Första advent

Söndagen på första advent firades i förväg på lördagen med julpynt och fingerfärgmålning. Mäkta uppskattat av Adriano och mig!



Lördagskvällen spenderades ute på Platå för ovanlighetens skull och vi hade sjukt roligt. Trots detta förstår jag varför jag inte går ut oftasre, man är ju inte 20 längre... Igår hade jag vilodag all in medan Adriano & D hade kvalitetstid. Var lite sugen på att springa idag men insåg tidigt att det varken skulle finnas tid eller ork. Dessutom var det -14 när jag hämtade Adriano från förskolan, helt sjukt. Har nu provat ut och beställt löparskor för vintern på Löplabbet: ICEBUG Hiko.




Dessa pinglor ska rädda mig från att halka och bryta ryggen samt ge mig möjligeheten att köpa snabbpass även på halt underlag. Skorna har nämligen ståldubbar och är tydligen värda sina 1600:-. Det hör till ovanligheten att jag köper löparskor till ordinarie pris men dessa är svåra att få tag på annars och jag vill ha dem nuu! Mina tre andra par löparskor får vila lite under vintern.

Jag målar

Finger. Färg.


Julpyntning hemma hos familjen Nilsson

Jag kunde inte hålla mig så jag drog fram julgrejjerna idag ochnu har vi klätt granen och julpyntat. I min familj har vi inte hållit på det till julaftons morgon utan nån stans när julen börjar, runt första advent.De extra tjocka pepparkakorna var helt ljuvliga.

 


Jul på Liseberg

I somras tog jag storkusinerna Adriano & Tilda för en all-inclusive heldag på Liseberg. När vi nu var nere i Göteborg förra helgen i halvtid var det dags igen. Ingen heldag hanns med men iallafall helkväll med den vackra julbelysningen och julshowerna på Jul på Liseberg. De är så roligt och förvånansvärt lätt att ha med de båda på ställen, mycket tack vare Tilda som håller koll både på sig själv och Adriano :)

 

Kusinerna smiter fram till scenen och dansar med kaninen innan de blir bortkörda.

Farfars bilar.


Kvällsmat lördag kväll:
Popcorn och spunnet socker. Höll kidsen vakna en stund till.

Löpning i -5



Inget ska få hindra mig från att hålla igång löpningen och inte försämras nu i vinter. Intervallerna kanske inte kommer att gå lika snabbt men ta mig 17 att jag ska tvinga ut mig själv både i snöstorm och kyla. Idag tog jag 7km i -5 och det är så mycket tyngre att hålla samma fart i denna temperatur. Det skulle vara ett medeltufft kortpass som blev nästan som ett snabbpass i ansträngning sett. Dubbla byxor, två tröjor innanför jackan, dubbla vantar, fleecemössa, benvärmare...det enda som inte var dubbelt var sockarna och skorna. Men det gick bra, roligt trots att det var tugnt. Terrängskorna duger för löpning i snö men inte när det blir halt och närmar sig is.

Totalt:

Tid: 40:58min
Sträcka: 7.44km

Tempo: 5:30min/km (snabbaste km på 5.08)
Medelpuls: 162


Negra kollade först ut på snön på balkongen och sen frågades på mig i löpkläder. Hon är ju aldrig ute själv stackarn så hon förstår inte riktigt det här med löpning.

 

 

 


Korta intervaller i snön

Tvingade mig på en löprunda idag trots att vädret gjorde sitt bästa för att hålla mig inomhus. Man blir inte direkt löpsugen av snöstorm eller tanken på att halka för varje steg man tar. Jag har investerat i ett par terrängskor som faktiskt funkar riktigt bra på snö men mindre bra på is. Sitter nu istället och funderar på att investera i ett par Icebugs, löparskor med dubbar. Då försvinner ursäkten i form av halka också :)

Korta intervaller idag 5*500m med 45-60sek ståvila. Svårt att maxa när man halkar och springa i snöig motvind me det gick skapligt.

Tempo
Uppjogg 3km: 5:27min/km

Intervall 1: 4:33min/km
Intervall 2: 4:47min/km
Intervall 3: 4:29min/km
Intervall 4: 4:29min/km
Intervall 5: 4:43min/km

Nerjogg 1,13km: 6min/km

Totalt: 6,64km
Tid: 34:43min


Skrytmåns

Jag är så sjukt lyckligt lottad som har en sån stor och underbar familj. Även om vi inte bor nära så försöker vi ses och flyga och fara runt hela Sverige och halva Europa till och från för att kunna ses. Förra helgen var Adriano och jag en sväng till Göteborg och träffade så många vi kunde av våra släktingar. Vi kom upp i 12 stycken om vi räknar med hunden Thimmy. Hos min farmor&farfar och mormor&morfar vet man att dörren alltid står öppen och det är så härligt. Jag har alla mina mor- och farföräldrar kvar i livet vid 28års ålder, mycket sällsynt och mäkta uppskattat!

DETTA ÄR KÄRLEK!!

60 år tillsammans and still going strong. Mina idoler, farmor Linéa och farfar Yngve!




Jag gjorde manikyr på både farmor och farfar. Kolla in tummarna till vänster!



Adrianos morfar hittar en docka. Tur att barnasinnet finns kvar trots 60år fyllda.



Faster Lisa har pianolektion.



Barnen lär sin morfar/farfar hur Iphone fungerar.



Matbordet, vår bästa plats.



Min fina farfar och hans barnbarns barn Tilda & Adriano.



Järngänget, Cissi, Pappa och jag själv ger oss ut på en löprunda i snön.



Brorsan ville tydligen också vara med på kort.

Vårt alldeles egna Göteborgsvarv

När jag var i Göteborg i fredags fick jag en halvgalen idé. Utan att tänka efter frågar jag om min löparCissi hänger med på att springa sträckningen för Göteborgsvarvet dagen efter. När vi ses försöker vi alltid få in minst ett löppass och det finns ju inget bättre än sällskap på långsamma långpass.



Vi vaknar på lördag morgon och inser att vi tagit oss vatten över huvudet.  20cm nysnö. Ingen av oss skulle våga banga så vi tar tappert på oss våra bästa löparoutfits, väcker barnvakten i form av bror Johannes och glider nerför backen med bilen på väg mot Slottsskogen och starten.




Vid starten inser vi att det är kallt och vi är lite för tunnt klädda, men som sagt, skam den som ger sig! Startar klockan och drar iväg i hela 40sekunder innan vi inser att vi inte kan göteborgsvarvet utantill när avspärrningarna bytts ut mot snö och bilar kör på vägarna. Vi snurrar runt lite och finner iallafall vår väg till Älvsborgsbron.



Det går bra att springa, benen är pigga och tempot är lugnt. Nästan inget slask utan mest snö så vi inte blev så blöta. Efter 8km får vi energipåfyllning hemma hos Sofia Öhrblad i några minuter innan vi kilade vidare. Umgänge och vätskekontroll i ett, hur bra som helst!



Efter Götaälvsbron får Cissi rehjält ont i knät och vi stannar några korta stunder. Cissi peppar sig nog med att skam den som ger sig så hon härdar ut fram till Poseidon där vi posar för kort, detta efter att ha trängt oss förbi 3 ziljoner shoppingglada människor på Avenyn som slängde både avundsjuka och arga blickar på oss.



Nej, det är ingen vägarbetare utan bara jag med en något för stor självlysande väst.


Vårt Göteborgsvarv by winter stannade på 19,26km, nästan 2km kortare än orginalet, men leder blind blind så tar man det man får. Riktigt skoj att springa denna sträcka som så många minnen finns på. Som uppför på göteälvsbron där jag konstaterade att detat var plågsammare än att föda barn, eller precis efter älvsborgsbron där pappas mobil ringde när vi sprang i våras och jag svarade. Eller när jag sprang sida vid sida i Haga med min bror Johannes år 2005 tills han ville sträcka ut benen och sprang ifrån mig (!).

Väl hemma och stelfrusna får vi gourmetmiddag av Johannes och kidsen, kunde inte bli bättre!



Sträcka: 19.26km
Tid: 1.51.26
Tempo:5:47min/km (inkl små stopp)
Medelpuls: 156

Tävling

Nämen ser man på! Min första bloggtävling ser ni HÄR! Man kan vinna olika väggdekorer som jag säljer via tradera.  Jag är däremot alltför lat att ha tävlingar själv här på bloggen...

Kusinhelg!

Idag drar Adriano och jag få äventyr till Göteborg och hela tjocka släkten. Vi ska såklart bo hemma hos kusin Tilda så Adriano och hon kan leka till max från tidig morgon till sen kväll. På lördag blir det förhoppningsvis en sväng till Liseberg om vi har tid över efter allt julpyssel och julbak. Ha en trevlig helg, min börjar..NU!

Polarnshopping

 

Idag fick Adriano vara med och shoppa. 20% rabatt och 200kr i värdecheck som bonus för de senaste månadernas shopping. Nästan gratis brev det, med andra ord. Älskar detta färgglada motiv och köper jämt liknande till honom. Dessa fick han välja själv!! Tyvärr tackade han nej till de fina brun/vita kläderna med lamm som jag gillar. Kanske Edith får ett sånt plagg istället ;) De blåa ränderna är jag, förlåt, Adriano också väldigt svag för...


Första besöket hos tandläkaren

De senaste dagarna har jag jobbat på att förklara vad en tandläkare är och gör samt få Adriano att öppna munnen och gapa på beställning. I förmiddags gällde det. Vi pallrade oss dit, blev inkallade och satt och hade en kort pratstund med tandläkaren innan det var dags att räkna tänder. Ett tråkigare och stelare rum får man leta efter, inte direkt barnvänligt. Väluppfostrad som min son är öppnade han munnen på beställning och hon räknade till 20 tänder, helt korrekt. Sedan fick han ligga ner i den läskiga tandläkarstolen medan hon skulle inspektera om han hade några hål. Även då gapade han glatt hela tiden, så himla duktig. Riktigt stolt mamma! Var därifrån på en kvart, mycket snabbare och mer smärtfritt än vad jag hade föreställt mig.



Vi övar.




Adri kollar om Kanin Långöra har några hål i tänderna.


Present från tandläkaren. Gosedjur istället för litet plastdjur att gnaga på. Vad hände med dem egentligen?


Kort distans med blixthalka

Jag är fullt övertygad om att utetermometern spela mig ett spratt idag. Det var inga +5 utan snarare +1 eller nollgradigt när jag gick ut och sprang. Eftersom Adriano var på förskolan bara halva dagen idag fick det bli ett kort pass på standardrundan. Kallt och halt men drog på i två av de sista kilometrarna och fick ihop ett helt ok snittempo med tanke på uppjogg och ishal asfalt. inget snabbpass alltså, det sprar jag tills imorgon om vädret tillåter. Invigde nya skorna idag, kändes lite som att hoppa på hoppstylta(ni vet vad jag menar..) jämfört med terrängskorna. Grymt!

Sträcka: 6,72km
Tid: 34:15min
Tempo: 5.05min/km
Medelpuls: 166.



Ingen träningsvärk

Ingen träningsvärk efter gårdagens halvmara och sjukt sugen på ett löppass idag men helt omöjligt att få in. Var och klappade på lilla nybakta Molly idag igen och hon fick äran att bokstavligen bajsa ner hela mig för att fira hennes mamma Ullis 28års dag. Riktigt gott skratt fick vi minsann. Imorrn ska jag med Adriano på sitt första tandläkarbesök och få skäll för att han fortfarande använder napp. Ser fram emot det.

Mardrömmar

Stackars Adriano vaknar av mardrömmar och ropar "inte äta mig!". Stackarn, tänk er själva...

Söndagsmys

Idag är det ju Fars dag trots att jag efter 4 försök inte lyckats gratta min egen far. Adriano fick baka en tårta till pappa Donald imorse som ingen direkt åt av utan den åkte i sopkorgen rätt snabbt. De fick en pappa-son dagsimhallen medan jag drog ut på mitt löppass.



I eftermiddags hade vi finbesök och söndagsmys med Gabriella och hennes dotter och Adrianos trolovade, Emilia. Lek, bus, trots, slime och bullbak gör nog att vi alla däckar i säng rätt tidigt idag...


Långpass i lera

Perfekta förutsättningar. Frisk, rena kompressionstights, +10 och moln, ledig, barnvakt och skadefri.

Eftersom jag bara sprungit ett löppass tidigare denna vecka funderade jag på hur smart ett långpass skulle vara. Jag kom fram till att det var otroligt smart. Jag och skogen ensamma i en hel timme till min favoritmusik och en timme transportsträcka på asfalt. Var riktigt trött innan men benen var iallafall pigga. Sprang till Vidingsjö och tog löpspåren  2,5km+5km+2,5km, varav km 5-7,5 gick riktigt snabbt. Skorna blev genomvåta flera gånger av all blöt lera och leriga vattenpölar men de torkade relativt snabbt. Riktigt skönt pass, halvmaran på 1.57tim och inget maxande utan lugnt tempo!

För att inte bli helt slut efter min energitömning tog jag en Gainomax och två Snickers efter passet. Fortsatte sedan med två kanelbullar och två bullar med gegg i för att inte riskera att gå ner i vikt.



Sträcka: 21,05km, ett halvt marathon.
Tid: 1:57:35 tim
T
empo: 5:35km/min
Medelpuls: 160


Brudarna och jag

Mitt sinne befinner mig just nu på våning 1 av 5 på en uteställe i Edinburgh och kramas i ring och sjunger högt med mina tjejkompisar "Cause you're amazing, just the way you are..". Klubben för invärtes beundran tror jag de kallade oss med trånande blickar.




Fredag

Vart tog denna vecka vägen? Redan fredag och jag vet inte var dagarna tar vägen. Idag tog jag mig inte ut på löppass med intervaller som jag ville, hade alldeles för många saker på min to-do-list som var viktigare. Hann inte jobba mycket heller så sitter fredag kväll och jobbar ikapp, najs.

Adriano har precis somnat. Han fick lyxet att sova middag idag så han var pigg och glad till vårt besök hos hästarna och getterna i eftermiddags. Varje fredag hämtar jag honom nån timme tidigare så åker vi och hittar på något kul. Telefon och jobb förbjudet under denna tid! Idag åkte vi till Lillvalla där de har hästar, getter och kaniner. Jag hade laddat upp med ett helt paket knäckebröd så vi kunde mata dem. En utsvulten get bet Adriano i fingret (!) så vi avancerade vidare till något snällare kaniner istället som fick resten av paketet. Hur mysigt som helst! Hemma väntade en kaosmiddag i all sin ordning med Gabriella och Emilia. Jag tror vi är de enda som står ut med varandra och tycker det är coollugnt när barnen går runt med trähammare och skriker och slår på allt som rör sig och allt som inte rör sig eller kastar spagetti på golvet. Krävs mammor för att tycka att det är kul ;=)









Vilodag

Lite smått mör i kroppen idag efter gårdagens snölöpning. Terrängskorna trivs inte så bra på asfalt och det känns att det är tuffare för kroppen att springa i kyla. Funderade på ett intervallpass men skippade det eftersom höger hälsporre har vaknat till liv efter Edinburghhelgen som till stor del spenderades i högklackat (vilket för mig är 4 cm).  Inte höga och låga skip a la Szalkai utan total skipping.

Istället för träning pallrade jag mig iväg till Ulli & Henke som är nyblivna föräldrar till en nybakad Molly. Jag glömde presenten hemma så imorrn ska jag och mitt dåliga samvete åka tillbaka med en ännu bättre present. En av fröknarna på förskolan frågade om jag inte blev lite sugen efter att ha trättat en sån liten men jag försäkrade henne om att vara singel är det bästa preventivmedlet och att Adriano (desvärre) inte får syskon (från mitt håll) på flera år iallafall. Att leva i celibat måste ju vara det ultimata helt enkelt. Inget tjafs, ingen som slänger saker på golvet eller tar sista mjölken utan att köpa någon ny. Jag läste någonstans att småbarnsföräldrar ofta tappar suget på kärlek till en partner när de fått barn eftersom barnet tillfredställer de kärlek- och närhetsbehov man har. Missförstå mig rätt nu bara, inga incesttankar tack.

Älskar kylan och vintern!

Jag tillhör den speciellt uvalda skaran människor som inte blir deprimerade under vinterhalvåret. Älskar snönPlöjde igenom 13 km slask och vintern, ju mer snö, dessto bättre. Slask däremot har jag inte mycket till övers för. idag och känner hur bakbenet snabbt blir blött, mys. Försöker springa lite snabbare men jag halkar snabbare bakåt än jag springer framåt. Men vad gör det...? Luften är frisk och kall, snön täcker allt(och alla) och jag springer i ett av världens vackraste länder och årstider. Trotsa vintern, gå ut och spring direkt!

 

Fartlek!

 

Sträcka:13,29km

Tid: 1:12:53tim

Tempo: 5.29min/km

Medelpuls: 161

 

Schysst tempo för att vara halt och kallt. Några km gick i 5 tempo, snabbare än så gick inte.


Lycka i snön

Jag är så lyckligt lottad börjar jag inse nu. Som Stephanie i The Hills sa I think I found my happy place. Är väldigt tillfreds med livet just nu och väntar inte på att livet ska börja på riktigt eller att något speceillt ska hända.

När Adriano och jag tittade ut genom fönstret imorse sa han "åka pulka!". Ändå sedan jag köpte pulkan för någon månad sedan har jag informerat honom att man itne kan åka på asfalt utan vänta till snön kommer. Och nu var den alltså här... Jag tog med mig pulkan till förskolan när jag skulle hämta honom och då låg det ca 1cm snö på backen, helt perfekt. Jag börjar springa och Adrianos ansikte lyser upp av lycka. Vi hittar en liten backa som vi turas om att åka nerför och har riktigt skoj tills det blir dags att åka hem. Jag är sååå bortskämd med mitt liv och de människorna jag har runtom mig, familj och vänner.



Just nu

Höstens första snö i Linköping!

Förra veckans löpning

Nu har motivationen hittat tillbaka på riktigt, lagom till kylan och vintern som hag trotsar. Inga lopp framför mig på lång tid, bara Stockholm Marathon i början av sommaren nästa år. Förra veckan smet jag ut på många korta löppass, totalt 5 av 7 dagar! Tidsbrist är aldrig en ursäkt, 30min är bättre än 0! I Edinburgh blev det ett kort intervallpass på löpbandet med 4 intervaller på 2.5min i 4.06-tempo med 90sek i 6tempo emellan. Grymt snabbt men roligt! Tog även en snabbis morgonrunda igår morse för att se lite mer av staden.

Totalt 40.04km, slår Cissis veckomängd för första gången i historien. Hon brukar ju ofta ligga runt 5-7mil i veckan och jag på blygsamma 2-3.

Mina nya kompisar

Imorrn ska vi ut och springa, mina nya kompisar och jag.


Surpriseresa till Edinburgh

Ibland är det nästa skrämmande hur låg nivå på allmänbildning jag har. I fredags tog de tjejkompisar som jag pluggat med i Linkan sig till Skavsta för att åka på vår första utlandssemester tillsammans. Lina & karin hade planerat resan och hållit resmålet hemligt hela vägen fram till i fredags morgon då Lina avslöjade att planet vi strax skulle boarda skulle till Edinburgh. Nice, tänker jag och blev ännu gladare överraskad när någon berättar för mig att det ligger i Skottland. Ja, ett till land på min lista tänker jag... Kanske borde börja plugga igen. Har inte under tre dagar i Edinburgh lärt mig uttala namnet korrekt heller. Äsch.




På plats har vi det riktigt bra hela helgen. Trots vårt någotsånär blygsamma budget på 2400kr för flyg&hotell hade tjejerna bokat in oss på ****- hotell med gym och pool. Grymt!! Såklart joggade jag både på bandet och imorse utomhus och bubblade flera gånger. Nog hann vi med lite shopping, pubbesök med pints, typisk engelsk frukost, sightseeing, afternoon tee och spökvandring med. Edinburgh som stad är riktigt speciell, lite som en spökstad. Inte en enda otrevlig männsika träffade vi på, helt otroligt! Köpte till slut ingen kilt utan lämnar det till skottarna med säckpipa på Royal Mile.





Jag får för ovanlighetens skull den briljanta idén att beställa in Jägermeister.
Jag skyller på att jag är min brors syster.



Dansande brudar a la 3.30 a.m.





Frukost!

Toast med baked beans och ost. Sjukt gott!




Kille med säckpipa och kilt i mitten.


Utanför slottet.


Afternoon Tea.





Spökvandring
kl 22-23.30 lördag kväll. Kan tillägga att jag & Bella höll handen...




Adam Smith.



SISTA pinten!



På väg hem...




Home sweet home. Finns inget som mitt älskade Sverige även om Edinburgh var grymt. Åker nog tillbaka dit en dag och stannar lite längre :)




Tredje dagen gillt

Idag sprang jag igen. Jag kunde inte hålla mig, får passa på när motivationen finns där! Jag ville egentligen ta ett långpass på två timmar men efter jag jobbat klart, jobbar för fredag-lördag-söndag, städat hela lägenheten, hämtat paket, lämnat brev, gått ner ed saker till källaren och sorterat tvätten insåg jag att jag bara skulle hinna med ca 15km, en sträcka jag sällan springer. Med +10 ute och riktigt blåsigt sprang jag till Roxen och några små vändor runt Stångån tills jag kommit upp i:

Sträcka: 15.6 km
Tid: 1:25:25 tim
Tempo: 5.28min/km
Medelpuls: 161

Fuskat!

Gick idag emot mina träningsregler om att inte träna löpning två dagar i rad. Jag har omförhandlat regeln med mig själv och detta är numera helt okej så länge passet är max 8km långt, dvs knapp uppvärmning.

Idag fick jag springa mina första km i spöregn i ett lerigt löpspår men detta bredde bara på den underbara känslan av löpning. Marken var täckt av löv och vinden gjorde att löven flög upp runt en. Ipoden lämnade jag dessutom hemma och körde bara på känsla.

Rydskogens
5km spår på 24.44 utan större ansträngning, sen 15min löpskolning /nerjogg.

Sträcka: 7.5km
Tid: 40.07min


Dags att anmäla sig!

Knappt 5 000 platser kvar !!

Nu finns det knappt 5 000 platser kvar ASICS Stockholm Marathon som avgörs lördagen den 28 maj 2011. Den 2 november har det kommit in 15 028 anmälningar. 20 000 anmälningar accepteras.
Den 2 november i fjol var 14 273 löpare anmälda. Då var loppet fulltecknat den 17 november.
2011 års ASICS Stockholm Marathon kan vara fulltecknat före detta datum.

Polarna

Gabi och jag jobbar stenhårt på att få kidsen att bli  kompisar. Idag lekte de tillsammans riktigt bra och slängde mat på varanda sida vid sida vid matbordet. Adriano tog Emilia på en åktur i dockvagnen och tappade bara ner henne på golvet sisådär en tre-fyra gånger.


Tror han syftar på mig...

Inte nog för att min pappa kallade mig troll som liten, nu tycker han att jag är galen också. Tja, kanske lite...lite lagom.


Lunchjogg

idag hann jag iallafall med en kortare runda på lunchen. Min Garmin tog slut på batteri men sprang ca 8km43min enligt min egen uppskattning. Tungt i benen, kanske för att jag hade terrängskorna på mig eller för att jag inte sprungit på hela fem dagar. Lunga pass duger med, speciellt om pulsklockan inte registrerar det...

Stockholmshelg

 

Rastlösa jag tog i fredags med mig Adriano till Stockholm och mormor & Göran. Vi gick som vanligt på Junibacken, åkte båt , tittade på hajar och mamma och jag gick på kvällarna igenom lådor av gamla foton och brev, hur roligt som helst.

 

Populärast just nu : Skönheten och odjuret all the way to Stockholm.

 

 

Mormor instruerar Adriano hur man bekvämast sitter i fåtöljen samtidigt som man använder fjärrkontrollen.

 

 

Masserar mina fötter.


Trotjänare

Igår gjorde jag det. Jag slängde mina första riktiga löparskor. Älsklingarna fick jag i födelsedagspresent av min far för fem år sedan och har hängt med sedan dess, om än i allt mindre utsträckning de senast åren. Så många mil jag gått och sprungit i desa. Hade de varje dag när Adriano simmade runt i min mage men nu är de alltså borta ur mitt liv för evigt. Köpte ett par nya löparskor istället som läggs till samlingen om de nuvarande fyra paren.



Gamla


Nya

RSS 2.0