Midsommar i Höga kusten

Efter en fartfylld vår bestämde jag att fira en lugn midsommar med far hemma i Härnösand. Några gånger tidigare har jag firat på Utviksgården, ett vandrarhem/ lägergård i Höga kusten. Detta underbara ställe hade jag äran att sommarjobba på under tre somrar och har njutit som bara den av lugnet och den vackra omgivningen.
 
På midsommarafton var vi med och plockade blommor till kransar och majstång, dansade en hel drös med varv runt den, fikade tårta och avslutade med vacker sommargudstjänst. Det är nästan så att man får något religöst i blicken, som Karl-Bertil Jonsson skulle ha sagt.
 
 
 
 
 
 
 
 
Avslutade med midsommarmiddag på första parkett, balkongen hemma.
 
 

Invigning Sälstens sjöbodar i vackra Härnösand

Invigning av nyrenoverade sjöbodar en kort promenad hemifrån. Otroligt vackert, vilket lyx denna stad är!

https://cdn2.cdnme.se/1352289/7-3/pic_51c17783e087c30e42a20b22.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/1352289/7-3/pic_51c177a09606ee07e33165b0.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/1352289/7-3/pic_51c177abddf2b31426eecaa1.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/1352289/7-3/pic_51c177b59606ee0802765769.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/1352289/7-3/pic_51c177c4ddf2b3149615b957.jpg" class="image">


Alassio

Har 26 dagar kvar på mig att träna sönder mina ben. Nu kör vi!


Älskade italien

På väg till flygplatsen igår åkte vi förbi en stor matbutik som hade hundratals ostar i ostdisken. Överväger nu att flytta till Italien istället då det inte riiiiktigt går att hitta ens en bråkdel här hemma. Alternativt besöka italien och ladda upp lite då och då. Kanske finns en och annan anledning men till varför det inte känns helt främmande någon gång i framtiden. Här finns inga femårsplaner inte, tar oss dit livet bär en.
 
De senaste 10 dagarna har varit den mest avkopplande semestern sedan 2007. Strandhäng, inte en enda dag med matlagning/ städning och bara roliga saker. Eftersom Carlo jobbade några av dagarna i veckan passade jag på att sova ut, fuskkolla mejlen, strosa runt i "byn" på jakt efter glassfik och ta löprundor i 25 grader och sol. Fascinerande hur mycket mer jag förstår av språket på bara 10 dagar, även om de flesta orden som kommer ut min mun är engelska och spanska beroende på vem jag pratar med.

En del av mitt hjärta blev kvar i Italien och kommer hit först om 42 dagar, eller närmare bestämt flyttar till Sverige. Känns helt galet när jag tänker på att var vi är idag inte fanns på kartan för fem månader sedan. "Inte en del av planen" om man säger så, om det nu fanns någon sådan...
 

Alassio

31års dagen blev inte direkt sämre när jag landade i Turin. Carlo hade förberett massor av ballonger och olika paket i bilen och efter en stund märker jag att vi inte är på väg hemåt utan någon annanstans.
Gissar till slut rätt och födelsedagspresenten var en helg i strandstaden Alassio.


Har levt lite som i en resekatalog i helgen på strandpromenaden, vackra stränder med varmt(!) vatten, fantastiskt god mat och framför allt underbart sällskap.
 
 
 
 
 
 
Höjden av avkoppling: Jag läser!
 
 
 
Kanske världens godaste pizza
 
 
 
 

Vad är det för dag idag? Är det en vanlig dag? Nej, det är ingen vanlig dag för..

Väcktes imorse kl 5 av min ömma moder i hästens säng i Saltsjöqvarn. Helt vindstilla på vattnet och solen strålade redan då. Nu är jag 31år. Stort.

Mötte upp världens snällaste Maria som transporterat ner mitt kvarglömda pass med nattbussen från Härnösand. Uppbarligen kan jag inte komma ihåg precis allt.

Sov någon timme till för att återigen väckas av min ömma moder, denna gång med ömma Göran med guldbricka i handen vid sin sida. Prinsesstårta och paket/brevöppning i sängen, precis som när jag "var" liten.

Hälsningar på facebook börjar droppa in, de flesta lika djupa som personliga. Konstaterar att byxorna jag har på mig idag inhandlades för exakt 10år sedan med mamma i Stockholm och de håller än.

Bästa hotellfrukosten finns på Elite Marina Tower och intogs med mamma, Göran, Uffe, Magda, Edith och en sovandes Beatis. Varma mini croissanter, våfflor och massa annat gott och halvnyttigt.

Öppnar en till present, nämligen en likadan väska som Sofia fick i 30årspresent av tjejgänget i våras. Råkade kanske nämna att jag tyckte att den var så otroligt fin...

Strax hoppar jag på flyg till Italien och Carlo. En månads väntan är återigen över.


Alltid hungrig

Fyllde i en undersökning rörande maran och fick denna fina fråga. Jag kan minsann alltid äta oavsett humör och ansträngningsnivå...


Utan musik

Har ännu inte helt kunna släppa glädjen och lyckan över att min kropp tog marathonloppet i lördags så pass bra. Träningsvärken är nästan borta och jag minns loppet med glädje.
träning
Glömde Ipoden hemma så loppet blev utan musik som drog benen framåt. Det funkade ändå och utan att snegla för mycket på klockan. Det är verkligen min grejj att börja springa med lägre krav på mig själv, blir mycket roligare och tror även jag presterar bättre då, en liten underdog. Utan musik funkar kanon med, måste testa igen. Sen väntar väl Cillen och jag ännu på att vi ska inleda våra glansdagar i löparkarriären....2017 kanske?

Just NU!

Just nu ska Adri komma fram till sitt andra hemland. Känslan idag att jag inte ska hämta honom på förskolan kl 17 är konstig och tom. Jag vore dum om jag inte redan nu inser att tiden utan honom kommer att bli tuff och tråkig... de senaste somrarna har jag varit lite väl försiktig i att hitta på saker men nu minsann ska jag maxa mellan vila och action. Tja, lite som vanligt alltså. Försöker tänka mig in i hans värld att komma hem fast på andra sidan jordklotet samtidigt som han för några veckor glömmer allt vad som finns här.
 
I torsdags sa jag till Adriano att det bara var några dagar kvar till han ska åka och att han kommer få jätteroligt. När jag skulle tänka på och sakna honom finns han i mitt hjärta så att han alltid är nära. Adriano svarade med tårarna i halsen Mamma, säger du det där en gång till så börjajr jag gråta....
 
Älskade barn...

Stockholm marathon 2013

Vid starten igår konstaterade Erik, Lina och jag att det är ett previlegie att vara hel, frisk, stark och galen nog att springa ett marathon. Åsikten satt kvar även efter genomfört lopp.

Hämtade ut nummerlappen tidigt på lördag morgon och satt mig i solen för att pyssla om fötter och kropp. Fötterna tejpades, solkräm, vaselin och linnex på, skakade ut alla sandkorn ur skorna och övertalade mig själv om att jag kan springa i mål.

Med ett leende på läpparna skuttade vi över startlinjen och sprang tillsammans bitvis första timmen. Stannade tre gånger för att tejpen på tårna lossnade. Efter några km kunde jag börja konstatera att skavsår börjat gro så det blev ett tripp till sjukstugan. Ca 20grader, sol och toppenstämning. På Djurgården blev jag både uttråkad och trött, så pass att jag övervägde att börja gå. Knäna värkte och pulsen ofta över 180. Förhandlade med mig själv att jag fick gå när jag drack nästa kopp vatten, en strategi som fortsatte in i mål. Efter några tuffa km möts Lina och jag vid ca 27 km igen och springer sida vid sida till 35 km.

Fina Cris hejjar på och någonstans där inser jag att kroppen kommer att hålla, det kommer gå vägen! Det krävs ju ändå en viss självdisciplin och förmåga att hålla tankarna blanka och tänka"det är bara 4timmar av mitt liv"..
Magisk känsla när vi märker att både ben och puls håller springandes över västerbron andra rundan. Mäktigt!

Längs norr mälarstrand vid 36 km står mor & Göran utplacerade och smittar av glädje och styrka. Under de sista 6 km gick benen lite av sig själva, som om att de fattat poängen. Vägen är en del av målet, men inget mål är bättre
än själva målet.

Ler, klappar händer och pratar med flera medlöpare sista kilometrarna. Ökar farten och kan hålla glädjetårarna tillbaka hela vägen över mållinjen. Sista km när vi springer längs stadion var otrolig. Vi löpare peppar varandra och skämtar om hur lätt det varit och att vi måste njuta sista biten. Inne på stadion bankar hjärtat extra och får till ett glädjeskutt när de ropar ut att Sara Nilsson från Härnösand snart springer i mål. Spurt sista 100m som alltid och en mindre astmaattack och glädjetårar vid stängslet. Pust!

Regn sista 1,5 timmen gjorde att jag var genomvåt och kall. Kramade ur vattnet ur mina strumpor innan briefing med Lina som genomförde sitt alldeles första marathon och Erik och sprang så snabbt att han knappt hann med regnet.

Sluttid 4.29.20.
Sjukt nöjd. Med 30mil i benen i år och svaga knän kan jag inte göra annat än tacka för mina föräldrars tjurskallar.


Dumma dröm

Lycka är att vakna upp ur en mardröm där jag försovit mig till kl 16 och således missat marathonstarten. Snopen med utvilad var jag i drömmen, nu istället lycklig men trött.


RSS 2.0