Kära gamla tusingar

Idag velade jag halva dagen om jag skulle gå ut och springa eller inte och sköt på det timme efter timme. Efter att ha prata med min svägerska och elitlöpare Cillen inser jag att här måste tränas. Bättre en halvtimme än ingen alls. Efter jag jobbat klart och städat under här hemma sticker jag ut 1.15 tim innan det är dags att hämta Adriano på dagis. Jag inser snabbt att jag måste köra ett kortare kvalitetspass och kör min favvorunda på så lite som 6,7km.

Det blir intervaller, 4*1000m med 90sek vila emellan. Värmer upp med 2 lugna kilometrar och sätter sedan igång. Första intervallen går till Queens "Don't stop me now" vilket är absoluta min favoritlåt att springa till. Törstigt pass men gick helt OK trots allt.

Uppjogg: 2km, 11.09min

Intervall 1: 4.16
Intervall 2: 4.20
Intervall 3: 4.20
Intervall 4: 4.34

Maxpuls 180

Nerjogg 4min.

Som vanligt är det tredje intervallen det tuffaste. Det fjärde tillät jag mig 4.40 så det gick helt enligt plan. Nästa vecka får jag föra femhundringar istället så det blir extra snabbt.

Vi vann!

Adriano sov hela natten i sitt eget rum inatt utan ett knyst. Att det skulle gå snabbt. Imorse fick därför smurfarna ett ännu större hus att bo i.


Inte nudda golvet


Nya rutiner

De senaste veckorna har Adriano jobbat sig tillbaka till "stora sängen" hemma men ursäkten att han har haft ont i magen. Naiv som jag är trodde jag på honom fram tills häromdagen när jag insåg att det bara är ett spel för att sova/vara nära /bli klappad på halva natten och sparka mamma andra halvan.

Igår fick det vara nog. Jag berättade för Adriano att han får stanna kvar i sin egen säng hela natten och om han gör det går han en present av sömnfén, även kallad mamma, på morgonen.

Efter två timmar vaknade han och frågade var hans present för. Somnade sen om.

Två timmar längre fram får han plötsligt ont i magen när jag leder honom tillbaka till hans rum och Donald ger sig efter nån enstaka minut när han skriker "ajaj maaaagen, mamma". Jag somnar om. Så gör också Adriano i hans säng. Donald med. I adris säng alltså.

Adriano må inte ha sovit ensam i sin 80*160cm säng men han sov iallafall där utan mig och hela natten. Morgonpresenten blev några inslagna smurfar (pititufos) och ett litet hus till dem. Ögonen sken av lycka! Imorgon får det bli något annat skoj...


Tjejer var är ni?

Efter att ha suttit och jobbar hela förmiddagen blev jag lite sugen på att ta ett lättare löppass. Jag har tänka köra ett kvalitetspass imorgon, troligtsvis intervaller, och idag skulle alltså bli ett lugnt pass. Solen sken och jag slängde ihop en pajdeg och ställde i kylen innan jag snörade på mig löparskorna. Så klart kunde jag inte hålla mig till ett lugnt pass när jag efter 500m springer in på löpspåret och jagar ikapp första bästa löparkille. På mitt korta halvtimme ispåret runt Stångån möter jag massor av lunchlöpare, men bara två av tjugiotalet löpare är kvinnor.  Var är alla tjejer, tar det för lpng tid att sminka om sig efter duschen mitt på dagen eller är ni bara lata? Hmm....



Jacka a la Linda Sandin.



Nya rosa kompressionsstrumpor invigdes.

5km på 24.02min.

Nerjogg 1,75km.

Medelpuls 169.

Bekvämt snabbare tempo.



Totalt:
6,75km
34,28min


Nya kläder

De sa på radion idag och några utländska forskare hade uttalat sig om att denna vintern skulle bli den kallaste på mycket, mycket länge i Sverige. Jag började genast frysa och klickade hem denna vinteroverall till Adriano så han också slipper frysa. Imorse ropade han "kaaaallt" när vi cyklade, och då var det bara +10...


Tretorn vinteroverall
från Ellos, såklart med ett rabatterbjudande på 50%.


Födelsedagskalas

Varje dag nu håller jag på att förbereda Adriano inför vad som komma skall. Lilla grabben ska fylla tres niños. Treårskalaset är inte långt borta nu, det första "riktiga" som han kommer uppskatta och förstår att det är bara hans dag. Lokal hyrd och inbjudningar postade. Nu återstår bara att se hur många kompisar som kommer, trist med bara vuxna. Fast Adriano är nog å andra sidan nöjd med att bara Tilda, storfavoriten(sorry Edith), dyker upp.



Adriano leker än så länge lite mer med storkusin Tilda än med minikusin Edith.


24km rikare

Jag är inte såå mycket för att skryta, så jag tänker inte göra det nu, eller här...om att jag sprungit 24km idag. Det skulle inte göra mig till en bättre människa att tycka att jag är duktig och ge alla andra dåligt samvete, men det gör mig iallafall till en bättre löpare. Så sjukt glad att jag fått tillbaka min motivation. Ett glädjens löppass idag. Bella gjorde mig sällskap under sista halvan och vi sprang iväg och tittade på Roxen by night.

Funderar på lite peppskor i höstmörkret. Eftersom jag kopierar Cissi vad gäller i princip allt om löpning så lutar de åt ett par stabila och grymt snygga Nike Lunar.  De gula är bara så grymma men rosa matchar mer mina andra kläder. Vilka röstar ni på?


Lyckliga vinnare

Detta är stolthet!! Folk frågar mig ofta varför jag utsätter mig för att springa halvmaror eller ännu värre, marathon. Denna stund efter målgång är en stor anledning.

 


Heldag med familjen

Idag har jag och min familj, Adriano haft en heldag.

Vi började med att ligga och dra oss i sängen på morgonen innan vi gick upp och tittade på bumbibjörnarna. Jag lagade gröt till oss som jag åt upp själv och så gick vi ut på upptäcksfärd till Trädgårdsföreningen ett stenkast bort. Idag hittade vi en mystisk stig uppför ett berg och efter lite springande i trappor och bland träden kom vi fram till ett torn där man kunde äta smarriga våfflor(tack för tipset Sandra). Adriano svepte sin och sa "Jättegoda!".



Efter en sväng på stan kom vi fram till att vi borde baka kött-, förlåt kanelbullar. Adriano var med från början, är så kul att göra såna här saker tillsammans nu när han har bättre kontroll och vill vara med och hjälpa till. Han väntade tålmodigt medan vi gömde bullarna som vi sedan bakade ut. Jag åt bara fem, han ingen. Som vanligt.



Imorrn kör jag långpass med löparskorna!



Löparbruden

Jodå, konditionen sitter i än. Igår kväll bestämde jag mig för att springa på morgonen idag. Peppad som få smyger jag upp ur sängen och klär på mig löparkläderna och äter havregrynsgröt för en kurrande mage. När jag väcker Adriano som ser mig med keps säger han direkt "Mamma springa? Tillsammans, mamma!".

Istället för cykeln sprang vi, Adriano sittandes i joggingvagnen och jag tätt där bakom hela vägen till dagis. 12min och 21 sek tog det, bara ca 3 min saktare än cykel.

Efter jag lämnat honom tog jag mig en runda till och stannade på Ikea efter 10km. Klockan stannade på 51,24min efter 10km, och då hade jag sprungit de första 2,4 i uppförsbacke med vagn. Skönt tempo, tog ut mig men tog ändå i lite. Inte några känningar i benet överhuvudtaget. Älskar mina nya kompressionstight..!



Tillmin förfäran upptäckta jag att jag av misstag råkat beställa XS på kompressionströjan häromveckan. Kanske därför jag såg extra korvig ut i den... Får sats på en ny i S och ett par nya Asics 2150 GT.

Totalt
14,03km.
1:15:16tim.
Snittfart: 5,21, (inkl upp&nerjogg.)
Medelpuls: 168.

Valet - Sverigedemokraterna

Såg nyss att jag hade en kommentar på mitt inlägg om valet och att SD har dåligt stöd i Härnösand. Får ju inte så många kommentarer så dessa kollas inte upp så frekvent men Malin hade inte skrivit in någon webbdress.

Visst fattar jag att SD har högre stöd i invandrartäta områden som inte lyckats med integrationen i samhället och en hög nivå av brottslighet. Intressant i detta fall är ju att det finns och tas emot en hel del invandrare i Härnösand från flera olika delar av världen men här har man lyckats bättre med integrationen av dessa i samhället - där sitter felet, inte i andelen invandrare utan i integrationspolitiken och inställningen hos de "inhemska". SÅ dum är jag inte. 

Och ännu bättre är att min far, nyvalt kommunalråd i Härnösand är en invandrarkramare. Eller bättre sagt, en människokramare som tycker att alla förtjänar att behandlas lika oavsett ursprung.

På väg ut

Min soon-to-be 3 åring har nu upptäckt bakfickorna på jeansen. Otroligt populärt.

Bästa kläderna

Är sjukt nöjd med mina nya kompressionstights. Jag lät de sitta på en stund efteråt med för att inte kyla ner kroppen direkt. Det känns stor skillnad ifrån vanliga löpartights, kan verkligen rekomendera dem. I denna butik hittar ni dem.

Lugn löprunda med Bella i skolskenet i prattempo.

6,81 km

40,21 min

5,55km/min

Medelpuls: 153.

Löpning!

Idag skiner solen och Bella har lyckats lura ut mig på ett löppass på lunchen. Igår fick jag mina nya kompressionskläder på posten och de sitter som gjutet på mig. Ser visserligen ut som en stoppad korv så det blir inga bilder på mig i kläderna på bloggen.

Dagens löparoutfit!


Träningsuppehåll

Om någon undrar varför jag inte skriver om hur mycket jag springer varje vecka och hur duktig jag är så är det för att jag har träningsuppehåll. Jobbet tar all dagistid och mer och Donald kom igår hem nån gång efter 23 - vilket inte ger mig många möjligheter att komma ut och träna. Skönt med vila men ska nog ta och leta fram en barnvakt för att undvika att vara med i Biggest Loser Sverige säsong två.

Blanca Nieves

Titta Blanca Nieves Mamma, titta Blanca Nieves, ropar Adriano sekunden efter han vaknar varje morgon. Vi avancerar snabbt till soffan där invaknandet sker långsamt framför Snövit på spanska. När dvärgarna börjar dansa med Snövit tar Adriano fram trumman och jag får dansa runt som Toker på golvet.



Proceduren upprepas på eftermiddagen när jag väcker en sovandes Adriano som somnat på cykeln på vägen hem. Denna gång effektiviserar vi tiden med att prova nyinköpta vinterkläder samtidigt.



Valet 2010

Vilken kväll! Har kört bil hem från Göteborg och lyssnad på radio (SR) för ovanlighetens skull hela vägen hem. Åter och åter igen har jag fått höra hur alla är så arga över att Sverigedemokraterna har så stort stöd i Sverige. Missar alliansen att ta åt sig av denna uppenbara och riktade kritik till sveriges regering att ett STORT missnöje och missförtroende finns hos den (mestadels skånsk-)svenska befolkningen?

Min pappa Fred Nilsson har idag lett sina Socialdemokrater till valseger i Härnösand och är nu blivande kommunalråd. Tacka vet jag Norrland där sossarna får 40% bara dem och SD endast 2,7% - till skillnad från Landskrona där SD har 15,6% stöd.

Slutsats: I Norrland bor glada och nöjda(re) människor tillsammans i ett rikt mångkulturellt samhälle.



Göteborg nästa!

Nn lämnar jag min lilla kruppojke med sin far och drar till Göteborg över helgen. Man kan ju inte åka till stockholm varje helg heller.


Mitt pris

Igår kväll beställde jag mitt pris för att ha klarat Stockholm Halvmarathon på under 1.52tim: för att peppa mig själv inför den kommande vintern och ett extra set vantar & mösssa. Var riktigt sugen på att klicka hem ett par rosa LunarglideKompressionskläder men mina benhinnor röstade ner det förslaget.

Cissi har sprungit med (hellånga) kompressions löpartights sedan flera månader och är jättenöjd. Till och med i +25 använder hon dem...







 


Vardagsmotion

Höll på att glömma att vi har en innergård med staket och gräsmatta hos oss. Perfekt för bollek.

Lägger pussel

Så här roliga är mina eftermiddagar nuförtiden :)

I deserve this

10km på 57,36 i regnet. Medelpuls 163bpm = lugnt pass. Nu till något lite varmare.



1 000 000 meter

I år har jag hittils sprungit ca 1 miljon meter eller 100mil. Sjukt långt. Kan ni fatta det?

Min pappa satt och visade mig hans löphistorik från hans löparkarriär och skröt om ett år då han hade sprungit över 100mil. Nu slår jag honom på det med. Coooolt. Inget i jämförelse med Cissi men träning är ju inte heller någon tävling.

Pannkakasmiddag

Vissa hävdar att pannkakor är fika och inte middag. Jag menar att det funkar jämt. Som till gårdagens middag.

Redan som 6åring fick jag börja laga middag hemma. Utan denna bra idén från min mor hade jag inte varit den masterchef jag idag är. Tanken är att även Adriano ska bli en riktigt bra kock.





Vill också ta kort.



Adriano tar kort.










Började ju bra iallalfall.


Stockholm Halvmarathon 2010

Jag blir verkligen bara bättre och bättre. Persat två gånger på 7 dagar, både på 10km och på halvmaraton. Börjar tro att alla dessa intervallpass och långpass lönat sig.

I fredags hade jag ont lite här och var och var inte alls sugen på att lida mig igenom 21km dagen efter. Förra året kommer jag ihåg att de sista 25minutrarna var vidrigt jobbiga och vill inte behöva anstränga mig så mycket igen. Lite lat börjar jag bli.



Vaknar på lördag, utvilad och pigg och glad som en lärka hoppar jag upp ur sängen kl 08. Min tillfälliga sängkamrat och svägerska, Cissi, berättar att jag har skrattat i sömnen halva natten. Kanske därför jag var på så bra humör. Jag kompromissar med mig själv och ger mig nöjet att springa på max 1.52 tim, inte 1.50 tim som jag tänkte klara för några månader sedan. Njutbart ska det vara, annars får det va. Jag räknar ut att vid 15km ska klockan visa 1.19 för att ha lite marginal till backen på slutet.

Vid startfållan.






Cissi, jag och Linda startade alla i samma startgrupp kl 16.10 och Cissi och jag önskade varandra lycka till när vi sprang över startlinjen tillsammans. Hon siktar högre och träna bara sisådär 5mil mer /v än jag så jag lät henne springa iväg. Efter 10 minuter möter jag Linda och vi pratflåsar några minuter innan jag drar på. Har inga känningar alls i benet tack vare stödstrumporna jag bodde i dagen innan loppet och nacken kurerades under den barnfria natten. Känner mig själv pigg och glad, benen är lätta och pulsen helt och hållet under kontroll.

Så fortsatt det och tiden gick riktigt snabbt. Vid 10km låg jag på 52.35min och vid 15km på 1.19tim allt enligt plan. Jag tog aldrig på mig hörlurarna som jag planerat utan sprang till känsla av ett halvmarathon och inte i min instängda musikvärld. I backen på Söder vid 17-19km sprang jag om halva startgruppen tror jag, förstår inte hur man kan GÅ där, dåligt upplägg. Som ni ser så lyckas jag springa i jämn fart hela vägen och sprang upp mig från plats 880 till 592 enbart genom att inte hålla farten. Sista biten innan mål hade jag ruskigt snabbt tempo, ca 4,45min/km och var fräsch som attans hela vägen in i mål där Cissi som vanligt stod och väntade på mig. Vi konstaterade att det var ett grymt roligt lopp men framförallt väldigt enkelt och njutbart eftersom vi är mycket bättre tränade i år. Jag hade kunnat springit nån minut snabbare om jag orkar anstränga mig men itne hade jag varit lyckligare för det. Banan är grymt lätt även den, knappt några backar alls! Idag har vi ingen träningsvärk och inga onda ben. Är man elit så är man.

Jag rullade i mål på 1.51.25 tim och persade därmed med 2 minuter från fjolårets tid. Cissi tangerande sin tid på sekunden på 1.49.14. Jag sprang ju Tjejmilen förra veckan på 49.14 och Cissi sprang Midnattsloppet på 49.14 också. Läskigt sammaträffande.

Placering 592
Placering (Åldersklass) 417
Totaltid (Netto) 01:51:25
Totaltid (Brutto) 01:52:25
Genomsnittsfart 05:17 min/km


Mellantider

Split Tid Sträcktid min/km km/h Plac.
5K 00:26:17 26:17                 
05:16          
11.42    
880
10K 00:52:35 26:18 05:16 11.41 743
15K 01:19:32 26:57 05:24 11.13 676
20K 01:46:12 26:40 05:21 11.25 608
Mål 01:51:25 05:13 04:45 12.64 592



Knappast

Ne, inte mer taggad idag heller. Men det kommer väl när man väl står i startfållan hoppas jag.

Tar strax tåget till Stockholm med Adriano som gärna vill träffa Minna säger han.

Kusinkärlek




Här kommer polisen

När vi var i Tyresö förra helgen och hälsade på Linda fick Adriano känna på hur det är att vara polis. Så stolt han var i denna mössa har han inte varit i någon annan.




Adriano & Tyra fattade genast tycke för varandra...eller? Han började med att tappa henne i golvet för att sedan ta hennes leksaker. Kärlek börjar med bråk, sägs det.





Pannkakor.

Känningar

Dagens lättdistans var tänkt gå i 6-tempo och vara väldigt lugnt men tanke på min ömma vänstra vad. Har kommit på vad mitt problem är och jag har jättesvårt att köra lugna pass, i lugnt tempo och utan att slå något rekord på intervaller eller liknande. Får bli bättre på det. Rätt behagligt att springa i detta lugna tempo som slutade på medelhastighet om 5,21min/km.  Inte bestämt mig än om jag ska springa halvmaran. Cillen börjar bli frisk från hennes feber och jag håller nästan tummarna för att hon inte kan starta - då får jag bättre samvete om jag inte heller gör det. Egon. Tack vare en livlig och mammasjuk Adriano i min säng heeeeeeela natten vaknade jag upp med halvt nackspärr. Vetekudden har fått kurera idag men inte 17 är jag sugen på att inte persa på halvmaran. Har i princip alltid gjort det hittills, alltid blivit snabbare. Om ifall att jag blir sugen på lördag har jag gjort en ny spellista med alla mina favoriter, speciellt till halvmaran...

I skog med musik:

7,35km

39,21min

5,21min /km

Halvmaran långt långt borta

Idag slog tanken mig att om man kanske skulle skippa att springa halvmaran i Stockholm på lördag? Genast kände det mycket bättre...MEN jag inser att jag måste starta. Kan inte banga. Får ta det som en träningspass om inte annat.

Fortfarande ont i benhinnorna i vänster ben sedan tjejmilen. Beslutet att springa i mina gamla numera odämpade joggingskor skor var kanske inte det bästa.. Har varit upptagen dagtid både igår och idag och kan inte heller ge mig ut med joggingvagnen på eftermiddagen när jag är ensam med Adriano. Somnar han på eftermiddagen är han vaken till midnatt och en riktigt ond cirkel startas. Inte springit på fyra dagar alltså. Illa Sara, illa.

Som sagt, får ta halvmaran som en träningspass. Känner att jag inte har orken eller kanske inte heller formen för att slå 1,53tim från förra året, iallafall inte komma under 1,50tim som jag innan tänkt. Äsch, spela roll. Finns viktigare saker här i livet.






Som min älskling. Åsså mina nya myskläder från tjejmilens mässa.


Nya byssor



Tog en lunch på stan med gravida gUlli och hamnade förståss i några barnklädesbutiker. Adriano börjar växa ur strl 98 nu och behöver större byssor. Hittade dessa underbara pantalonger på Lindex som jag spanat in tidigare, i rätt storlek och allt. H&M hade 50:- rabatt på barnjeans så dessa kostade så lite som  99:- styck. På H&M handlar jag bara jeans på flickavdelningen eftersom de är modell slim och Adriano (red. hans föräldrar) gillar ju stuprör.

TJEJMILEN

Spring i benen, snippor mellan benen...

Då var årets tjejmil med 28000 anmälda avklarad. Jag kom på en tapper 695e plats även om det kändes som om flera tusen sprang om mig i början av loppet. Linda & Jag  startade i ELITgruppen, nån meter bakom Isabella Andersson och jag tog snabbt rygg men lät henne vinna även detta lopp. Mamma, Adriano och Göran stod och hejjade på vid 6km, tyvärr missade vi varandra och för första gången sprang jag ett lopp utan egen publik(som jag såg). Gick fint ändå men lite trist att missa Adri & Mamma som tålmodigt stod och väntade på mig.

Roligt lopp men visst blev jag lat och bekväm under loppet, inget sug att anstränga mig till max. Km 4 till 5 gick så segt som 5.20min! Är nöjd då jag tog mig under 50min och kutade de sista 200metrarna på en hastighet om 3,54min/km. Pigga ben med andra ord.

178 i medelpuls
, rätt högt! Låg över 180 i puls efer 30min och hela vägen in i mål.





Fick en lyckokram av Carolina Gynning strax innan loppet, hon såg mig och kom fram och frågade om hon fick ta ett kort med mig, vilket hon såklart fick. Jag är ju inte den som är den.



Om 5 dagar är det meningen att jag ska persa på Stockholms halvmara. Får se hur mycket jag orkar antränga mig, känns jobbigt att tänka på hur tufft det kommer att vara.





Persade!

Tjejmilen på 49.14. Placering 695 av 28000 anmälda. Precis samma tid som Min träningsguru Cissi fick på Göteborgs Midnattslopp för några veckor sedan. Att hon då gick i perioder spelar ingen roll. Hade min snittpuls uppe på 186 hela den sista kilometern och hade det inte varit för solen och bristande motivation hade jag säkert kommit under 48min, men nåt måste jag spara till kommande år. Riktigt nöjd överlag. Fick pepp ab Maria Akraka och önskade Carolina Gynning lycka till innan. Superkul lopp, tack Linda för detta! Nu beger vi oss till den nybyggda villan i Tyresö där adriano får leva rövare med lilla Tyra idag med.

Påtvingat

Idag insåg jag att jag inte kan banga längre. Jag måste springa för att klara halvmaran på en OK tid nästa helg. Eftersom jag inte var ett dugg sugen drog jag ut på det riktigt länge. Tog en sväng på stan och kikade in på Polarn O Pyret och tittade lite sukande på de fina kläderna. Häromdagen kom det en presentcheck samt en 15% rabattkupong med posten och jag & reor är ju generellt väldigt tighta. Jag lovade mig själv att om jag köpte något skulle jag ut och springa innan det var dags för att hämta Adriano på förskolan. Sagt och gjort.



Detta blev mina fina köp. Superfin randig tröja, halksockar i nästa storlek. Dessa tar alltid slut direkt i de fina färgerna och de är de absolut bästa, håller hur många tvättar som helst. Nya vintervantar så vi kan göra många snögubbar i vinter. 15% på 245:- är ju ändå...36,75kr i rabatt.

Fick ut även ett gratis löppass av mina Po.P konsumtion. Tänkte kolla hur bra 10km gick under 50min i rydskogen och det är ungefär där jag ligger. Första 5km gick på
24.40, sista 5 på 25.05. Men usch fy vad tråkigt det var och när jag kom över 180i puls blev jag inte taggag som jag normalt blir utan ville bara ge upp. 3 gånger stannade jag i 5-10sek och sänkte pulsen eftersom jag tyckte det var alldeles för plågsamt.

Sträcka: 10,0km
Tid: 49:45min
Medelpuls:176
Maxpuls:
187!! (sista minuten..)


Makeover Kök

Nu har jag piffat upp köket här hemma. Eftersom vi har så litet kök måste matbordet stå längs väggen för att det ska få plats, något som resulterat i att tapeten inte är världens finaste. De som bodde här innan oss hade dessutom små tvillingar så de lyckades med en del matfläckar innan vi flyttade in med.

FÖRE...



och EFTER!



Vad tycks?

Grease Lightning

Adriano har fått en ny favoritlåt att dansa till. Grease Lightning!! Han kollar på musikvideon och försöker göra alla moves de gör  - vilka är rätt många - medan han springer runt runt fåtöljen som han placerad mitt på golvet. Jag får bara vara med på avstånd, han vill att jag står precis utanför tröskeln och tittar men inte dansar - då blir han arg. Bestämd liten grabb :)




RSS 2.0