Bästa secondhandfynden

På begäran kommer nu bilder på mina ynka fynd från secondhandbutiken Hjärta till hjärta igår. Tycker det var lite tomt i hyllorna nu jämfört med vad det brukar vara och det blev inte alls lika mycket shopping som vanligt. Slutnotan hamnade på fjuttiga 80:- för nedanstående samt 6st vinglas som var för tråkiga för att kvalificera sig med på bild.



Snyggaste randiga retroglasen!

Min mormor har liknande i sommarstugan som jag vi barnbarn bara äälskar.

Ganska dyra: 10kr/st


Knäckebrödshållare i teak.

Min svåger Uffe är galen i teak (och har en mindre överflöd av teak i sin lägenhet) men denna var faktiskt en present till en annan familjemedlem. Vi får se om vi behåller den ändå...

Billig: 10kr. Knäckebröden ingick ej.

Pussel, 500-bitars.

Hoppas att alla bitar är med för jag räknade de inte innan jag köpte.

Dyrt: 20kr.

Leksaksbil som man med fördel kan köra in i andras skor.

Värd sina slantar redan innan på affären.

Perfekt pris: 5kr.

Ralph Lauren Loves Polarn o. Pyret

Vår lilla grabb har redan skön känsla för stil. Iallafall om mamma och pappa får välja. Tänk när han börjar ha åsikter om kläderna och vi inte kan välja outfit längre...Den dagen den sorgen. Det gäller att skapa en bra grund så han sedan har samma klädsmak som oss.

Ralph Lauren Loves Polarn o. Pyret










åöåääö´åöåöäåöäöå



Men guuuu va jag bara ÄLSKAR google!


Jag fixade även detta lilla problem med hjälp av världens bästa sökmotor. Bing, släng dig i väggen!


Livet som arbetssokande

Det gar langt mellan blogginlaggen och troligtsvis annu langre nu. Har ikvall formaterat om datorn och pa nagot satt registrerat ett spanskt tangentbord istallet for svenskt, darav inga aao ;) Borjar verkligen lara mig annars med att fixa datorn, ar 4e gangen pa ett ar som jag formaterar om den. Sex och ett halvt ar pa nacken har min lilla burk men tycker den kan halla med ett ar till.

Livet som arbetslos, forlat arbetssokande ar ganska harligt, an sa lange. Det ar val det till paniken over att det tar tid att hitta ett kul jobb kommer, om den nu gor det. Det kan ju faktiskt handa att mina framtida arbetsgivare ringer redan pa mandag och vill ha mig.

Anledning till att veckan varit sa rolig ar nog mest for att jag lekt sa mycket med Adriano, men framfor allt min nya hobby: Min Iphone. Ar fortfarande en rookie vad galler applikationer och maste forbattra mig men har iaf lart mig att ladda upp kort via mobilen till facebook. Saaa grymt! Kanner mig sa mer social och nu kan jag ringa folk utan att fa daligt samvete for att det kostar for mycket, har ju anda en hog pott som maste ringas upp.

Imorrn onskar jag mig varmare an minus 15 sa att jag kan testa runkeeper-applikationen till iphonen.

Idol-Calle på kalas i Linkan



Bella tyckte att jag skulle komma förbi hennes jobb igårkväll eftersom Idol-Calle ( tvåan 2009) skulle spela där. Jag har ju ett förflutet som kändisstalker så jag kände att jag måste leva upp till mitt gamla rykte. Man ryser verkligen när han sjunger, blir en helt annan grej live. Det slutade med att vi bestämde att det skulle bli utgång, så jag, lillBella & Bella kilade hem och piffade till oss. Han var precis som dödliga människor en helt vanlig kille, lite mer ödmjuk och lite mer rockstar än väntat. Mer skvaller än så blir det inte.





Bella & Calle


Efter att ha spenderat merdelen av onsdagsnatten rännandes på stan tyckte jag att det var dags att göra en liten ansträngning för framtiden. Denna har bestått i att söka roliga och intressanta tjänster som jag faktiskt egentligen skulle vilja ha. Jag hittade fyra stycken i hela Sverige. Sökandet får fortsätta med andra ord.

Frågan är vilka som kommer vilja ha mig först? Riksbanken eller Konkurrensverket? Det är bara en fråga om tid...

För arbetslivets skull

Vilken grej, vilken underhållning, vilken telefon...en helt ny värld!hur välja bland alla dessa applikationer?

i gränslandet

Stackars alla dessa människor som jag försökt prata i mobil med det senaste året. Alltid har något varit trasigt...MEN nu är den onda tiden över. Idag har det inhandlats en ny telefon till ett nytt liv.

Innan



Efter



Iphone 3GS , VIT!

Helg med sötaste bebisarna

Första helgen som magister gick inte riktigt som planerat. Jag & adri åkte iväg till att träffa lilla kusinen i Stockholm och passade samtidigt på att bli sjuka. Åkte hem tidigare för att inte smitta lillan.Repar oss med stormsteg och imorrn springer jag ute på vägarna igen. Fick lyxet av att ha Edith sovande hos mig både dag och natt och hon toknjuter av att ha sin minimoster där. Adri tyckte hon var riktigt tråkig som inte ville leka och kollade hellre på film än på henne...



Jeans och randigt som gäller.

Present

Jag har sedan länge önskat mig en ny, snygg klocka. Idag fick jag min första present som Nationalekonom: En Calvin Kleinklocka av Donald med brunt skinnband.

Stilren, enkel men samtidigt snygg. Tack cochino!

Bada bada poolen


Gårdagen i bilder

Förberedelser för slutseminariet med Sandra.

FÄRDIG!

En förväntansfull 21-åring flyttar till Linköping hösten 2003 för att läsa något som hennes syster rekomenderat: Ekonomi. Utan att ha ens läst kursplanen blev hon direkt fast och tyckte detta var hennes grej. Inte en enda tenta missade hon, knappt en enda utekväll bangade hon. Men så en dag kom en halft förväntad present: En liten Adri. Han visade sig vara det bästa hon gjort, ett beslut som hon just idag är extra stolt över.

En ännu mer förväntansfull 27-åring presenterar den 20 januari 2010 sin magisteruppsats i Nationalekonomi och avslutar sin utbildning. Man får inte komma ihåg att ha roligt på vägen dit, tänker hon. Vad som väntar nu vet ingen, bara framtiden.

Lever till samma motto som jag hade som 18-åring.

LIVET BLIR VAD MAN GÖR DET TILL!



Nu väntar Sandra för hemmafirande av en förträfflig uppsats!

Saknar dig bebis!


14km i slasket

Det tog emot att gå ut och springa efter att Adriano kommit hem från förskolan. Jag har under jullovet blivit hans nya föräldrafavorit vilket jag njuter av till max. MEN nu är det så att jag tänkte klara av Sthlm Marathon och behöver därför få ytterligare några mil i kroppen.

Bra väderförhållanden. Nollgradigt och inte för halt för ett lugnt distanspass.

14km, 77min.



Älskade skor.

The Answer Is Blowing In The Wind

...och priset för årets mest fiffiga titelmagisteruppsatser 2010 går till.....Nilsson & Backlund!

Idag har vi skickat in den slutgiltiga versionen av vår "mycket välskrivna" magisteruppsats i Nationalekonomi. Känns bra men också lite tomt. Vad ska vi göra nu, när allt vi känner till är att studera, värma matlådor i microummet, fika för 7 kr, gå på studentbarer(nåja, det var väl ett tag sen), känna lyckorus efter tentor och prata om lärare som egentligen borde få till det.

Dags för fågelungarna och slänga sig ur boet mot arbetslivet, aka Nangijola.


Träningen har kommit igång

Idag drog jag återigen ut min kära far löppass, denna gång runt i Nacka. Fjärde passet på en vecka! Gubben var jätteduktig och sprang på bra och i hela 30 minuter. Jag hade precis börjat bli varm i kläderna när vi kom tillbaka, men vad gör det? Det är mycket roligare att springa tillsammans med någon annan än själv!

Planerar för ett långpass på tisdag inför uppladdningen till slutseminariet av magisteruppsatsen på onsdag då många bra ideér kommer fram under mina löppass : )

5,5 km, 30minuter. Jämt tempo.

Lilla Edith!

Äntligen efter tre dagars långa väntan fick jag träffa min fina systerdotter Edith. Som objektiv källa kan jag berätta att hon faktiskt är världens sötaste bebis och jag tror att hon gillar mig nästan lika mycket som jag gillar henne. När jag skulle säga hejdå så kändes det att hon ville att jag aldrig skulle åka. Håller tummarna för jobb i Stockholm!



Pippimössan från moster passar fint.




På väg till storstaden

Imorgon bitti kilar jag och pappa Fred iväg till Sthlm för att för första gången träffa släktens nya gullebarn. Adriano får tyvärr inte fälja med då det går baciller på dagis som idag gjorde att 20 av 25 barn var hemma.

Tog ett litet joggingpass idag eftersom gårdagen blev så kort. 11km på 56min med fartlek. Småhalt men riktigt kul med plusgrader...!

Träning med en 60-årig gube

Idag slog det mig. Pappa håller på att gå över från medelålders till gammal. Han fyller 60 i år och där går faktiskt gränsen.

Jag tvingade med mig kära far som är på besök ut på en joggingrunda idag. Han pallade inte hela rundan så vi sprang hem tidigare men kom ändå upp i 4,5km på 26.31min. Jag pratade oavbrutet och pappa flåsade som en gris. Stackarn. Ibland märks det att jag är tränad...

De senaste dagarna har varit omtumlande ochfyllda med en massa roliga saker. Mer om detta efter helgens stockholmsbesök...

Älskade barn

Såhär såg Adriano ut för en kvart sedan. Underbart...


Alla har sina favoriter

Det är så kul att se att personkemi spelar roll redan från barnsben. Adriano väljer direkt sina favoriter, av andra kallad "offer". Markie, storasyster Fridas man var i julas en av de få utvalda. Kan tillägga att Mark inte pratar svenska.


Effektiva dagen

Klockan är efter 20 och jag har precis kollat mejlen för första gången på dagen! Sandra och jag har varit supereffektiva idag med magisteruppsatsen som måste vara färdig på nu på måndag. Jag tror faktiskt att den kommer att bli riktit bra nu, precis som författarna ;) Pappa kommer hit imorgon och stannar veckan ut så idag var det järnet som gällde. Kom hem kl 18, lagom till middag, bad och läggning. Småtrist..

-10 ute idag = Inget löppass :(

Ensam hemma

Ikväll får jag känna på att vara ensam hemma.

Hade glömt hur mycket jag uppskattar det och hur skönt det är. Tyst, gör vad man vill....Bortsett från att Adriano sover pch kan vakna till med sover det gör han ju hela natterna igenom. Typ.

Kära joggingskor

Hur underbart var det inte idag att få ta sig en löprunda. Idag var en av de dagar som jag bokstavligen sprang runt med ett leende på läpparna. Bella vågade hänga på trots att termometern visade -3 men det var så härligt. Kalla händer och lite småblåst men rackarns vad befriande löpning är...

Ca 45min, kanske 9km?

Sara alltiallo

Ibland tycker jag bara att jag är så himla bra.



Som igår när jag köpte en ny stickpropp och bytte ut den gamla på dammsugaren inför en imponerad Donald.

Eller som när jag strax innan rengjorde fläkten och hittade nytt filter så att inget fett längre behöver droppa ner på spisen.

Och som idag när jag slängde ihop lite pasta på 20 minuter som visade sig vara supergott.



Bild tagen från tasteline.se.

Årets första löprunda!

Jag skuttade runt av lycka imorse när jag såg att termometern bara visade -6 grader. Detta betyder att jag kan ta en löprunda idag, något som inte hänt sedan den 23 december. 2,5veckors uppehåll är aldrig bra men kylan och brist på barnvakt går emot mitt träningsschema. Jag vägrar springa i mer än -6 så idag får jag njuta lite extra...

Börjar känna lite tvång...

Nu har jag nått botten. Idag fick bloggen ett inlägg av Challo i gästboken. Som jag längtat! Det krävdes en veckas blogguppehåll för detta ser jag nu ;) Dags att göra allt igen. Blogga. Träna. Plugga. Söka jobb. I den ordningen, helst.

Igår slutade min tre veckor långa semester och verkligheten börjar hitta hem igen. Efter att ha firat en underbart idyllisk jul med mamma & systrar åkte vi vidare till Göteborg för att börja året tillsammans med tjocka släkten, bland andra bror Johannes m familj, pappa samt mor- och föräldrar. Jag är lyckligt lottad som har såväl mormor & morfar som farmor & farfar kvar i livet vid 27 års ålder och njuter att att ha kvar de i mitt vuxna liv. Fast frågar ni mig sitter jag ju iuförsig helst fortfarande vid barnbordet på festerna...

Hemma hos Johannes & Cissi är det svenssonliv som gäller. På deras nya gata med enbart nybyggda villor a la Wisteria Lane springer barnen och föräldrarna mellan huset och lånar socker av varandra och äter nybakta kanelbullar.

Barnen åker pulka och en pappa(nämnen inga namn..) försäker fixa en isbana med hjälp av en vattenslang i -15.



Mammorna lagar brunch varje dag med fylld omelett, våfflor och lyxmiddagar.





Skulle lätt kunnat stanna där en vecka till men tror jag de tyckte att det lbev rätt lugnt och skönt när vi åkte hem. Adriano och Tilda är rätt duktiga på att leva rövare tillsammans. Jag hjälper också till genom att lägga en madrass i trappen så att barnen kan åka rutschkana inomhus. Mycket uppskattat.





Armhävningar.



Öppnar nyårsklappar.





Nya presenten: "Kungen"





Orkar inte leka mer nu...

Man blir så lycklig när man ser Adrianos busa med sin enda svenska kusin(än så länge) och det verkar som de verkligen finns något speciellt mellan dem. Syster Magda ploppar ut sin bebis vilken dag som helst och bidrar med kusin nr 3. Jag längtar!

Hann även med besök hos faster i Asklanda. Fick som alltid goood mat och det fick även hästarna.

Jag fick faster Lisa att posa...



..och hennes man Magnus med...





Sockersöta Tilda och farfar Yngve.



Adriano matar hästen i mörkret.

Gott nytt decennium!

Året började bra.


Champange med Mamma & Göran med utsikt över världens läckraste fyrverkerier.



Adri vaknar. Klockan är 10.30.


Adri äter. Tomtegröt.




Åker hem till Linköping med världens snällaste son.

Kommer hem.



RSS 2.0