På väg!!

Få timmar inatt har puffat till ögonen lite extra dag. Får sova på flyget, som alla säger.

Hur jag tänkte när jag imorse drog på mig mina nya stövlar med 7cm hög klack (min gräns går annars på 3cm) är ett mysterium. Eller nej, var väl att ta i som jag gärna gör ibland. Nu ska bambi bara lära sig att stappla runt i dessa så blir nog allt bra.


Sena kvällen

Tredje natten i rad som jag lägger mig efter 01.30. Är helt galet trött på dagarna men på kvällen får jag på nåt underligt sätt ny energi så jag kan hålla uppe den dåliga vanan.

En god vana är att jag nyss gjorde 40st supersnabba armhävningar på raken, på tårna! Missar ingen vardagskväll, minst 20 är ett måste.


Lugn

Idag har varit en sån där bra dag. Jämn, lagom, sansad, lite mellanmjölk. Fler sådana dagar mellan topparna och dalarna, tack!
 
Ett bevis på att jag ansträngt mig för att sakta ner vardagen senaste veckorna är att Adriano idag på väg hem frågade Har vi hur mycket tid som helst mamma?. Klockan var trots allt 17.30 men han insisterade på att det kändes så. Kan ha å göra med att han fick stanna och leka i två snödrivor utan protester från mig innan. Klappar mig själv på axeln och är riktigt nöjd. Bara att hålla i detta nu så det där sköna Det går bra nu kommer tillbaka.

Ladda batterier

I helgen ska batterierna laddas. Weekend i Italien med skidåkning i alperna och maaaassa god mat. Pizza, pasta, ost, vin och om igen. Har jag inte gått upp några kilo till på måndag har jag misslyckats.
 
Ikväll börjar uppladdningen. Hur många gånger kan man packa om en väska? Måste man verkligen använda allt som följer med i väskan? Givetvis följer löparskorna med så jag kan se vart jag hamnar och hittar hem.
 
 

LAdda

 

Verklighetskoll

Kvällslöpning i minus 5 idag. Kallt men underbart, känslan av frihet att kunna springa runt på belysta gator om kvällen.
 
Efter löpningen blev jag fast framför teven med ett program om kvinnor i Pakistan vars män/ familjer kastat syra på dem, främst i deras ansikten. Mitt i detta fanns en trevlig läkare som sökte dessa kvinnor för att operera dem så pass att de skulle våga visa sig ute bland folk igen. Å jag klagar på övertid å nån liten valk som väller över. Dags att se till det man har istället.
 
Snart Italien. Helt sjukt kul.

Gangnam style

Oppa gangnam style.
 
 
Så här kul har Adriano hema när han själv får stagea sin egen video. I helgen har iPaden gått varm av alla covers på Gangnam style.

Skridskoproffs

Längtan efter att bli hockeymorsa växer sig allt starkare.

Idag fick Adriano sukta över hockeyspelare tillsammans med mig och även passa på att lära sig att åka skridskor själv. Har försökt lära honom de två senaste åren vilket har varit smått omöjligt med hans då obefintliga balanssinne. Nu har nått hänt och grabben både vill och kan stå/gå själv på isen. Shopping till veckan då Adri uttryckt önskemål etter handskydd och rumpskydd.


Servietter

Av någon outgrundlig anledning köpte jag några paket extra marimekkoservietter. Vad är det det kallas nu igen? Jo just det, rea.


Alla ska med

Kanelbullar by night. Lyckades bara äta två stycken idag mot vanliga sju, åtta stycken. Tänk vad duktigt jag hålligt igen i januari. Eller tja, allt är ju relativt.

Adri var kanonduktig idag när han var med från början till slut på baket, från jästen till att plocka ut sista plåten. Han ska tydligen bli kock när han blir stor-första önskade yrket ever!


-15

Kyla är som sagt inte min starka sida.
 
Raggade sovbarnvakt och trotsade varenda en av de femton minusgraderna ikväll för att springa av mig lite. Brukar säga att min gräns för löpning går vid -15 vindstilla, max en halvtimme. Precis där var jag och nosade idag.
 
Hela kroppen förutom ansiktet klarade sig. Vantarna frös till is så fort svetten början försöka komma ut och kinderna har jag precis början känna igen. Kollade på klockan när jag började känna av de blöta kläderna och då hade det gått 29:50min. En halvtimme max känns som en rätt bra regel med andra ord. Halsen kämpade hela passet igenom och känns tyvärr fortfarande MEN trots detta skuttade jag runt i 5:30 tempo i snitt, grymt stolt. Längtar till plusgraderna kommer så jag vågar mig på ett intervall- eller snabbdistans igen. Kanske i Italien nästa fredag, vem vet (sluta tjaaata).
 
Sträcka: 6,52 km
Tempo: 5.30 min/km.
Tid: 35.50 min
Medelpuls 165

Koja är slott

NÅGON har byggt ett sovtempel till mig i sovrummet. Försök att inte riva den om du kan.


Nästan simskolan

Hann inte till simskolan idag men väl en egen tur till simhallen. Finns det något bättre (förutom att åka till tippen förstås) än värmen när man lägger sig ner i den 15cm grunda barnpoolen från att ha kylt ner sig i stora bassängen? Tror inte det. Ogillar extrem kyla, ni vet vatten kallare än +35 eller inomhustemperatur under +23. Minus 15 utomhus på vintern med dunjacka har jag däremot inget emot, då är man ju såklädd.
 

Fina killen somnade i vagnen på vägen hem och ska strax göra honom sällskap.
 
Nio dagar till italien. Inget pirr än.
 

Bokslut

Nu säger jag adjöss till Bokslut 2012.
Är det ett litet leende jag ser..?

Ut i kylan igen, säkert -15nu!


Skridskor

Lyckades hitta en fint spolad isbana idag som vi givetvis passade på att glida runt på. Lugn och ro av att bara få stanna upp en liten stund utan att tänka på klockan. Nästa gång tar vi med oss skridskor så Adri kan börja göra mig till hockeymorsa snart.


Fick till det

Från och med i år har jag lagt ner allt vad "inte-träna-två-dagar-på-raken-för-att-undvika-skador"-tjafset rör. Numera tränar jag varje dag jag har möjlighet, vilket i princip är lördag och söndag. Dessutom håller dagliga tåhävningar mig ifrån alla möjliga överansträngningar på benhinnor och plattfot.
 
Perfekt väder igår och nästan perfekt idag.
 
-10, sol, extremt vackert. Favvorundan i en mil längs vattnet mitt på dagen när solen stod som högst.
 
Precis som igår tog jag det väldigt lugnt. Pratade i telefon första halvtimmen och kollade inte på klockan en enda gång då. Först när det var 2 km kvar insåg jag att de sista 2000 metrarna måste gå i 5-tempo i uppförsbacke. So be it. Med 186 i puls nådde jag 10 km precis under min egen skamgräns för milpass även idag.
 
Sträcka: 10,14 km
Tid: 1:00:15
Tempo: 5:57 min/km
Medelpuls: 159
 
 
 
 

Livet springer

Grymt nästa långpass idag. Sprang ny runda som landade på 12km. Rätt lagom utan vatten och efter gårdagens vin.

Helt underbart vackert och perfekt väder, -5 och vindstilla. Njutbart kravlöst pass som bara den.

Snitt 5.59min/km


Spontan utgång

Vad är det som händer? Två fredagar på raken!
 
En kollega kom förbi mitt rum 16.47 idag och undrade om jag inte skulle gå hem snart. Hon skulle vidare på AfterWork och det tog inte många sekunder innan jag stängde ner, lämna bordet och alla papper som de var och följde med. Bara sådär liksom, sånt man kunde gjort helt obekymratutan att blinka som 22-åring. Kunde snabbt konstatera att jag inte behövde nödhämta Adri och inget annat bokat. Varför tveka. Det här med 100 vita dagar gäller nu officiellt utslaget på hela året. Kvällen resulterade i middag, lite vin, chokladkaka
 
och extremt trevligt för det mesta nytt sällskap. Bästa beslutet idag!

Revanch New York

Hittade gamla bilder från när jag mellanlandade i New York 2007 och åkte in till Manhattan under några timmar. Staden ser så mycket mer inbjudande på de bilderna. Efter det kände jag att jag gjort New York och var klar, men icke. Resten kan ni.
 
Vi kan inte vara osams hela livet. New York och jag måste försonas. Låter framtiden utvisa hur och när, men måste tillbaka för att göra om, göra rätt. Uppåt framåt, eller hur?
 
 
 
 

Mammas pojke

Har hört att alla pojkar brukar ha en period när de är kära i sin mamma. Kan gladeligen meddela att Adriano är inne i sin!

Idag gick en tjej förbi oss som Adri sa att han kände. Hon heter Linda, bor i pappas hus och Adriano är lite småkär i henne. Han berättar att när han blir stor tänker han gifta sig med henne- och med mig. Vem det blir ska ha göra ole-dole-doff med och det blev du mamma!

Morfar, när jag blir stor ska jag gifta mig med mamma.

Jag bara ler...


Grön, gul, röd

Som tidsfördriv när Adriano och jag transporterar oss mellan dagis-simhallen-hemma-Coop med löparvagnen brukar Adri få köra och jag vara maskinen. Han håller upp händerna som om han skulle hålla i en ratt och ropar grön! Röd! Upp! Gul! och svänger fram och tillbaka.

Grön = Spring
Gul = Gå
Röd = Stanna
Upp= Spring med vagnen på två hjul

Nu är det så praktiskt att jag alltid längtar efter löpning så vi kör på detta oavsett om jag har knähöga stövlar å finkoftan eller löparoutfit på mig. Dessutom slösar vi ingen värdefull tid, tid som vi istället hittar lek för.

Så länge jag envisas med att inte ha bil får jag lov att ta denna grymma gratismotion samt lek på annars dötid. Helt ok och underligt nog avkopplande. Testa själva hemma vettja, garanterat skrattfyllt och konditionshöjande.

Extra motion och energi kan dessutom resultera i mindre sömnlöshet. Natten är så vacker ikväll att det är trist att behöva överge den.


Stockholm

Fullspäckad helg i Stockholm avklarad.

Spontan utekväll med Lina & Cris efter de övertalat mig en timme innan ankomst med kvällståget fredag kväll. Har ju aldrig varit den som är den, så varför börja nu. Hiskeligt trevlig kväll.

Klippning hos bästa Neda, sväng på stan med mor, runda på kalas nr 1 och middag med Erik. Börjar planera vår egna äventyrsvecka i Spanien i sommar med 20-30 mil längs pilgrimsleden mot Santiago de compostela. Nån gång ska man väl bli frälst också.

Söndag bjöd på kalas nr 2 och familjedag innan tåget gick hemåt. Bråkfritt tåg, ska nämnas, alltid lika befriande. Bäst strategin på tåget är alltid att inte försöka göra ngt eller prata med någon, såsom att ta med en egen bok eller småprata med någon man känner.


Ledig ledig leeedig!

Helg! Yes!

Alla har vi olika tidsfördriv på tåget. Pappa gör eget sällskapsspel till Ediths tre årsdag, jag läser senaste Runners och Adri tittar på olika versioner av Gangnam style på youtube.


Dagens milstolpe

Milstolpe idag.
 
Sträcka: 10,44 km
Tempo: 5:45 min/km
 
Lyx är att ha en pappa som trots möten och extrem trötthet finner glädje i att äta Daim med Adri.
 
 
Förra veckan sprang jag 45 km, kanske blir årets mest fullspäckade träningsvecka. Är lycklig över att ha kunnat fåt ill ett pass hittills denna vecka och siktar på första långpasset sedan...New York:
Långpass i Stockholm med Erik.

Lugn, tack.

Simskola i eftermiddags. Ingen stress och vi kom ändå dit 1,5 minut innan lektionen började. Jag lär mig.
 
Slog på stort och betalade in mig och bytte om jag med, tänkte hinna med 20min simning under Adris lektion. Avkoppling och simning och inte riktigt min grej utan jag tävlar i princip varje längd, med andra eller mig själv. I bassängen fanns nu minst 10 nissar och damer som simmade runt sakta, sakta, sakta...Jag insåg snabbt att det inte blir roligt att bara korsa mellan dem i en obefintlig omkörningsfil, så jag gick till barnkisspoolen "plasken" istället. Varmt och gott! Där satt jag till kroppen skrumpnade och tittade till Adri då och då för att se vad han lär sig. Han är så söt när han glatt vinkar och vill göra mamma stolt.
 
Mamma är stolt men kanske mest för att jag inte slog mig ner på en stol vid poolen med Ipaden för att fortsätta jobba. Ut med det gamla, in med det nya lugnet.
 
 
Bild: Allehanda.se

Måndag hela veckan?

Omtumlande dag idag. Glädjande är att se att det finns människor som inte tittar bort när det krisar.

Avslutar med 25 armhävningar på tårna, nått nytt jag börjat med. Började med 5 st/ dag för en vecka sedan och höjde igår till 25. En minut per kväll kan det vara värt.

Som en klocka kommer Adri nattvandrandes tre timmar efter insomnandet och lägger sig i "stora sängen". Tydligen finns spöken i hans rum som kan ta sig in genom fönstret medan mitt fönster är starkare.


Adri på besök

Adriano på besök i en halvtimme. Vi hinner med både affär, lopp och piratutstyrsel till dagens barnkalas. Han är bara bäst helt enkelt.


Jag bara springer och springer

Fyra träningsdagar av fem möjliga i år. Grymt skönt att kunna känna att kroppen lever och får lite stryk. Hade faktiskt träningsvärk efter första dagen!

Imorse blev det kort jogg på tom mage, som tillsammans med minusgraderna gjorde att jag fick kämpa för att komma framåt. Humöret var det inget fel på men kroppen var tung idag.

Min favvorunda var vacker som bara den idag. Vindstilla, kallt och hela landskapet håller på att frysa till is.

6,3 km
36.24min
Tempo 5.45 min/ km
Medelpuls 167


Italien!!

Tack Lina för pepp- Nu är biljetterna bokade!
 
Norra Italieni fyra dagar om några veckor och kanske en lunch och lite skidåkning i Alperna. Känns bara SÅ bra, precis vad jag behöver just nu. Milstolpar är icke att underskatta.
 

Förstör min dag om du kan

Har bestämt mig för att denna dag ska sluta bra. Gårdagens rent utsagt skitdag följdes av en inte bättre morgon. Käppar i hjulen och vuxna människor som beter sig barnsligare än barnen på dagis. Vid lunch hade inställningen och humöret börja vända och nu har jag sprungit av mig 10 000 meter ren ilska. Framsteg.

Passa dig för att retas med mig nu, jag både ryter och slåss om det behövs.

Imorgon är en annan dag. Igen.

10,54km
1.03 Tim
6min/km i medel
Medelpuls 170 (inkl prat)


Junior-SM i Curling

Denna vecka är det junior SM i nya curlinghallen i Härnösand. Massa duktiga små barn som är förvånansvärt träffsäkra. Vilket lyx att ha denna fina hall, perfekt för Adris framtida sportkarriär.


Årets bästa löppass!

16 dagar utan träning kan man både bli galen och småtjock av. Trotsade nackspärren idag men fyra omgångar med vetekudden och gav mig ut på min favvorunda som bjöd på isbana hela vägen. Icebugsen som är inne på tredje säsongen står sig ännu, helt otroligt. Fick ta i lite extra sista kilometern för att hamna under skamgränsen, dvs 6-tempo.
 
Kroppen sa emot till och från, både höfter och benhinnor. Inte konstigt alls med tanke på de senast 6 veckornas nästintill obefintliga träning. NU är det ändring på det och löpning varje dag denna vecka förutsatt att jag håller mig frisk.
 
10 km
59.46 min
Medelpuls 162
 
IVANHOE står på och jag bara njuter. Gudomligt. Brian Guilbert är alltid lika het.

Välkommen du nya gäst

Sådärja, då har vi ett sprillans nytt år framför oss, fullt av möjligheter. Som kungen skulle säga, Nu vänder vi blad.

RSS 2.0