Alla goda ting är tre

Alla goda ting är tre. Tre som i New York, Stockholm och Berlin. Inom loppet av 24 timmar har det blivit klart att jag ska springa dessa maror inom loppet av ett år. Älskar att vara frisk och hel i kroppen. Denna lagoma nivå av träning håller mig alldeles lagom frisk och pigg, precis som det ska va.
 
DET BLIR NEW YORK! På RIKT!
 
Inser att jag borde börja ladda kolhydrater, trappa ner och ladda med sömn. Toppa formen. Istället gör jag tvärt emot regelboken vad gäller alla punkter. Packade klart veckans försäljningar nu ikväll och lade allt i joggingvagnen. Drog ner till Coop i regnet och får 8min på mig att tänka. Tänka på att tack vare alla dessa kvällstimmar med jobb kan jag nu unna mig min drömresa, en vecka till New York och få plågas på det stora äpplets gator till amerikanarnas överdrivna hejarop. Jag kommer tacka och ta emot och ta åt mig som bara den - I can do it!
 
Start spreading the news...
 

Med i tidningen

Är det inte pappa är det Filip eller jag. Fördelen för linslusar med att bo i en liten stad är att man är med i tidningen då och då.

Mininotis om att jag (kanske) ska springa NY marathon...


Tröst!

Försöker få struktur i detta maratonkaos som just nu pågår i min hjärna.
 
Att springa eller inte springa, åka eller inte åka? Vad hände med att shoppa?
 
Imorrn kväll svensk tid ska arrangörerna meddela ifall NYCM blir av i år eller inte. Just nu känns det som att det kommer bli ett fetf big no-no. Vad göra? Sista minuten till Dubai? Leka tonåring på Kos? Nej, vi vill till New York och lida!
 
Fyra kanelbullar och en anmälan till Stockholm Marathon 2013 får just nu agera tröst.
 
 

Unnar mig

Såg en kille öppna en kall öl på tv och blev knäsvag. Gick direkt till dryckeskylen och vad hittar jag inte där om en Carlsberg? Minns inte när jag senast tog en öl...!

Ostmacka och öl, idag oslagbart!


Dumma Sandy

Chefen messade imorse och undrade om inte Aftonbladet hade skrivit fel - Sandy istället för Sara. Att New York sedan evakuerar 400 000 personer när Sara kommer är mindre smickrande ;)
 
Nåväl, vad säger man? Dagens samt morgondagens avgångar till New York är inställda och de resenärerna kommer troligtsvis inte alls kunna komma fram i tid till maran. Frågan är om vi gör det - med optimalt läge med avresa på fredag. Konstigt nog börjar jag lite smått tappa suget. Vill vi komma till ett trasigt New York där få springer och färre hejjar på? Ja, det vill vi faktiskt...
 
Håll tummarna!
 

Stolt svenska!

Kärleken till Sverige är väl andra så stark som när man är utomlands.

Packningen till NYC är numera inledd!!! I en veckans tid ska jag nästan endast bära gult och blått, bortsett från nån enstaka "lilla svarta"...


Stormen drar in över New York

Nu finns det ju värre saker som kan hända än att Cissis och min resa som planerats sedan två år tillbaka inte blir av, men kommande dagarna gör vi det till vårt  ilandsproblem.
 
Ingen brist på information har vi iallafall. Låt oss nu hoppas att passagerarna på de inställda flygen till och från New York får vingar och att de inte behöver sitta i knät på oss som flyger på fredag.
 
AFTONBLADET
 


SAS
 
 
SPRINGTIME
 

Kalaslördag i Sundsvall

De helger jag har Adriano känner jag mig oftast mer ledig än någon annan helg. Inge utrymme att dra fram jobbdatorn ges, inte heller till att städa. Varför städa när det ser likadant ut några timmar senare? Mer avkopplande saker kan man leta efter. Kraven på att fylla frysen med matlådor eller fixa här hemma är lika med noll.
 
Dagen har mestadel spenderats i Sundsvall, i staden där jag är född. Tog tåget då bilens sommardäck slirar lite väl mycket å isen och har idag konstaterat att jag inte gör det igen. Snart köps bil. Tre timmar från dörr till dörr istället för 45 min med otajmade tåg- och busstider har sagt sitt. Nog att vi hade riktigt skoj - "målade" tåg & vagnar i snön i väntan och kom som mest upp till 15 vagnar innan snön tog slut!
 
 
 
Konstigt nog känns det väldigt främmande när jag kommer till Sundsvall, som om jag bodde där i ett tidigare liv. Kanske är det lite så, är trots allt mer än 10 år sedan jag flyttade därifrån. Visade Adriano var mamma gått på gymnasiet och mammas kyrka som barn vilket kändes riktigt avlägset. Adriano påpekade att han gärna går till kyrkan imorgon söndag, kanske det. Visst hittar jag i stan men det mesta ser annorlunda ut och framför allt känner jag inte igen en kotte bortsett från Maffia-Tony på donken SJ - grymt kul!
 
 
Huvudanledningen till Sundsvallsbesöket var lilla Mollys 2årskalas. Denna lilla skrutt fyller redan 2! Vad hände? Vad händer? Guld att Molly & hennes föräldrar snart flyttar hem till Norrland så man inte missar mer.



 
Byggde legobåt i McDonald's lekhörna i väntan på tåget.
 
 
 
 

En vecka kvar till New York!

I knappt två år har vi planerat denna New Yorkresa. Vilka förväntningar...eller? Har tvingat mig att tänka på resan senaste tiden då jag inte gjort mycket annat än att jobba. Fick lite barnvakt idag och hann springa i 24 minuter, helt underbart. Nu visar klockan midnatt och jag lägger ner jobbet för idag, nu får det vara nog.
 
Imorrn bär jag ner resväskan så ska Adriano och jag börja packa i helgen. Kommer hålla mig borta från alla som hostar och nyser, här får ingen smitta föras över till mig minsann, eller Adri för den delen. Måtte allt detta gå vägen så vi kan njuta av att plåga oss igenom vackra 42195 metrar på andra sidan atlanten. Idag anmälde Cissi oss till Berlin marathon som går nästa höst, ska också bli grymt kul. Ingen rast och ingen ro för oss rastlösa folk!
 
Tips på allt som rör New York mottages varmt.
 

Älskade Volvo

Hittade denna finaste blåa volvo som bortskänktes på blocket igår.

Som liten spenderade jag timmar och dagar på extrasäten i bakluckan (!) på en likadan blå volvo som denna. Svor på att jag skulle flytta med när bilen såldes men där bangade jag när dagen väl var kommen. Nu finns chansen igen! Slå till?


Att toppa

Toppa formen inför ett lopp har jag läst till mig sker runt 2-3 veckor innan loppet. Att gå ner i antal träningspass, passens längd och intensitet under sista månaden är därför inte riktigt optimalt. Undrar om jag nån gång kommer att ha tid att springa tre pass/ vecka igen? Kanske t o m fyra? Tänk att kunna bestämma själv hur pass tränad jag vill vara och inte bara kunna "hålla formen" för att nosa runt 50min på milen. Om 10 år när Adri är stor har han säkert småsyskon och jobba gör jag väl fram till 71år. Kanske då? Jag kan vara en av de glada pensionärerna som springer göteborgsvarvet med en tshirt där det står "71 men känner mig som 17".

Alternativ 2: acceptera mina max två korta pass/vecka.

Acceptans är för mesar, coolingar kämpar.


Kyrkan

Önskar jag hade bild på när Adriano sittandes på min höft fick ta emot nattvarden i Ängekyrkan idag. Kex som man doppar i saft, riktigt gott tyckte han För att inte tala om fadern, sonen och den helige Adri.

Enligt Adri var kyrkan riktigt vacker inuti och han hade jätteroligt. Målade bilar mitt under gemensam bön och tände ljus. Så jobbar vi.


Leva i det förflutna

Låter serpentiner och ballonger från adris 5årskalas sitta kvar i vardagsrumslampan. En dag går alldeles för snabbt, detta vackra mästerverk måste njutas av länge, länge. Minst en vecka till. Ungefär som julgranen som stod 2 månader förra julen...


Ovanligt vanlig kväll

Avslutar kvällen i sängen med några omgångar Ruzzle. Vissa läser böcker för att slappna av, andra vill vinna.

Dagen har känts oförskämt lång och massor har blivit gjort i lagom takt. Fick in ett milspass på 51.34 tim, trots låga ambitioner. Nio dagar utan träning har gjort gott- efter 3km flöt det på och benen rullade av sig själva, även i uppförsbackarna. Sista 6 km i 5-tempo! Maran här kommer jag...


6årskalas

Grabben börjar redan göra ett inbjudningsschema till 6årskalaset.


New york snart!

Resan närmar sig med stormsteg och idag kom två brev på posten.

Flygbiljetter och startbevis! Pirr i magen när jag tittade på kartan över loppet!

Andra brevet bestod av matchande löparoutfits för Cissi och mig à la sveeeeerige.


Snabbaste familjen

Idag på knatteskutt är det spring och hopp. Adriano briljerar, springa är något att är riktigt bra på.

Fäller nästan en liten tår av stolthet när han springer runt, runt, runt, mycket snabbare än alla andra.


15 timmars jobb

Börjar veckan bra.

Sömn: 6 timmar
Jobb: 10 timmar
Mat & lek 2,5 timme
Jobb: 5 timmar

Ser nu fram emot 6 timmars sömn igen. Självvalt, jag vet, men varför? Egentligen?


Redo

Imorrn äre dags för kalas nr tre, det största. Fiskdammspåsarna klara och två av tre tårtor nästan helt klara. Jag har städat och adriano har så vackert pyntat med serpentiner överallt. Ser ut som vi redan haft fest, men vad gör det.


Farfar i tankarna

För exakt ett år sedan satt jag vid sidan om min fina farfar som snart skulle komma att gå vidare till andra sidan. Höll hans hand, pussade hans panna och var med när han tog farväl och somnade in. Ett år senare lever han vidare inom oss alla som fick privilegiet att ha honom i våra liv. Sorg av saknad och glädje i alla fina minnen på en och samma gång.
 
 

Källa så klar, vatten du har

tidernas torka aldrig dig når

Å huru väl, det är ro för min själv,

vila ditt trötta hjärta där får.




 

Grattis!

Frukostbricka med presenter, svenska flaggan och gofrukost fick till ljudet av Adris ömma moders skönsång inleda dagens firande.

Ååå, precis vad jag önskat mig! utbrast Adri när han öppnade presenterna. Morfar kom med 105cm lång daim, uppskattat till tusen.

Övertrött kille sover nu äntligen. Vilken dag... Nu bara en kvar!


Snart fem

Ikväll somnade min fyraåring, min stora kille. Aldrig mer kommer han vara min bebis? Lindade in honom i en handduk efter duschen och bar honom i min famn, kanske för sista gången.

För exakt fem år sedan gick jag och la mig med tanken att "imorrn kanske jag får barn". Skrämmande men underbar tanke. Dagen var ungefär som idag. Molnig, ca 10+ och vackra träd staden runt. Sjukt mycket kul vi haft med denna glädjebomb! Adri gör att livet aldrig är tråkigt, den saken är säker.

Imorrn vankas del 2 av 5 årsfirandet och på lördag barnkalas. Brickan med presenter står redo i köket bredvid daimen och ostbågarna.


Sex timmar sent

6,5h sena rullade vi i förmiddags in på tågstationen. Är inte bitter på SJ som alla så gärna vill vara och prata om. Förseningen kom rätt
lämpligt med tanke på att vi hade sängar att sova i. Något fullpackade och mörbultade hämtades vi av vår alldeles egna chaufförerska Åsa.

Tacka vet jag kaffe med sockerbitar dagar som denna. Lider med de stackarna som var tvungna att hoppa på tåget i Sthlm 4.30 istället för vid midnatt.

Smått trötta ögon idag...!


Femårskalas del 1

Man borde kunna fylla fem flera gånger tycker vi. Delar därför upp Adriano födelsedag och firar den inte mindre än tre gånger.

Idag hade vi kalas nummer ett i Mölndal med farmor Linea, mormor Ingrid & morfar Olle, faster Lisa, Johannes & Cissi samt Tilda. Tre tårtor, kärleksfullt sällskap, sång och en massa presenter. Festen tog, enligt Adriano, slut alldeles för snabbt. Mamma instämmer, fester tar generellt slut för snabbt ;)



Klippning

Dags för min ovårdade lilla grabb att bli decent igen. Ullareds frisör var långt över förväntan!


Linbana

Finns numera linbana på nattåget som extra underhållning för klätterapor.


Nattåg med fem okända män

Nyvaken sitter Adriano nu och tittar ut från sängen i liggvagnen. Strax efter 01 inatt smög vi ombord och bad till högre makter att kruppen skulle stanna utanför tåget. Det gjorde den! Inte en hostattack och min lilla gokorv somnade på en sekund. Jag däremot lyssna in diverse snarkningar innan det var min tur att somna...



VAB

Kruppen är ännu kvar idag. Kunde inte komma mer olägligt men vad gör man? Jo, tittar på film och äter 8 kanelbullar. De blev riiiiktigt goda, ni vet så där lagom kladdiga i botten och mitten. Stackars Adri är så trött, så trött och helt tom på energi så jag får äta hans bullar med.


Kanelbullar!

Nybakta kanelbullar- Snart i ett personalrum nära dig!

45 godingar väntar med spänning på att svepas av fina kollegor. Låt oss nu hoppas att Adrianos krupp inte håller i sig hela långa natten bara.


Framsteg

Tredje lektionen med Knatteskutt och idag var Adri med från början till slut. De har roligare för varje gång och man märker hur barnen får mer och mer förtroende för ledarna. Blir så glad när jag ser hur han smälter in i gruppen utan att vara beroende av mig. På nåt konstigt sätt vill jag, som många föräldrar med mig, att mitt barn ska smälta in i normen samtidigt som han ska stå ut på något sätt och vara speciell.

Bäst idag var roligt övningar där inget fel/rätt kunde göras men med mycket rörelse. Hela havet stormar och Aj, aj kapten var absolut bäst.


Barnvakt

Skaffade barnvakt idag för att kunna ta en krot runda efter jobbet. När jag väl skulle stänga ner ville jag inget heller än att stanna kvar och få jobba över lite extra- ett sällsynt lyx för mig, på riktigt alltså.
 
Tog mig i kragen och drog iväg. Hann med 7 km på 38 minuter. Pust!
 
Inser att jag måste börja planera in vila: Helgen om 2,5 vecka. Då ni, då jag jag pilla mig i naveln hela lördagen MEN till dess kör vi i 180. 

RSS 2.0