Miniweekend med far

Lugn och ro i stugan till max. Klippt gräsmattor, skrubbat badtunna, städat, varit till tippen och plockat blåbär, men framför allt känt lugnet. Lugn över att inte ha en deadline. Lugn över att ha tid att springa utan att behöva planera. Lugn att plocka mig blå på händerna utan att bry mig om hur detta kommer uppfattas på måndag.

På detta tillkom 11,5km löpning och en alldeles underbar middag och kväll hos Hasse och Lena som pysslar om oss på kvällarna här. Nästa vecka ska jag laga äpplen i ugn som efterrätt, så grymt gott!


Röda korsets secondhand

Nästa stopp: Willys. Men oj, bredvid Willys ligger en second handaffär.

Skor Kavat till adri:30kr.
Nya armbågsskydd till adris framtida hockeykarriär: 40kr.


Loppis i Lule!

Kan man tänka sig, en stor loppis precis just idag. Fyndade strax efter "insläppet" två burkar till samlingen samt ett Mickigarage för en spottstyver, 50kr. Den stora burken PRICKS kostade bara 350kr och potatismjölburken 55kr.


Mys

Denna mysiga säng väntar glatt på att jag nu ska hoppa i säng. Imorrn vankas jobb à la tunnarengöring, allmän inbärning, dricka govatten från bästa brunnen och sitta framför brasan i mörkret.


Lule

Nollgradigt i Luleå och iskallt i sommarstugan. Förstår nu varför det kallas just sommarstuga...

Statoil söder om Skellefteå bjöd på supertrevlig personal och stor latte för att hålla oss vakna sista timmarna. Känns att man kommer längre upp när man småpratar om lokalnytt med andra resenärer över en kaffe på macken-love it!


Kodakmoment

Adriano sitter och målar och sprudlar av kreativitet vid matbordet. Hade det funnits en gilla-knapp hade jag pepprat den just nu.

Ritningarna består av regnbåge, mamma och adri med stora leenden, vår nya racingbil, träd från mulleskogen samt en jättetung sten som mamma kan bära.


Ljus i mörkret

Kort löprunda på belysta vägar och längs vattnet ikväll. Otroligt vackert och fridfullt, snudd på folktomt. Var riktigt sugen på en längre tur men tre rejäla mål mat idag satte stopp för det och ville hem å vila istället -lika glad för det är jag! Kravlösa "underhållaformen"-pass är så avstressande som det bara kan bli!

6,5km
Tempo 5:40min/km


Pissiga grannar

Lycka är att ha surgubbar som grannar!
 
Vem skulle annars bry sig om de små, världsliga i-landsproblemen som man så annars lätt glömmer bort?
 
 

Sliten

Att man kan vara så sliten efter en så kravlös och ledig helg är få förunnat. Fick med 13 timmars bussresande i helgen a la Ybuss med svajande internetuppkoppling och hemska bilbälten. Inser varför jag i princip aldrig åker buss längre, trots att det är å pass mkt billigare än tåg.
 
Två lediga helger finns ännu kvar på år 2012. Säg till illa kvickt om ni önskar boka in er på en av dessa, de ryker snabbt!

Sista chansen

Inflyttningsfest hos Cris & Mattias ikväll i Stockholm. Underbart värdpar i fin lägenhet! Sista chansen innan maran nu...

Njuter av att min och Gabis planering i helgen inte sträcker sig längre att att pilla oss i naveln. Måndag är om en oändlighet!


Bästa starten!

Fick en briljant ide imorse. Varför inte minimera dagens packaväsk- samt jobbtid genom att njuta av ett löppass till vackra Smitingen med en terrängrunda runt klubbsjön? Solen skiner och jag skrapade ihop hela 17,26km på 1.44tim.




Frukost på bordet

Sovmorgon.

Adriano springer upp och vill laga frukost åt mig, helt själv. Lyx!


Torsdagsmys

Efter popcornleken på knatteskutt häromdagen blev Adriano genast mer intresserad av popcorn. Hur kan den platta påsen bli så stor i mikron?


Knatteskutt

Jag heter Adriano och jag gillar våfflor, pannkakor och pizzakanter.

Tänk, han fick med hela kostcirkeln!


Knackeliback

Hen som flyttat in i lägenheten bredvid håller nu på att sätta upp tavlor och hyllor på väggarna. Gammtanten Sara tycker det är sisådär okej efter kl 22 att gå lös med hammaren. Bestämde mig för att så länge Adri sover och jag är vaken är det helt ok, en stund iaf.
 
Idag har pendlat mellan skitdag och skitbra eftermiddag med Adriano. Verkar som han känner på sig att min stubin är extra kort och har pysslat, dukat och tillsammans ätit en underbar middag. Underbar i den bemärkelse att även Adriano har ätit och att vi både glatt suttit vid bordet och pratat. Han väntade t o m på att jag ätit färdigt innan vi huggde in på daimtårtan. Älskade bästaste barn!

Långpass till Åsa

Min goda vän Åsa har tidigare lämnat önskemål om att få synas mer här på bloggen. So be it!

Med 7 veckor kvar till NYC marathon drog jag mig idag ut på veckans långpass. Sugen på en ny löprunda bestämde jag mig för att överraska Åsa & hennes hundbarn Gekko ute i buschen.

Strålande sol, vackra vyer, två överkörda grodor och 18,4 km asfalt senare var jag framme. Gekko skuttade av lycka när han såg mig (kanske den enda hund som faktiskt diggar mig) och Åsa à la mjukisar blev något förvånad.

Nu undrar ni säkert om jag även sprang hem men så sugen på att dra på mig skador är jag inte. Liftade därför hem med en 62årig kryckbunden man i en gammal Volvo.


Världens godaste biskvi

Världen godaste biskvi avnjuts just NU. Vit choklad och lemon curd är inte helt
otippat nyckeln till detta underbara. Tro inte att jag bakat själv bara, fyndade dem på dagens marknad i Stadsparken.


Erikshjälpen - Second hand

Erikshjälpen i Härnösand är en riktig guldgruva från och till. Idag fanns inga större saker men väl dessa roliga.
 
 
Litet plingplong piano.Bör finnas i varje hem.
 


Älskar moderna användbara plåtburkar!
 
 
Religöst sexbitars pussel. Observera noga bilderna och hur vackert barnen tar del av nattvarden.
 
 
 
 
 
 

9,5 timme

Tänk va lite sömn kan göra skillnad för humöret. Inte det minsta ansträngande att vakna 7.30 med 9,5 timme sömn bakom sig.

Idag ska köpas möbler till vardagsrummet och långpassas. Får dessutom såväl bärhjälp som löparsällskap.

Idag SKA bli en bra dag!


Nytt på gång

Nytt jobb, nya möjligheter.

Idag lämnade jag vemodigt mitt älskade kontor för att flytta några rum bort. På måndag börjar jag på ny tjänst, saker jag inte tidigare jobbat med och hösten blir minst sagt en utmaning. Frågar ofta mig själv varför jag alltid envisas med att slänga mig in i nya, skrämmande situationer när jag har det så grymt bra som det är? Finns nåt inom mig som konstant måste bevisa för mig själv att jag klarar av svåra situationer. Vad händer den dagen jag inte lyckas, kan den dagen komma? Dagen jag bryter ihop och säger på RIKTIGT att det inte går? Inte en dålig dag alltså utan definitivt ger upp? Ge upp? Nej just det, det är nog där. Jag är ju inte född till att vara en banger- det sköter andra förträffligt bra.

Växten som Linda sponsrade med för ett år sedan (och lever än!!!) får följa med ifall jag nån gång skulle känna mig vilsen.

Nu kör vi!


Simskola!!

Första svenska simskolan sedan babysimmet 2008. Nu ska vattendjuret lära sig att simma även med huvudet över vattnet!


Snabb efter en timme

Intervallstege idag på Cissis begäran.
 
Uppjogg 2,5km.
 
800m+600m+400m+200m+200m+400m+600m+800m med 1 min ståvila.
 
Nerjogg 1km.
 
Totalt ca 50min.
 
Snabbaste intervallerna var utan tvekan de tre sista som gick på 4.09-4.20 (!)
Det tar minst 30min innan kroppen är igång och farten kommer. De sista intervallerna var även de lättaste- hur är det möjligt?
 
 
 
 
 

Linbana

Tänk att min store grabb fortfarande är relativt liten och ofta bara min. Han vill fortfarande leka med mig och gillar mig. Vissa säger att det kommer att ändras. Behöver det det? Är det bara sunt, eller kan det inte alltid vara så här?
 











Toppform?

Fick barnvakt (igen!) igår kväll och tog ett lugnt intervallpass med tempolöpning på slutet. Hela kroppen bara flög och jag tog med mig många tips från löpskolningen förra helgen. Numera åker jag Segway istället för att bromsa upp den - som Lisa Blommé/McRae skulle ha sagt.
 
Uppjogg: 16min i 6 min/km tempo.
5*3min, 80sek joggvila. Tempo ca 4:40min/km.
Nerjogg 15min, tempo 5:10min/km
 
Efter en halvtimme känns det som benen kan rulla på i 5-5:10tempo utan större ansträngning. Kanske resultat av alla mina korta kvällspass som blivit istället för långpass?
 
 
 
 

Gör din egen sänggavel

Dagens rastlösa lugn tog mig snabbt upp till förrådet för att fixa sänggaveln och nu hade alla ingredienser till. Har du allt på plats tar det max en time att fixa och är förvånansvärt lätt. Med förarbete och transporter kan det ta allt från någon timme till ett halvår.
 
Ingredienser:
 
  • Rehjäl häftpistol med massor av häftklämmrer.
  • Spånskiva 120*200cm.
  • Tunn plast som jag hade när jag la golv användes runt samtliga kanter för att inte skapa väggar/golv.
  • Skumgummi, s k Hobbyskum. 3cm*80cm*200cm räckte perfekt.
  • Vitt tyg för att täcka allt och skapa jämnhet. Tog två gamla gardiner som hade gjort sitt.
  • Övertyg. Viktigt som attan. Bör dock strykas. Jag gick med en diskret färg i linne då fondväggen själv tar mycket plats. Tyg som täcker hela sänggaveln +15cm på varje sida rekomenderas.
 
Materialkostnad ca 600kr.
 

INNAN
 
Första lagret.
 
 
Andra lagret
 
Stryker...
 
 
 
Färdighäftat!
 






Slutresultatet, mjukt och grymt snyggt!

Ingenting

Idag gör vi ingenting. Ingenting planerat alltså. Lagade scones till frukost som Adriano älskade! Blir så lycklig varje gång jag upptäcker att han gillar något nytt. Manchegon har fått en utmanare i cheddarn som är den nya favoritosten hos honom nu. Inte billig i drift, min lilla son. Som man bäddar får man ligga.
 
 
.                                           

 
 
 
 
 
 
 
 

Breaking all the rules

Nu var det ju visserligen inte speciellt länge sedan vi hade semester och sisådär noll regler och tider att följa. Det har nog tärt både på adri och mig att komma tillbaka i rutinerna så denna vecka har vi fuskat extra mycket. Å ena sidan har det var ovanligt mkt på jobbet och jag har varit trött, å andra sidan har det varit bara vi hela veckan. Det välplanerade veckoschemat från i höstas med bestämda måltider,träningsdagar samt olika lekaktiviterer VARJE eftermiddag är långt ifrån att återanammas. För rastlösa mig är det viktigt att kunna tillåta mig att inte behöva hitta på olika aktiviteter med adriano varje dag och varje timme, utan att bara få vara och kolla film, leka med tåg, spela smurfsepl, laga mat och låta tiden gå. Jag behöver inte längre fånga varje minut, redan insett att jag inte hinner det.

För att krydda alla regelbrott har vi även ikväll somnat i soffan med täcke. Hur skönt som helst! Imorrn väntar en hel, oplanerad dag som ligger framför våra fötter.


En dyr vårta

Adriano har en vårta på foten. Tydligen kan de smitta till t ex händer och de vill vi verkligen inte.

299:- pix kostade VårtFri. Något svindyr för en vårta men låt oss nu hoppas att
det kommer flera ändå för att sänka snittpriset/vårta.


Dags för fredagsmys

Middag på soffbordet, Shrek och Nemo.
Kanske somnar vi i soffan? Lyx att ha Adri hemma en kväll jag vet att klockan inte kommer att väcka oss kl 6.30 imorrn bitti.


Första löppasset i mörker

Jaaaa!

Helt plötsligt smyger lillebror in genom dörren och är redo för att va barnvakt.
Lätta 7,5km
40:11min

Tempo 5:21min/km
Medelpuls 160


Varje dag får man arbeta

Börjar förstå folk som kan bli utbrända på jobbet. Fortsätter jag så här i några månader till är jag nog också körd. Tur att det bara är i en övergångsperiod och att man har världens bästa energikaka som väntar glatt när jag kommer och hämtar honom efter jobbet.
 
Suktar och suktar efter löppass sedan några dagar tillbaka men får nöja mig med tåhävningar i trappen och armhävningar. Inte sprungit sedan i söndags nu! Den som väntar på nåt gott får vänta till nästa helg, eller hur var det?

Vi fuskar

 
 

Mitt i veckan fuskar vi. Regler är till för undantag!
 
Ikväll har vi haft onsdagsmys. Sååå mycket roligare än tråk-onsdag. Adriano börjar tycka om riktigt mycket att vara med och laga mat och duka, helst till våfflor a la mormor Maria med bästa hallonsylten (evigt tjat, jag vet).
 



Finaste kastrullen ever. Den som säger att lycka ej kan köpas för pengar har aldrig kökat ärtsoppa i denna kastrull!

Föräldramöte

Det här med föräldramöte är ju faktiskt min grej. Jag är en sån där jobbig förälder som är intresserad av att veta hur mitt barn har det, vad han gör/äter/bajsar/slår/leker med OCH jag tycker att förskolepersonalen bör kunna svara på de frågorna när jag kommer och hämtar. Det gåDet händer att jag får svar ibland men skam den som ger sig. Den som söker svar han finner, så är det bara.
 
Ikväll gick personalen igenom kommande året och det låter riktigt bra. Mulle, gympa, skridskor och massor av noga uttänkta pedagogiska övningar för att förbereda kidsen för nollan eller förskoleklass som vi säger här upp i Norrland.
 
Dagens besvikelse: Personalen kom med förslag att Adris grupp skulle skippa att be en fotograf komma och ta gruppfoto eftersom de själva inte behöver några foton på barnen och det är så mycket jobb med gruppfotot. Vad hände med kundorientationen här...? Dessutom menar de att de gör föräldrarna en otjänst när de flesta hamnar i ekonomiska svårigheter och hos inkasso pga dessa kort som man numera aktivt måste välja att beställa. Njae, lite bättre argument får ni nog allt komma med. Föräldrarna som var där påpekade försiktigt hur fint vi alla tycker att dessa gruppfoto är. Vem har inte kvar sina sådana från när de själv var små?
 
Jag känner tvång att gå på nästa möte då detta ska bestämmas. Tänkte köra det parallellt med simskolan och klona mig själv strax innan bara. Single moms rock!

Löpardag på Bosön

Fullspäckat schema hela dagen igår. Med hjälp av springtime hade jag 20min vila för lunch igår, i princip inte mer än så.

Förmiddag: långpass med team Stockholm marathon lett av Szalkai. Sprang för första gången i löpspåret till lidingöloppet och upptäckte att aborrbacken var förvånansvärt kort. Nu är ju det här med backar inte riktigt min grej så jag har faktiskt sjuk träningsvärk i benen idag. Med tjejmilen i benen kände jag mig INTE som en skuttande gasell uppför backen. Lunch och massage på ont baksida lår följt av föreläsning med LG Skoog och Ruben McRae.

Löpskolning med Markus Torgeby, Lisa blomme och Helge Skoog(...). Förra året i Portugal fick jag många tips på min dåliga hållning/fotnedsättning och den har tydligen inte blivit speciellt mkt bättre sen dess. Nåt att jobba på!

Föreläsningen med Torgeby som bott i en kåta i fyra år i Jämtland var guld. Den mannen fascinerar..!

Inför det avslutande gemensamma träningspasset var jag bra less på träning och blev glad när min skjuts kom. Hopp in och iväg till flygplatsen och hem.

Under tiden lärde sig min underbara son att cykla själv på två hjul. Adri är t o m coolare än Torgeby!!


Nya tag, ny löpardag

Smått trött och på väg till löpardag på Bosön. Känns lite från benen igår men framför allt från den sena kvällen. Min ömma moder var så vänlig att väcka mig 6.40 imorse iaf så vi hann med att umgås innan bussen.

Vilovecka nästa vecka...


Tjejmilen 2012

Jaaaa! Vilken lycka när jag tittade upp på klockan vid målgång och såg att den visade 50:19 min. Senast jag sprang en snabb mil var för ett år sedan och då stannar klockan på ca 51:55 min.

Glömde min älskade Garminklocka hemma och undrade hur jag skulle lyckas hålla farten utan den. Det är en konst att inte rusa på för mycket i början och spara tillräckligt lite krafter för att krama ur det sista på slutet.

Kom överens om mig själv att ta det lugnt och fokusera på att inte dra på mig en sträckning i höger baksida lår. Njuta av loppet och sikta på ett bekvämt tempo à la ca 52-53min.

Duggregn vid starten, svalkande skönt.
Insåg att jag kunde haft linne. Värmer upp lite smått och starten går. Alla rusar iväg! De fortsätter springa omkommit 20min innan det avtar. Inser att jag inte kanske behöver starta helt först men å andra sidan springer jag om rätt många sista 3km.

Min känsla är att jag hållit tempot hela loppet igenom och att ingen km gått saktare än 5.15 och inte snabbare än 4.40 som jag uppskattar den sista till. Njöt av att inte ligga så högt i puls utan sprang i rätt bekvämt tempo. Lycka i mål, äntligen på rätt sida 51- sträcket!

Hann tillbaka till starten efter mål för att heja igång Kicki och Malin som precis skulle ge sig iväg.

 

 

LERA!

 

Kicki & Malin.


Innan tjejmilen

Tredje året på raken jag springer tjejmilen. Inte för att jag är speciellt förtjust i varken banan eller sträckan, men allt runt om.

Fick bästa uppladdningsfrukosten på hotell elite vid saltsjöqvarn och kommer knappt behöva fylla på med en banan innan start.

Inför varje lopp brukar jag lova mig en present efteråt. I år tog jag den i förväg. Finaste koftan och min nya trotjänare. Är väldigt blå och finare på än på bild.

Nu lapp, sen lopp. Wish me luck!


RSS 2.0