Stockholmshelg

Jag kan minsann inte sitta still en enda helg. Denna helgen hade jag obokad för en gång skull men drog i förmiddags iväg med adriano till stockholm. Planen var att hinna till junibacken innan stängning men det får vi ta imorrn istället. Sagotåget där är bara fööör fint! Åker nog mest dit för min egen skull, hehe... Har nu ikväll suttit och hjälpt mamma plöja igenom massa gamla brev, foton, kort och andra nostalgisaker. Himla roligt, väcker många minnen om mina 20 första år i vårt hus på Alnö utanför Sundsvall där jag växte upp. Jag lovar att om du släpper in mig i det huset med ögonbindel hittar jag fortfarande lika bra. De ljuva barndomsåren...

21,04 km gladare

Melissa Horn har verkligen jättefina låtar men ingen människa kan väl bli glad av att lyssna på dem. Nej, lite för många låtar om div olyckligt fick mig att vilja fly bort och det illa kvickt. Jag jobbade bort allt extra snabbt och tog på mig löparkläderna. Tänkte idag tar jag en fri runda - det händer i princip aldrig. En löprunda som jag inte bestämmer hur den ska se ut innan alltså. Det slutade med ett avslappnande långpass på ett halvt marathon och grymt skönt var det. 10km var på asfalt och 11km i skogen, varav 5km backlöpning!! Finns det någon bättre terapi än löpning? Mina favvolåtar på ipoden gjorde ju inte saken sämre heller. Känns inte som det blir någon träningsvärk imorgon heller. Jag ska slå dig på Stockholm Marathon nästa år Pappa, kanske till och med Cissi...

Sträcka: 21,04km
Tid: 1:59:56 tim
Tempo: 5.42min/km
Medelpuls:162 bpm




Den slitna och missfärgade favvokepsen fick hänga med idag.


Lerigt som attan i skogen.

Playtime

Adriano har den senast månaden blivit överöst med Duplo här hemma och mer ska det bli. Sjukt många båtar i alla dess former man kan bygga. Allt blir båtar, vare sig klossarna vill det eller inte.



Dagens outfit:
Tröja: Po.P
Byxor: Lindex tjejavdelning
Strumpor: Ullaredforever

Hala Madrid

Cuanto echo de menos mi linda España! Hace ya mas de seis años que no voy para allá. Jamas pensé que iba a tardar tanto en volver pero a veces la vida sale un poco diferente a lo que una piensa. Me imagino que los tres dias que pasaremos alli se revivirán muuuuchos recuerdos. S**t vad jag längtar!

Just nu

Paket på posten...

LYCKA!!!!

Går lyckorus genom hela kroppen idag med. I förrgår fick min kära vän Ulli en liten välskapt dotter. Har nyss pratat med henne och är utnämd till förste marvinsvakt under tiden de är kvar på BB. Vilken ära! Stort Grattis till nyblivna föräldrarna Ulli och Henke!


Waka waka

Vaknade idag upp brevid mannen i mitt liv men med nackspärr. Min favoritkudde är även Adrianos favvokudde och när han är sjuk eller har växtvärk delar vi den. Som inatt.

Har hört nånstans att bästa medicinen mot nackspärr är rörelse så nu rockar jag till Shakira och Waka waka!

Nya fina tröjan

Adriano har fått en ny älsklingströja i samlingen. Vad om inte Po.P...



Du måste va sjuk, sjuk, sjuk

Tänk om alla förstod när man citerar några rader från sånger. Som att inte ta illa upp om någon säger Du måste vara ful, ful, ful eller förstår ironin i Öppna din dörr.

Som tur är har Sandra och jag till viss del samma musiksmak och kan i princip ha en hel konversation baserad på olika låtar, gärna skrivna av Håkan Hellström. Adderar man tre glas vin på detta så blir sångkonversationen näst intill självgående. Som gårdagskvällen bakkväll. Det här med att baka är ju egentligen bara ett svepskäl för att sitta skvallra över lite vin. Igår var roligare än länge och vi lyckades tillochmed börja planera för en weekend ihop nånstans i södra Europa. Najs!



Kvällens recept: Cocostoppar med dumle

Bra start

Veckan börjar bra. Gick ut och sprang för att göra av med lite överskottsenergi och fick för mig att intervaller var min grej idag: 5*1000m med 90sek ståvila. Hjärnan hängde med men inte kroppen som inte verkar ha repat sig från lördagens party. Snabbaste gick på 4:30min/km jämfört med ca 4.10min/km en normal dag.

Uppjogg: 14:32min i tempo 5,25min/km.

Intervall 1: 4.53min/km
Intervall 2: 4.50min/km
Intervall 3: 4.38min/km

Intervall 4: 4.58min/km
Intervall 5: 4.30min/km



Glad tjej.



Jag och Håkan

Har varit sjukt taggad att gå ut och springa hela dagen nu. Har jobbat som en tok för att lyxa till mig denna sista timme innan jag hämtar Adri. Nu sticker vi ut, Håkan Hellström och jag. Finns ingen bättre löparkompis än honom.





ALLT framtaget. Inga ursäkter tillåtna!

Stolt dotter

Blev så varm i själen av att se och läsa detta som kom med posten idag. Stolt dotter åt en grym far!


Bättre än någonsin

Sjukt bra asvnitt av Starke Man som sändes igårkväll. Ni ser det här.



Sjukt bra dag!

Sjukt bra dag idag! Jag tar med vin ikväll Sandra ;)

Snabba milen

Den här veckan gick inte riktigt som planerat med löpningen så den får knappt godkänt. Skavsår 2dagar, bortrest tre dagar och tokmycket jobb resulterade i ynka 17km i veckomängd i friskt tillstånd. Skämmigt. Nåväl, milen gick ialalfall sjukt lätt igår och stannade på 51.29min utan större anstängning inkl upp-och nerjogg. Jag tar ju uppjogg bara på allvar om jag ska köa intervaller, annars brukar de 2 första km vara passets snabbaste. Sunt.

Sträcka: 10km
Tid :51.29min
Tempo: 5.08min/km

Medelpuls: 167bpm.

Out with the old

Igår bråkade jag och min skrivare igen. Nu orkar jag helt enkelt inte längre och kommer göra slut efter dryga 7 år tillsammans. En ny multifunktions laserskrivare är beställd och kommer nästa vecka. Jag skriver ut massor varje dag och jag behöver någon, förlåt något jag kan lita på. Psc2110, jag tackar för dessa år men nu vill jag inte rikta in fler patroner.


Ipad

Imorse fick Adriano sig ett gott skratt när han fick leka lite med morbror Johannes Ipad. Inget gick sönder, oroa dig inte. Än.


Känn lugnet

Lite finare. Lite bättre.







Finn fem nya grejjer.

Finkläder

Finkläderna åker fram när det är fotografering på förskolan, men inte vilka finkläder som helst. När jag var liten var jag aldrig svag för klänningar, sprang hellre i långbyxor, och är inte svag för skjortor på Adriano. Han har ett par men de används nästan aldrig. De är fina som de är, där längst till höger i garderoben.





Nej, idag består Adrianos finkläder av "fina tröjan", som han så vackert kallar den, från Polarn o pyret och ett Wtc-set från Nova Star. I år var föräldrarna inte med vid fotograferingen utan det skötte personalen istället. Fick ge lite instruktioner och att he vatten på hårvaxet när det va hans tur så han ser lite finare ut... Inte förbjudet eller hur?



Fina tröjan

Regnlöpning

Jag trodde jag lyckades tajma in ett uppehåll när jag gick ut och sprang idag men icke. Startade passet med att bli dyngvåt, sen kom uppehållet. Tog vanliga korta rundan, finns ingen ursäkt för den när man inte är så sugen. Idag gick den extra snabbt då jag hade mycket kvar att göra hemma, ändå i bekvämt tempo med bara 167 i medelpuls.

Tid: 30:45min
Sträcka: 6,31km
Tempo: 4:54min/km
Medelpuls: 167

Nu ska jag lyckas komma ut på torsdag med och ett långpass på lördag innan kalsandet börjar. Wish me luck!

Sova bordet

Adri har blivit riktigt stark och kan inte bara lyfta de hantlar som jag själv tränar med på kvällarna utan även lyfta runt möbler.  T ex soffbordet till köket.

Som Maga och uffe kan se kommer bordet till användning.

g

Plågsam väckning

Nu har Adriano lärt sig hur man snabbast vaknar på morgonen, nämligen genom att hoppa upp på kattlådan, ta tag i snöret till persiennerna och draaaaaa! God morgon Mamma, vi ska vakna nu!



Nattens outfit: Snigelpyjamas från Po.P

Skavsår

Orutinerad som jag är fick jag en stor blåsa av långpasset igår på det enda stället jag nånsin får skavsår på av löpning. Ingen återhätmningsjogg idag med andra ord, men väl en cykeltur och snart en promenad i gott sällskap. Måste ju spara min stackars fot till onsdagens roadtrip á la Ullabulla, de tar rätt mycket stryk av 8 timmar shopping.

Duktig tjej

Imorse var jag riktigt sugen på att gå ut och springa. Inte när jag gick upp kl 9.30 men på att springa senare på dagen. Solen sken, Donald stack till Simhallen med Adriano, tvätttiden var inte förräns kl 17, grytan stog på spisen, löparkläderna var rena, bara lagom förkyld, ipoden hade batteri...Jag hittade som sagt inte en enda ursäkt för att inte bege mig ut.

Innan jag går ut och springer planerar jag alltid hur passet ska se ut. Intervaller, snabbdistans, långpass, fartlek eller backar samt vilken runda jag ska springa. Idag satsade jag först på 10km, lagom för att väcka kroppen inför morgondagens långpass, det gäller ju att utnyttja både helgens dagar när man kan springa på eftermiddagen. Vid närmare eftertanke så kunde jag ju lika gärna ta långpasset idag istället och köra återhämtning imorgon. Springer jag till vidingsjö, 2*5km där i skogen och hem så jag kan dricka vatten var 5km på idrottcentrets toa som skulle passeras 3 gånger. Sjukt bra idé, då slipper jag vätskebältet!

Jag drar iväg i mina kompressionskläder och är perfekt klädd. Tunn löparmössa höll värmen och fina löparvantar fick agera näsduk. Usch vad äckligt. Tur att det finns fabriker som gör tvättmaskiner.

Höll någorlunda jämn fart hela passet och inte känningar bakom knät som jag brukar. Bestämde mig för att köra en halvmara och se vad träningstiden blev. Klockan stannade på 1.57tim när 21km passerats! Bra där!


Distans: 21.42km

Tid: 2:00:02 tim

Tempo: 5.35 min/km

Medelpuls: 165

Halvmaran: 1:57:44 tim

Dålig självdisciplin

Usch vad jag ogillar att träna på förmiddagar. Ingen energi finns i kroppen och jag känner mig nyvaken fram till kl 13. Nu när jag är ensam med Adriano fram till 19.30 varje dag så blir det inga eftermiddagspass och inga kvällspass i mörkret. Måste fixa ihop ett schema att gå efter, annars kommer jag tappa all träning denna vinter! Hälsporre börjar nu komma på höger fot lagom till den försvunnit på den vänstra, titta så många ursäkter det finns.

Vinter!


Snart Ullared

Nu orkar Gabriella inte mer. 6 månader utan ett Ullareds besök tär på nerverna och inte minst på plånboken. På onsdag nästa vecka är det dags för höstens roadtrip men snuskigt mycket shopping och skitsnack när Gabrilla och jag åker till Ullared över dagen. Har nu börjat skriva lista, nåt måste man ju hålla sig till.

Jag har bara följt serien sporadiskt sedan den startade nu i höst men får plugga in lite till resan så jag inte missar några viktiga personligheter där. I somras gick Morgan ju inte att missa - han gick runt vid entren och drog en tom pall runt, runt, runt och runt...


Starke man

Mitt namn har nämnts.

Det är på gränsen till att jag skulle välja Starke man framför Desperate Housewifes, så bra är det. Har ni aldrig sett programmet så rekomenderar jag verkligen att ni tar 28 minuter av era liv och ser ett program på Svtplay. Ni kommer inte ångra er! Har nu sett söndagens avsnitt för andra gången denna vecka och det blir bara bättre och bättre.

 

 

 

 


Första passet på 12 dagar

Efter en förkylning, 2 dagars visit i Stockholm, barnkalas och barnvakt på heltid kom jag idag äntligen ut på en löprunda. Fick jag med alla ursäkter nu? Mycket jobb att ta igen samt lite velande resulterade i att jag snörade på mig skorna 40min innan jag skulle åka och hämta Adriano. Vanliga rundan i lagom tempo i mina underbara kompressionskläder. Tyvärr upptäckte jag idag att tröjan är lite liten då armarna domnade av i slutet av passet. XS är ingenting för en Medium idag heller alltså. Var iaf riktigt härligt att springa.


Imorrn kör jag igen!!

Sträcka:
6,83 km
Snittpuls:
171 slag/min
Hastighet:
12,09 km/h
Kaloriförbrukning:
450 kcal
Tempo:
04:58 min/km



Sammans


För vi är kusiner...

Järnet idag med. Uppochhopp vid 9, lite Nicke Nyfiken innan frukost och lek. Bakade kolakakor, gjorde smycken, gegga med slajm på ryamattan(ja, det stavas så), gick till lekparken, lekte dinosaurie, inte nudda golv, lagade mat, målade och vips så kom bror Johannes hit för att hämta hem Tilda till Göteborg.







Helt perfekt lång tid för kusinerna att umgås, de hade fortfarande kul idag och utan bråk men det verkar nästan som de fått en överdos av varandra. Nu får Adriano ha alla saker för sig själv igen, med Tilda har han lärt sig så fint att dela med sig.


Kusindag nr 2

Då var denna arbetsdag slut den med.



Stor lär liten.

Heldag med kidsen började kl 9 idag, skönt med 6 timmars sömn, över förväntan! Adriano mådde prima så vi stack iväg till Simhallen och plaskade i timmarna tre. Kidsen skötte sig klanderfritt och lekta vild, glatt och halvlydigt. Inga drunkningsförsök och armsimpuffar på hela tiden.





Jag upptäckte att det ryms två barn i joggingvagnen om de kramas samtidigt. Däcken håller nog inte så länge men de ryms iaf vid sitsen vilket var kanon när vi skulle iväg och posta alla brev imorse. Utan dubbla uppsättningar av cyklar, cykelsitsar och syskonvagn har det varit småsvårt att gå runt med knattarna ens till busshållplatsen. De är så snabba båda två och jag kan bara springa åt ett håll i taget, tro det eller ej.







Riktigt kanondag har det varit men jag känner att kroppen behöver vila, var ett tag sen jag hade en +6timmars natt. Dessutom har jag inte tränat på länge pga förkylning och det finns lite spring i benen. Jag somnar så fort jag börjar läsa böcker för Tilda på kvällen och det är inte speciellt uppskattat. Kom ni ihåg när ni var små och mamma/pappa somnade mitt i bokläsningen så man satt och väckte dem hela tiden? That's me!



Salsastund innan lägdags.

Nattskift

Kan man inte jobba på dagen får man göra det på natten har min bror lärt mig. Har nu jobbat färdigt för idag och ser fram emot mina fyra timmar sömn.



Ca 80varor packade på 2 timmar. Effektivt som attan!

Kusindagarna

Idag har kusinerna kört järnet extra ultra dubbelt upp på allt. Jag är otroligt lyckligt lottad över att ha dessa guldklimpar i mitt liv!


Treårskalas

Och vilket kalas! Denna födelsedag hade verkligen allt: Presentbricka på sängen med sång av skönstämmig familj, en halvt kaotisk morgon följt av en smått mer kaotisk tidig eftermiddag.


Tågtårtan under produktiom. Till höger på brickan ser ni loket.





Vi(red anm: Jag) hade hyrt en lokal från kl 13 och tänkte att en timme räcker för att förbereda för kalaset. Om det nu vore så väl... Tant Hasse hade glömt bort min bokning och vi lyckades smått panikslagna få tag på en som kunda få tag på honom som kom och öppnade åt oss 20min innan kalaset skulle börja. Bara sätta igång att möblera, duka bord, koka kaffe, blanda saft och bära in tårtorna som vi garnerat så fint i lekparken utanför. Vad vore en fest utan kaos? Som tur var var jag inte ensam om detta utan hade fin hjälp. Tågtårtan blev färdig i tid tack vare mormor Maria, tågtårtsspecialist och de första gästerna började droppa in vid kl 14. Tyvärr så har jag inte en enda bild från kalaset då min kamera blev kvar hemma - dessa kommer senare...






Fiskdamm, piñata, tårtor
och donuts i överflöd avverkades på 1-1½ timme innan barnen stack ut i lekparken för att leka. Totalt var vi runt 40-45 pers och alla barnen var glada och pigga av allt socker de erbjöds. Allt gick som smort! Adriano fick även överflöd av presenter, många som ännu inte hunnit öppnas. Han slocknade ikväll och fick ha bästa presenten kvar - kusin Tilda på besök i några dagar. Min lilla plutt på 6 år är så overkligt vuxen nu. Vi har gått igenom allt vi kan göra de här dagarna som inte kommer lida brist på aktiviteter. Adriano får vara hemma från dagis och jobbar jobbar kvällar/nätter istället, som idag.




Stockholm

Har nu varit i huvudstaden i hela 25 timmar och om 9 timmar ska vi åka härifrån. Idag har jag hunnit med att byta blöja både på Tyra och EdithUnderBARA barnmässan som Linda bjöd oss så snällt på. I ren VIP-anda gled vi förbi den toklånga kl 10-kön med barnvagnarna och fick många avundsjuka blickar på oss. Sprang direkt till Nova Star och skaffade en till garderob åt Adriano. De har ju bara så snygga wct kläder, lägger upp bilder när jag kommer hem.
Eftermiddagen spenderades med att förebygga skilsmässa: Att vara barnvakt åt Edith så hennes föräldrar kunde gå på bio och mysa i mörkret. Vi sov, sjöng, dansade och klappade mattan på golvet.

Just nu hemma hos oss

Alla 14 barn får varsin påse på kalaset.


Sådan far...



Ibland när jag kommer och hämtar Adriano på förskolan så sitter de och läser böcker utomhus. Jättemysigt tycker jag. Sådär tycker Adriano som promt vill ha en egen bok och sätter sig lite åt sidan för att läsa själv. Ingen får vara med. Min lilla asociala fina kille!

Kalasförberedelser

Jag ska nog inte jobba som festfixare i framtiden iallafall. De senaste timmarna har jag suttit och fixar och planerat inför det stundade kalaset på söndag och jag inser att typ inget är färdigt. Som tur är har jag organisationen själv, min syster Magda och minnet och ordningen i egen hög person, mamma till min hjälp i helgen. Magda har t o m redan införskaffat en piñata, så himla grymt!

Har nu kommit på en rolig överraskning till alla barn i Goodiebagen som de ska få och Donald (hör och häpna) kom med en bra idé vad gäller snacks, kan man tänka sig. Har även funderat på pannkakstårta men det tror jag blir till frukost istället.

Adrianos presenter
är nu omsorgsfullt inslagna och jag sparade t o m några till jul. Man vill ju inte skämma bort honom föööör mycket. Allt går hittills i tema Lego Duplo i alla dess former och färger som vi nästa vecka kan "bygga sammans" med.


Min huvudpresent till Adriano: En Duplobåt med massa roliga gubbar som man kan ha i badet. Jag hade en precis likadan när jag var liten och han kommer definitivt älska denna. Hoppas jag. Tror jag.

Frihet eller oordning?

Vissa perfektionister skulle kalla detta för oordning, eller t o m stökigt.

Jag kallar det frihet.


Linda bjuder - igen

Inte nog med att Linda bjöd på hela kalashelgen med tjejmilen, inklusive löparoutfit och egen pratstund med Maria Akraka så har jag nu lyckats vinna till mig entrebiljetter till UnderBARA barnmässan i Stockholm i helgen. Mästershoppare som jag är lär jag länsa stället på en och en halv minut, tätt följd av Linda och syster Magda. Själv lämnar jag min "bebis" hemma för kvalitetstid med sin far och blir barnvakt åt Edith och Lindas jämngamla Tyra istället. Adriano missar det roligt men jag får köpa några fina presenter från Nova Star till honom som tröst, då blir han nog jätteglad. Ska bli sååå kul!




Första biobesöket!

Idag tog Adriano för första gången sovmorgon till kl 11 och vi laddade mentalt inför bion. Knattebion på SF  bjöd på några småfilmer under lagoma 40 minuter. Adriano verkade tycka det var hur spännande som helst!

Ska absolut gå igen alla helger som går. Lagomt långa filmer med massor av barn så man inte behöver vara knäpptyst till det förträffliga priset av 35kr/pers. Som hittat.

Morfar på besök

Igår fick vi efterlängtat finbesök av hans höghet kommunalråd Fred Nilsson, aka Morfar. Han bytte om till löparoutfit på tågets toalett och vi drog iväg så fort han gick av tåget. Har man bara 2,5timmar kvalitetstid tillsammans så får man utnyttja dem till max!

Pappa har sällan ledigt. Pratar i mobilen på löprundan.

Fint väder och en familj i toppform. Gå 5 steg extra.

6,75km

39.15min.

Medelfart: 5.48min.

 

Bra pass för en morfar som inte sprugit på en hel månad. Jag ersatte dagens långpass med denna runda, lika bra då jag igår kväll började bli förkyld och varit dåligt idag.

 

 



Imorse kl 06.30


Gamtanten

NU börjar jag verkligen känna mig gammal. Jag kom hem från en kompis strax innan kl 22 ikväll och är nu redo att stupa i säng. För fem år sedan hade festen bara börjat vid den här tiden på kvällen. Har hunnit med att baka bagels och bli förkyld under kvällen, helt täppt och har verkligen inte tid med det. Adriano får gärna bli sjuk för då kan jag ta hand om honom men inte jag, vem ska då sköta honom?

Barnkalaset nästa vecka väntar nu över 40 gäster, stora som små. Kanske dags att planera lite logistik.. Imorgon får det bli.

Film är bäst på Bio

Idag hämtade jag iväg Adriano tidigt för att få en hel eftermiddag tillsammans. Vi invigde den genom att somna och sov i två långa timmar. Vad underskattat det är att sova på eftermiddagen, helt grymt ju.

För att kompensera detta har vi hela söndagen för oss själva. Det betyder med adnra ord långpass imorgon lördag. Jag har därför funderat ut lite aktiviteter och jag ska för första gången ta med grabben på BIO. Det kom hem ett flygblad för "Knattebio" igår och jag är redan såld. Barnfilm kl 13 för 35kr/pers, kan det bli bättre? Har redan bokat platser och ser fram emot detta sååå mycket.



Tävla om UnderBARA BARN

Jag såg på en kompis blogg nu att man kunde vinna biljetter till UnderBARA barnmässan i Stockholm nästa helg. Förra året tog jag med min gravida syster dit som fortfarande var i förnekelsestadiet och inte tyckte det var vidare roligt när jag shoppade loss. I år däremot blir hon säkert värre än mig då 9 månaders Edith gjort att hon mjuknat lite.

Här kan ni tävla om ni vill vinna biljetter till mässan 8-10oktober i Stockholm.


RSS 2.0