Love is in the att

Efter 6 månader händer det otroliga. Carlo är just nu i luften på väg med sitt puck och pack till Sverige med första anhalt Luleå.


Sommar i lule

Tyvärr fungerar bloggappen inte med bilder med internet i stugan men har trollat över några på ipaden nu.
 
.
 
Sommaren här i Luleå har varit helt fantastisk, en sån där sommar när man var liten och det var sandögrynnsväder varje dag och man däckade i säng på kvällarna. Klubbviken, spontan sandö, Germandöhällan med sälsafari, Börstskäret och Kallaxön har prickats av och småkusinerna har fått bada av sig på Aronsbadet i stan efter vi vuxna shoppat på halva reapris. Vildmarksbadet används så gott som varje dag och kväll, gärna med 35-40 grader varmt som kontrast till öppna havets 15 grader.
 
Mångata vid midnatt häromnatten. 
 
Lite mygg men framför allt inga bromsar och jag har faktiskt blivit solbränd, tro det eller ej.
 
Sommaren i Luleå i år präglas även av släng och förnyelse. Vi har rensat och rensat för att optimera varje milimeter i stugan och fräscha upp. Adri och Edith leker, retas, skrattar och bråkar, lite som Magda och mig. Konstigt.
 
Laxloppet 2013 gick av stapeln i lördags och vi alla åkte ut för att delta. Magda barnvaktade och Beata har ännu inte börjat springa (eller gå för den delen) men resten av oss deltog. Aldrig har jag sett Adriano så taggad och det var full fokus innan start. De 150 metrarna sprang han med ett leende på läpparna och vann nästan, som han själv uttryckte det. En stolt fjärdeplats med 4.27min/km i snittempo,helt otroligt. Överlycklig i mål à att "Mamma, jag sprang min absolut bästa och jag vann nästan!" Nästa år kammar han hem det...
 
Själv knep jag en 11e plats och han precis heja Uffe och pappa i mål med. Riktigt rolig bana med mycket , mycket och lös sand på ynka 6,1 km. Slutligen landade på 32.06 min. 
 
 
 

Klubbviken

Magisk dag på klubbviken i Luleå skärgård. 24 grader och sol i luft och vatten.


Första båtfärden

Tatjana invigd. Kapten för året heter Adriano.


Städa packa varje lördag

Undrar om jag är bortrest mer än vad jag är hemma. Slutspurt nu med packning & städning inför sommarturnén. Känns som halva lägenheten ska med till sommarstugan...
 
Om ynka 9 dagar händer det för övrigt. Carlo kommer hit, på rikt.

Härnösands stadsfest

Visst fick vi se på bananen nog. De 200 kronorna fick lätt sitt värde i Sean Banans uppträdande och Adrianos glada klappande. Fint väder, bra lekmöjligheter och snälla barn gjorde dagen till en toppendag.


Stadsfest med bananen

Imorrn kör vi med bananen Jag har redan gått emot mina principer om t-shirtar med tryck, skor med spindelmannenmönster och spellistor på spotify med Sean Banan. Är övertygad om att mammorna kommer att sjunga med mest vid scenen imorgon, där undertecknad glatt kommer vara en av dem.
 
 

Lek bara lek

Vi fortsätter semestern i lekandan från morgon till kväll. En litet dopp vid stranden så är veckan fullbordad.

Imorrn har Härnösand stadsfest och vi ska digga till Sean banan till vi inte vill se eller höra talas om fler jumpooor.


Våffelaffär

Favorit i repris; våffelaffär. Vi väntar spänt på fler gäster då mamman börjar bli lite mätt.

Kunde inte låta bli dagens tax-outfit på polarn. Adri valde och den åkte på så fort vi kom hem, mycket sällsynt.


Besök i Timrå

Känslan att av säga ja till att spontant stanna vid en lekplats vid E4an i regnet är underbar, denna gång vid Y:et i Timrå. Semester gör underverk!


Äntligen hemma

Adri, saknar du farmor i peru mycket?

Nej mamma, jag saknar inte farmor alls, för när jag vaknade imorse så kände jag direkt att jag ville vara med dig.

Aldrig har vi varit så polers som nu, Adri och jag. Måste säga att tjocka släkten i Peru gjort det bra denna sommar och inte skickat hem en extremt bortskämd grabb trots all uppmärksamhet han får där på årets enda resa.


20min kvar

Strax får jag hämta upp min älskade plutt och världsordningen blir återställd, yippiie!


Zoom

Djurpark och fejkstrand i ett utanför Turin. Simmade bredvid pingviner och promenerade runt bland lemurer en halv dag.

5 dagar i Italien och glass till lunch varje dag. Helt galet bra att nästa gång vi ses flyttar Carlo hit.


Avskedsfest

60 pers, fotbollsmatch i goda vänners lag och massor av grillat och finöl. Han kommer inte bli lite saknad direkt.

Söndagens avskedsfest för Carlo nådde sin kulmen när jag tyckte att taxi var en bättre idé än att åka hem med någon som druckit. Det vi då inte visste var att taxibolag i Turin gillar inte att arbeta nattetid så vi promenerade hem i tre timmar istället. Jag hade iaf ballerinaskor på mig till skillnad från Carlos flipflops.

Nu har jag varvat ner tillräckligt och vill ha min actiongubbe tillbaka. På lördag händer det, Adri kommer hem till mamma!


Nattdopp i poolen

Gillar det här med semester.

Rent spontant blev det ett stopp hos 30åringen Freddegräddes sommarstuga i Gnarp inatt med förfest inför kvällens jämtfirande. Hoppade upp ur poolen vid 2.30 så några timmar sömn blev det allt innan bilen rullade vidare till Arlanda. Ingen alkohol, förståss.


SEMESTER!!!!!

Det är MIN tur NU!
 
Inledde semestern med en timme i solen på stranden. Blev rastlös och åkte hem för att pyssla med allt möjligt.
 
Imorrn Italien. Endast 20 dagar sedan vi sågs sist och det känns barnsligt kort tid i jämförelse med vårens vänteperioder. Jag tar Adrianos tips från Peru om att äta glass till frukost.
 
 

Snart semester!

Klockan är strax 02 och min hjärna har redan tagit semester. Stöka bort de sista grejjerna imorgon på jobbet och jag är en fri fågel i hela fem veckor. 39 fartfyllda dagar med massor av lek och Adriano. Usch vad jag vill ha tillbaka honom nu. Livet är tråkigt och tomt utan Adri, hellre lek än träning. Har lovat bort mig både här och där runt i Sverige i sommar flera gånger om med några dagars luft emellan. Skulle tippa på att bilen kommer rulla minst 500 mil i sommar. Av någon underlig anledning så är det besökstorka hos curlingSara här så vi kör Sverigeturné istället.
 
Den här gången har jag packat ner passet i förväg och tänker inte lämna det hemma när jag åker till Italien på lördag. Sista trippen för...sommaren blir det iallafall. Om några ynka veckor flyttar Carlo till Sverige och Härnösands Kommun kan briljera med ytterligare en nyinflyttad. Vem hade anat detta för fem månader sedan? Vad gör man inte för befolkningsökningen? Jo, åker till Italien och plockar hem det bästa.
 
 

17 mil på en månad

17 mil i benen sedan 1 juni. Är det något jag gör extremt mycket mer när Adri är i Peru så är det främst att springa.
Idag knaprade jag 19 km, bara sådär på en onsdagseftermiddag. Benen gör lite ont här och var men får snart en lång sommarvila. Snart kommer grabben hem och världsordningen blir återställd!

RSS 2.0