1: 4:28min/km
Intervall 2: 4:38min/km
Intervall 3: 4:27min/km
Intervall 4: 4:29min/km
Intervall 5: 4:36min/km


Maxpuls: 185

Totalt sträcka: 9.10km
Total tid: 48:17tim




Kortbyxat

Idag sken solen och jag hoppade glatt ut i kortbyxor och solglasögon. Inte fullt lika varmt när solen gick i moln men jag lurade till mig Adrianos (extrapar) supermagiska fingervantar på vägen hem iallafall.

Har ätit hur mycket som helst sedan mitt grymma långpass igår. Kom hem, åt, gick en timme och jag var hungrig igen. Lade mig med hunger och vaknade ännu hungrigare. 1 timme efter frukost skrek magen efter ännu mera mat. Inte konstigt att jag går upp i vikt när jag tränar!

Sugen på ett snabbpass imorrn innan fest i dagarna två - då hinns inget sånt med och söndag är utnämd till vilodag. Måste nog bli ett pass imorrn. Om solen skiner.

Årets bästa träningspass!

Grunden till att kunna njuta av ett marathon är att ha tränat länge innan och framför allt många långpass. Förra helgens långpass blev stoppat så jag flyttade det tills idag istället. +8 och moln, helt lagom varmt och lagom kallt. Kroppen kändes kanon, benen sprang av sig själva och gårdagens pass kändes inte av alls. Jag börjar tro att en lugn återhämtningsvecka kan behövas då och då för att kroppen ska kunna tillgodogöra sig all träning i Portugal och tuffa intervaller&långpass med min löparbuddy.

Klockbunden som jag är tänkte jag hålla ett relativt snabbt men inte alltför ansträngande tempo för dagens långpass, 5.30min/km. Så blev det inte.

Rundan blev 16km asfalt och 5 km skog. Efter 14km kände jag att benen ville dra iväg och pulsen var fortfarande under kontroll. Jag lämnade klockan och följde istället musiken och föreställde mig Stockholm Marathon i mitt huvud. Det gick bra, riktigt bra. Så pass bra att de sista 7 km gick i 5-tempo. Sluttiden blev 21 ynka sekunder över mitt pb på halvmara från Sthlms Halvmarathon 2010. Så jobbar jag.

Distans: 21.04km, Halvmara
Tid: 1:51:34 tim (pb 1:51:13)
Tempo: 5:18min/km
Medelpuls: 166
Maxpuls: 184 (på slutet...!)

Är det bra eller är det dåligt? Vi får vänta och se...eller nej, det ÄR bra!

Äntligen!

Idag kände jag att förkylningen äntligen hade släppt men nackspärren kom tillbaka igår och var riktigt illa imorse. Hett tips från min sjuksyster-faster att knapra piller: Ipren & Voltarenmix imorse gjorde susen.



Tog mig ut för en lugnt pass runt milen och hamnade på en helt ok tid. Den 10e kilometern gick roligt snabbt, på 4.51. Kroppen känns pigg men jag har mycket kvalitetsträning att göra innan maran, intervaller och snabbdistans måste jag bli bättre på. Jag föredrar långpass men att springa dem lite snabbare skadar ju inte. Härom veckan när vi sprang 33km så blev jag riktigt trött i slutet, lite försmak inför maran. Min vapendragare Cissi åker snällt upp från Göteborg för att heja mig igenom hela Stockholm Marathon. Hon ska hyra en sån där liten bil/rullator som vissa åker runt i fast hon ska åka efter mig i loppet ;) Min alldeles egna lilla Pasi peppcoach!

Distans: 11.01km

Tid: 1.00.11tim
Tempo: 5:28min/km
Medelpuls: 161

Årets kortaste löparrunda

498m.
2:45min

Mamma inte springa utan mig!

Ibland är jag svag.


Nej, det gör inte susen för löpträningen att vara småbarnsförälder.

Marathon närmar sig...



Trist att jag blir den enda som representetrar löpkluppen "familjen Nilsson" bara. Nästa år SKA lillabror, Cissi och Pappa med!

Nackspärr och fortfarande liten förkylning. Idag är det jag som trotsar jag ger mig ut på en löprunda, har inte tid att vila mera!

Polarns glass och bilar

Nu när det börjar bli varmt börjar jag se över Adrianos klädförråd av kortärmade tröjor i lagom storlek. Hans garderob är ju aldrig tom på kläder men allt kan ju förbättras. Han har dessutom hoppat två storlekar under vintern så nu behövs många nya fräscha tillskott. Två inhandlades på polarn idag.



Jag är ju en sucker för tokmönster i glada färger så dessa fick bli dagens presenter. De andra plaggen får bli presenter någon annan dag så att även Adriano kan lära sig att uppskatta polarns glada kläder. Han börjar välja själv nu vad han vill ha på sig och som förälder känner jag då att det är mitt ansvar att leda honom i rätt riktning. Dessa tröjor ihop med ett par mjukisar från Ullared blir ett perfekt match!

Löparpaus - Återhämtningsvecka

Jag har som princip att aldrig planera in återhämtningsveckor för löpträningen. Dessa kommer av sig själva med jämna mellanrum, antingen pga att jag blir sjuk eller något annat spännande. Denna vecka är en sådan. Uppsvälld hälsena i början av veckan och nu en smygande förkylning som jag inte vill reta upp. Det känns som om jag vilat i evigheter trots milpasset i onsdags men vill verkligen inte missa veckan långpass. Jag har varit otroligt desciplinerad och kört långpass varje vecka sedan i februari och med bara 7 veckor kvar till maran är det inte dags att vila, snarare att toppa!

Nästa vecka ska jag springa in mina fina blåa lättviktare med ett snabbpass och ett intervallpass. Vilan får räcka i helgen, så det så.

Signerat och klart

Nu är lägenheten min! Min halvt virriga pappa hittade till slut fram till Mäklarfirman och skrev på alla möjliga typer av avtal i flertalet ex. Kvinnan på bilden är inte hon som har skrivit detta inlägg.




Så här fin är den - tyvärr ingår inte möblerna...


Nya vuxenpoäng

Börjar kanske bli vuxen nu.

Jag försöker stå emot så länge jag kan men dagens tillskott av vuxenpoäng gör det nästintill oundvikligt.

Köpte en liten lägenhet idag till mig och Adriano. Den där "här vill jag bo"-lägenhet är min efter de två tappra kämparna gav sig efter eftermiddagens budgivning. En liten charmig fyra om 91kvm. Gym i källaren och helt nytt kök. Kommer få världens finaste rumpa eftersom den ligger på fjärde våningen utan hiss. Men vad ger man inte för stans bästa utsikt. Mitt i lägenhetseuforin tog jag ett löppass med min löparkompis som ska springa Paris Marathon på söndag. Hon var taggad som attan och jag med. Vårt lugna pass blev inte heller så lugnt.

Distans: 11:69km
Tid: 1:02tim
Tempo: 5:19min/km
Medelpuls: 162

Kommunalrådets barn och barnbarn

Det skadar inte att vara dotter till Sveriges mest utåtriktade och bästa kommunalråd när man ska flytta till stan. Ännu mer när pappa är ny på posten och inte hunnit gjort något bus eller några blåa nissar besvikna och alltför upprörda än. Folk ler på stan, har respekt. Känns lite kul faktiskt och det tycker nog pappa med.



Pappa offrade sin lunch för att följa med oss till tågstationen idag för att spendera några minuter extra med barn och barnbarn.




Bästa killen på tåget hem, punkt slut.

Håll tummarna!

Lånelöfte fixat och budgivningen för min fina lägenhet avslutas imorgon. Tågresan hem idag var en dröm. Istället för att skrika ut min glädje när banken ringde höll jag länge kvar den inom mig och fann nån slags inre lugn och nåt religöst i blicken. Världens finaste kille reste jag med, som nu mamma ska fixa fint nytt rum till. Håll tummarna för imorgon att ingen galning är med i budgivningen!

Lägenhetsvisning i Härnösand

Var helt inställd på en av lägenheterna idag men blev såld på den andra fyran jag hade bestämt visning av. Den där "här-vill-jag-bo-känslan" infann sig direkt! Tyvärr infann den sig hos några andra spekulanter också och budgivningen är i full gång. Möte med banken imorgon bitti och budgivningen slutar på onsdag. Här kan ni se vad jag suktar efter:

Tanken är att Adriano och jag ska sitta och titta på båtarna på balkongen och bli gamla ihop. Iallafall äldre och vem vet, kanske också vuxna.

Härnta

En dryg timme kvar till lägenhetsvisningarna här i Härnösand och jag sitter på helspänn. Kom hit sent igår kväll efter en 24timmars visit i Stockholm och minikusin Edith. Hennes största idol 2011 är Adriano och årets ord hemma hos dem är just "Adri!". Uffe börjar bli lite less på den eviga tjatet om Adri men hon byter nog Idol om nåt år eller två, bara att härda ut.


Adri vill leka med lego.

För vi är kusiner

Gladaste sejjen



Världens roligaste och bästaste barn och morfar på tåget igår.


Löparmode

Den rosa löparkjolen och invigde nere i Monte Gordo fick betyg 10/10 av mig. Bekväm, praktisk och väldigt snygg (iaf enligt mig själv). Den gröna Nike-tröjan jag köpte till fick också högsta betyg, otroligt skönt material, lätt och tunnt.


Visserligen är Cillen lite trasig i kroppen men vi har iallafall inhandlat matchande löparoutfits så alla våra nära och kära känner igen oss i löpvimlet: Svarta skapris (capri med inbyggd kjol) och knallrosa linne. Håller tummarna för att kroppen tar igen sig och att hon vinner över mig på Stockholm Halvmarathon i september - det är ju lite tradition nu.



Camelpak till framtida ultrapass och kompressionsstrumpor från Nike, rosa keps och knallgul top. Tyvärr så är rosa helt dominerande bland tjej-löparkläderna och blått och grönt bland herrkläderna - just de färgerna jag helst vill ha. Men men, psörjar inte över detta, jag får ju blåa skor till allt detta...


 

 

 

 



RSS 2.0