Feelgood

Jag har precis varit och skrivit in mig på feelgoods gym. Eftersom mina benhinnor protesterar om jag springer 4 gånger i veckan så måste jag komplementera min löpning med styrketräning och konditionsträning med mindre belastning på benen. Jag SKA klara marathon, så är det bara!

Adriano ligger nu och leker med hans nappar och klagar över att han måste gå upp. Han har sovit som en gud och itne vaknat på nätterna sedan vi köpte en rullgardin till hans rum. Tänk om vi hade gjort det för en halvår sedan...

GLAD PÅSK till alla, nu flyr vi Linköping mot mer familjevänliga breddgrader, nämligen GÖTEBORG!

Måndagens bakvÄrk

 

Vi lyckades denna måndag med.

STORA vitchokladmaränger(sega i mitten) med fruktsallad av ananas, björnbär och äpple och vaniljmascarpone. Detta toppat med pistagenötter (rekomenderas ej för barn över 1 år).

 

Vi åt upp all vaniljmascarpone. Receptet var för 10 pers = det kallar jag kredd!

 

 

Nån timme senare.


Städa, diska, tvätta...

...hela dan får hon arbeta.

Vet inte vad tiden gått åt till idag men jag har sprungit runt och tvättat, städat och ringt massor av viktiga samtal till div försäkringsbolag och andra ställen. Nu är vi nästan redo att dra till Göteborg över påsk för att träffa hela tjocka släkten. Ser så mycket fram emot det! Nu blir det återigen BARNKALAS= godsaker och tårta.

Jobb jobb jobb...

Tänk om man hade ett riktigt jobb att gå till imorgon. Ett sånt man får betalt för det vill säga.

Tänk att få jobba övertid och få ringa och klaga över detta tills sin famlij och vänner trots att den är betald.

Tänk er semester. Betald sådan.

Tänk er en fast månadsinkomst och ha råd att åka på en utlovad minisemester med Sandra.


Man kanske inte ska vara så otacksam för att man har ett jobb, tänk på det nästa gång ni går hem en timme sent... Behövs det tilläggas att söndagskvällen är tillägnad åt jobbsökande?


, min kompis.




JAAAAAAAAAAAAAAAA!!

har precis kommit hem från gymmet och ser precis att jag lyckats!

Nu har både Cissi och Linda anmält sig till Stockholm halvmarathon. Vad tar vi härnäst?

Lidingöloppet?

Emilias 1års kalas

En av de bästa sakerna med att vara småbarnsförälder är att man får gå på barnkalas. Man skippar helt enkelt lunchen för att maxa in tårta, kakor och brownies. Gött!

 

Kalasoutfit
Skjorta: Ralph Lauren
Chinos: Po.P
Skor: Ralph Lauren
Tuggummi: Stimorol

Emilia med mamma Gabriela










NYANMÄLD Stockholm HALVmarathon

Idag tvingade jag med mig Adriano ut i joggingvagnen så att han kunde sova gott och jag få lite motion. Han somnade efter 1 minut och då satt jag igång. Vågare på mig på mycket som 1h och 20min, genomsnittstempo 6min/km och han vaknade precis när vi kom hem. Fullkomligt älskar min joggingvagn, vilken frihet.
Inga ursäkter är bra nog för att inte ge sig ut och springa!


Jag har börjat inse att jag behöver ett nytt träningsmål nu så jag har precis anmält mig till Stockholm Halvmarathon 2010. Jag utgår ifrån att minst Cissi och Linda hänger på men Sandra borde också anmäla sig. Hon har lovat mig en halvmara nån gång tror jag. Dags nu!



Blivande marathonvinnare



Dagens träningspass: 25 min löpning runt i lägenheten.

Älskade löpning


Som protest mot att det är läggdags kollar jag runt lite  på olika lopp jag kan anmäla mig till i höst. Måste ha ett mål efter Marathon är avklarat. Kanske Berlin Marathon, Stockholms halvmarathon eller vågar jag mig på Lidingöloppets 30km med alla dess backar? Jag rös i kroppen när jag såg denna underbara bild från Göteborgsvarvet. Tänk, snart är det dags. Stämningen den dagen är oslagbar, så grymt. Detta år ska jag stödja pappa Fred, Härnösands blivande kommunalråd. Han är lite gammal och behöver ha någon som kan peppa honom igenom loppet.

Järnet!






Finns det något roligare och nyttigare än jagis? Att springa runt genom alla rum hemma och försöka hinna ikapp mamma eller pappa och få tag i byxorna(!) är en återkommande aktivitet här hemma. Notera svetten i håret på bilderna ovan. Måste tillägga att Adriano alltid är snabbast runt - inte för att han egentligen springer snabbare utan för att han har halksockor och jag halkar på golvet...

Som av en händelse somnade han på 5 röda idag. Eller ja, iaf 20. Najs.

Nytt gym



Den här veckan får Adriano stanna hemma från förskolan och leka 100 lekar att leka med mamma istället. Han blir jätteledsen när vi lämnar honom och är det en lååååång stund efteråt så jag och personalen kom fram till att det var bäst att ta en kort paus därifrån. Som alltid blir det mycket roligare när man verkligen går in för att leka istället för att hålla på att göra andra saker samtidigt eller prata med andra samtidigt. Bara Adri och jag... Och elefanten på busfabriken och köttbullarna på IKEA. Dagen började med busfabriken som får agera mitt gym de kommande veckorna. Studsmattorn, minicyklarna och klätterställningarna gör susen!

Blommor på en måndag

Det är inte många gånger per år jag får blommor, men igår var en sådan dag. Vardagslyx från Sandra. Snittblommor är livskvalitet, för att inte tala om vuxenpoäng - till Sandra som köpte dem. Stort tack!

Bakkväll med Sandra

 

Varje måndagskväll träffas Sandra och jag för att diskutera världsproblem till ett glas vin och goda bakverk. Ikväll är det hon som väljer och har redan skickat recept på kvällens blivande fika, rulltårta. Vilken sekund som helst knackar hon på och då är det dags att korka upp och börja baka.

Världens bästa måndagar!


1:35:09 - Veckans träningsavslutning

Den senaste månaden har jag verkligen tränat på riktigt bra och lyckats höja nivån på träningen ett litet snäpp. Denna vecka har jag tränat 6 dagar, varav 4 löpning. Idag tänkte jag ta ett lugnt långpass på ca 2 timmar och tog med mig Adriano i joggingvagnen som sällskap. Så fort han somnade satte jag fart. Planen gick inte riktigt som planerat då Adriano vaknade redan efter 1:15 h. Det hade då börjat regna på rätt bra så jag var dessutom genomvåt och började bli kall. De sista kilometrarna hem fick värma upp mig igen samtidigt som jag blev helt dyngsur. Vi stannade inte ens och gav ankorna knäckebröd utan sprang bara på. Adri är en klippa med mycket tålamod ibland :)

Måndag: Lugnt löppass på 5,5kmis i Stockholm. Tempo 5-6 min/km
Tisdag: Vila
Onsdag: 10,7 km på löpbandet. 1 snabb, några min gång. 2 snabba, 1 km lugn. Ont i foten som alltid efter löpband.
Torsdag: Body Pump 1 timme
Fredag: 20 min kondition + 30 min core
Lördag: 6,5 km, 36 min. Uppvärmning 1kmsen två snabba på 4-45-5 tempo och en lugn i 6 tempo.
Söndag: 14 km, 1:35 tim med barnvagnen i lugn fart med drickapauser. Genomsnitt 6.30min/km.

Min dag

Idag är det min dag med Adriano. Vi har varit uppe sedan 6.30 och tittat på film, varit ute en sväng och undersökt alla vattenpölar och lagt pussel. Som ni ser är Adri en riktig copycat så man får akta sig för vad man säger och gör.


Stora killen?

Det är roligt när barnen växer och kan börja klara saker på egen hand, kan själv som de som liven väljer att uttrycka det. I lekparken idag så fick Adriano visa att han visst kunde ta sig runt nästan helt utan hjälp. Typ.























En kort stund efter vi hoppat på cykelsnurran närmar de sig en liten tjej med sin mamma. Jag har redan hunnit hoppa av min cykel eftersom det var så segt att köra men Donald och Adriano satt ännu kvar. Flickan intog snabbt en cykel men var för liten för att nå ner till pedalerna. Hon ber sin mamma sätta sig men svarar Nej det kan jag inte, då blir det ju för tungt. ALLA som har cyklat på en sådan vet att det bara blir mycket lättare om man cyklar två vuxna istället för en. Mamman står istället och hejjar på och frågar efter några minuter Donald, som för övrigt var helt slut, om det blev jobbigt för honom. Inte alls, muttrade han.

Själv stod jag och skrattade och letade efter ekorren.

Hjärta till hjärta

Vid frukosten imorse insåg jag att min favorit secondhandaffär Hjärta till hjärta öppnade om en halvtimme. Då det alltid är kö in vid öppning skyndade jag mig som bara den för att inte gå miste om alla fynd som ryker de första 10 minutrarna. Nu var det ju så att jag hade tagit fel på tiden och satt utanför affären i bilen och väntade i 50 minuter, men inte blev jag lessnare för det. Jag passade på att kolla på måndagens avsnitt av Spårlöst. Jag gråter verkligen varje gång den bortadopterade får träffa sina släktingar.

Tillbaka till fynden. Jag hade ca plats 10 i kön när dörrarna öppnades och lyckades därför hitta rätt fina saker. Som vanligt hade jag tät telefonkontakt med syster Magda som bad mig hålla utkik efter massa saker.

Det första som åkte ner i korgen var en gammal plåtburk. Älskar dessa äldre burkar för att ha te eller varför inte godis i.



Pris: 10kr.
Fyndvarning: Varm



Med tanke på att påsken snart är här så passade jag på att köpa lite påskpyssel, nämligen äggvästar. Finns det över huvudtaget längre? Funkar de? Ser fint ut på bilden iaf.



Pris: 10kr
Fyndvarning: Het




Då min syster Magda och hennes Uffe helst önskar att de levde för ett par årtionden sedan inköptes dessa retro-gafflar till henne. Design av Ainar Axelsson och av högsta kvalitet med nylonskaft.



Pris: 60kr
Fyndvarning: Stekhet



Förutom dessa hittade jag även världens bästa present till Sandra som hon får på måndagens bakkväll. Hon kommer bli lika lycklig som jag blev när jag fick min av Magda förrförra året.


Dagens klipp

Min mamma har vid något tillfälle uttryckt att man  kan tjäna pengar vid rea. Nu vet jag inte riktigt hur mycket jag brukar tjäna när jag gör av med pengar men jag förstår principen och lever helt och hållet efter den. Allt på rea är tillåtet, speciellt vid 70% rea.




Timberland vinterskor till Adri, dvs vintern 2010/2011. Nästan gratis, 150kr!

Äntligen vår!

I förmiddags passade jag och Adriano på att gå ut och leka lite med vattenpölarna. Termometern visade +9 utomhus så regnkläder + stövlar åkte på. Adri är jätteduktig på att plaska i vattenpölar och man måste erkänna att det är riktigt skojjigt. Skulle det finnas plaskmarathon där man konstant springer i vattenpölar skulle han säkert vinna.

Tyvärr så bor vi nu inte längre nära skogen utan mitt i stan, vilket innebär att vattenpölarna är något smutsiga och äckliga. Det går inte längre att dricka pölvattnet, tyvärr. Detta gäller då även mig.






Med posten kom idag även ett jättestort paket, det största jag nånsin fått. Innehållet bestod av vår nya barnvagn, en svart Maclaren Techno XT. Det märks verkligen att det är kvalité på denna. Min snälla syster Frida har varit gullig nog att köpa ut den i London till mig och skicka hit så jag fick det mycket billigare än vad den skulle ha kostat här. Tack Frida, vi är jättenöjda! Adriano har provsovit och godkännt den och den är sååå otroligt lätt att köra med, speciellt i köpcentrum. Önskar vi hade köpt denna från första början och haft den paralellt med Brion.








Barnpassning på 2010-talet

 





Observera att bilder INTE är ett montage!

Magda tittar på tv medan sopen håller upp mobilen som underhåller Edith. Donald kan samtidigt leka med sin Ajfån när Adri tittat på den bärbara dvdspelaren.

Tack moster Helena!

Vi i våran släkt envisas med att sällan skicka presenter på posten för att istället lämna det hos släktingar som i sin tur ger det till den slutgiltiga presentmottagaren i släkten. Detta brukar i regel medföra viss försening på födelsdagspresenter och julklappar, men inget ont i det.


Idag tackar vi moster Helena för det fina molnförklädet Adriano fick i julklappförra året! Supersnyggt och matchymatchy med hans blåa molnlampa.




Edith två månader

I lördags fyllde minstingskusinen Edith hela två månader. Hon charmar alla hon ser, speciellt mig. Hennes föräldrar har börjat, och lär aldrig sluta, göra puttinuttgnuttiga ljud till när hon ler mot dem.

Helt underbar!







Denna bild är tillägnad morfar Fred.

Roadtrip Ullared Mars 2010

Denna gång hade det faktiskt gått nästan fyra månader (!) mellan besöken till
Sveriges shoppingmecka Ullared
.




Gabriella
och jag hade laddat upp för gårdagens roadtrip riktigt länge och hade varsinn lång lista med oss. Gabriella glömde sin lista i bilen men fick med sig rätt mycket hem ändå. Jag hjälpte till att improvisera lite.



Vi började som vanligt resan med komma iväg vid kl 6 på morgonen. Hör ni hur det låter? Frivilligt ställa väckarklockan på 05.30 och ge sig iväg till parkeringen medan man fortfarande ser ut som ett spöke och har whiskyröst. Inte nog med det, det tar tre timmar att köra dit också! Galna, tycker ni. Skitkul, tycker vi. Inte en minut på resan slösas bort utan munnen går stup i ett på oss båda.



Ca 09.20 gick vi igenom dörrarna med varsinn vagn. Vi tyckte det fick räcka den här gången med. Cissi och bror Johannes brukar vara ambitiösa och ibland ta tre stycken. Nu tog det visserligen inte lång tid innan Gabriellas vagn svällde över och hon fick lasta på min istället. Ullaredsräven Cissi tog en sväng dit för snabbshopping hon med och jag fick träffa Tilda medan jag sprang fram och tillbaka mellan allt. Världens bästa äldstakusin!



Så till fynden. Den här gången köpte jag verkligen bara det nödvändigaste. Ni vet, spolarvätska, liten rockring, plastpåsar, inomhustermometer, bakplåtspapper... Bortsett från födelsedagspresenter till Johannes, Uffe, Frida, Mamma och kusin Johanna fick Adriano lite nya leksaker och ytterkläder till våren. En regnoverall som dessutom var limegrön ynka för 159:- var nog det bästa klippet. Sen hittade jag faktiskt två mjukisbyxor till mig samt två par träningsbyxor och en ytterjacka. Helt sjukt billigt!

Och nej, vi träffade varken Boris eller Morgan, även om jag letade.

Superträning runt Södermalm

Igår var det dags. 15 km från finnboda hamn, runt hela Södermalm, en sväng till gamla stan och tillbaka. Det första långpasser på flera veckor men jag känner att benen tillåter det nu. Dessutom så springer Cissi långpassat mest var och varannan dag och i måste ju ligga i fas och kunna peppa varandra. Solen sken, lite vind och två plusgrader= helt perfekt joggingväder! Måste tilläggas att cissi "bara" sprang 14km igår, så igår vann JAG!

Vilket A-barn!

Ediths föräldrar och jag har precis konstaterat att hon är väldigt tidig i utvecklingen. Vi ligger och pratar lite och hon jollrar hit och dit. Som Alex säger, bebisar brukat ju inte börja jollra förrän i 6månadersåldern.

Livebloggar direkt från sängen

Observera tidpunkten vid detta inlägg. Sällan är klockan mellan 02-07 när jag bloggar men denna natt är speciell. Edith är speciell. Hon har precis somnat om efter sin nattfika och hennes mamma lyckades också somna nån stans i vår nattkonversation. Som ett under sover hon nu själv i sängen mellan mig och magda, vilket hon tokvägrade för bara en månad sedan. Tjejen håller på och bli stor! Nu undrar ni säkert var den engagerade fadern håller hus? Jo, han får ta gästrummet när jag kommer så att han kan sova lugnt och jag får njuta av Ediths härliga gurgelljud hela natten lång. Förresten så fiser hon så himla sött. Detta är lyx, ska ni veta. Najt!

Ny barnvagn med lite systerhjälp

Efter att Adrianos trotjänare, barnvagnen Brio Happy, brakade ihop i helgen insåg vi att det var dags för en ny, liten smidigare, men framförallt mindre vagn som går in i hissen.  Efter lite efterforskningar riktades mina blickar mot det dyra lyxsulkyn Maclaren. Hittade såklart en engelsk sida som sålde de till hälften av priset jämfört med i Sverige och kan man tänka sig, jag har ju faktiskt en syster som bor där! Fiffigt värre!!!!

Snäll som Frida ( & Markiiie) är åkte de till Lakeside för några timmar sedan och köpte ut vagnen till oss idag. Kan det bli mer effektivt? Är det inte lite typiskt vår familj, att ringa nån i familjen som bor i en annan stad och be som fixa/köpa något där och skicka vidare? Jo. Har hört att inte alla familjer är likadana men min familj är helt perfekt. I alla avseenden.

LOVE!

Liten men naggande god.

Bästa uppladdningen för maran!

Jo då, storebror kan han. Fcik för en stund sedan samtal från storebror Johannes som tycker att även jag (& Adri) förtjänar att leva fina livet i samband med Stockholm Marathon i början på juni. Historiskt sett har mina syskon och jag sovit i ett källarrum på Lidingö Folkhögskolan när det varit dags för Lidingöloppet och jag inser nu att min fars uppladdning för dessa 30km kanske inte alltid varit optimalt avkopplande med tanke på madrassömn och 5 (+4 oäkta) galna kids att underhålla.

För Cissi och mig blir det annorlunda.

Vi anländer dagen innan marathon till Stockholm utan barn för ett avkopplande dygn på det nybyggda Elite Hotel Marina Tower som för övrigt ligger ett stenkast från mammas lägenhet. Dagen efter marathon fyller jag dessutom 28, äntligen ett steg närmare 30.

Den bästa födelsedagspresenten kära bror!


Marathondagen är den dagen då Finnboda blir COMMUNITY med Frida, Johannes m familjer bor på samma hotell. Jag tänkte ta med Monopol som vi kan spela på lördag kväll, det vet jag att speciellt Frida skulle uppskatta. Kanske vill Pappa, Filip och Magda också vara med?



Glömde visa min fina kille



Skjorta: Vit
Väst: H&M
Slips: Po.p
Byxor: Boomerang
Kofta: Gangstar
Godis: Gratis från diplomeringsceremonin
Skor: Timberland
Assistenter: Lina & Donald

Back in business

Idag drog Gabriella med mig på Bodystep, ett förkoreograferat step-pass. Det var riktigt kul och jag hängde med någorlunda - iallafall mina ben. Gick en del på Step innan och när Adriano låg i magen vilket är så himla kul när man har bra instruktörer. Ska skriva in mig på ett gym nu till veckan och det lutar åt att springa på Body Step med Gaby på onsdagar och söndagar på samma gym som jag tränade på när jag först flyttade till Linköping. Det har dessutom öppet till kl 22 så då kan jag träna efter Adri somnat.



Jag i blått linne och Gabriella i rött ;)

Diplomeringen 2010. Äntligen min tur!


Igår var det cabarésittning för årets ekonomdiplomander vid Linköpings Universitet. Lina, även kallad min källa på konkurrensverket, var min alldeles egna kavaljer för kvällen. Kvällen började med fördrink och mingel, något som vi båda bara äääälskar. Mingla alltså. Efter middagen var det dags för Cabaré - tyvärr den sämsta och tråkigaste cabarén jag sett. Dessutom fanns endast en lärare på sittningen. En stor eloge till Peter Andersson som står ut med att umgås med studenter på fritiden!





Fördrink med Sandra och Alma.



Fin dukning och en jättegod förrätt - Skagentoast.



Vi glänste hela kvällen!





Tråkig cabaré.



Lite inspiration från min storebrro Johannes.



Kort på kvällens bästa tjejer samt Mr. Jäger.




En glad Kamellio.



Dubbelté. Ungefär här vaknar kreativiteten.




Hallonpannacotta, såå gött!





Dansglada Bella mötte upp oss efter cabarén.





Imorse var det dags för att dra på sig finklänningen i och bege sig till katedralen. MIN katedral, det som Staffan introducerade för mig under uppropet 2003. Nu är den färdig efter mycket gråt och slit. Jag fick mitt efterlängtade diplom och en varm kram av allas våran Staffan Hård av Segerstad. 



Hemma väntade underbara blommor från min snälla mor. Det finns ingen som gillar blommor så mycket som hon och därför vet hon bäst vad som går fint ihop. Tack mamma!

Intensiva 24 timmar som det perfekta avslutet på årtiondets sämsta vecka. Bella och Lina, ni är grymma!






Uppladdning för mitt livs sista sittning!

Springer ny runt i badrock efter dagens 10km pass på löpbandet. Skönt! Har Calle Kristiansson som sjunger Walking in Memphis i bakgrunden och njuter av dessa timmar innan festen ikväll. Lina lägger ner en halv förmögenhet på att vara mitt sällskap ikväll och kommer snart med bussen. Detta blir en kväll hon sent kommer att glömma. Kanske så sent som kl 9 imorgon bitti ;9



Fördrink före fördrinken till diplomeringsmiddagen.



Den lilla svarta.



Ikväll ska vi GLÄNSA!

It's complicated

Detta är en riktigt rolig film och absolut värt två timmar av ens liv. Roligast av allt var att jag och Catharina var bland de yngsta i biosalongen, konstigt nog. Kanske många medelålders känner igen sig. Mamma, pappa, one more time? Nee, bäst att inte ge sig på det...

 



Världens sämsta mars

Vilket pissvecka det har varit denna vecka. Jag tror allt som kan gå fel, har gått fel. Vad håller jag på mig egentligen? Enda trösten är att jag varit ute och sprungit. Har redan ringt min syster Magda och frågat om hon vill ha Adriano, och det ville hon. Ska sätta honom på tåget imorrn till henne tänkte jag. Själv. För min del vill jag helst åka till nån liten undangömd håla nånstans där jag varken hörs, syns eller behöver känna något. Sen kan jag ligga och kolla på alla avsnitt av One Tree Hill och äta toblerone och bilar i veckor och bli jättetjock.

Kollade idag på film med Adriano, surprise. Har nu introducerat Djungelboken för honom och det finns en jättefin scen i den där gamarna sjunger för lilla ensamma Mowgli om att man ska vänner ha. Blir tårögd varje gång vi kommer fram till den scenen. Gamarna är så himla snälla med honom trots att de precis träffats.


RSS 2.0