Nya skor

 

Min storfot börja snart ha samma skostorlek som kusin Tilda på 6år. Från 17 till 27 på 2 år, rätt nice.


Tvunget löppass

Idag var jag så illa tvungen att ta mig ut och springa. Det var varken roligt eller tråkigt utan gick enbart på rutin. Jag bytte en löppass som är rätt tungt att ladda för mentalt eftersom det tar sån tid och körde intervaller 4*1000m istället. Inte det minsta sugen inser jag att löpning och gått från att bli något roligt och skönt att komma ut och ge järnet till att bli ett måste.

Jag hatar måsten.

Min mamma vet mest av alla att det sämsta sättet för att få mig att göra något är att säga att jag måste göra det. Jag har levt i tvärtom världen vad gäller måsten hela livet och försöker undvika dem så gott jag kan. Nu har jag skapat ett eget måste helt själv.

Hur blir jag av med detta monster?

Hur får jag tillbaka träningsmotivationen utan att behöva lägga av helt ett tag och tappa kondition?

Besök i Gamla Linköping

Igår var det marknad i Gamla Linköping vilket vi givetsvis redan visste om när vi åkte dit. Adriano testade att köra en gammal ford och så det sedvanliga besöket på vårat mini-teknikenshus: Fenomenmagasinet. Blir bara roligare för varje gång man är där, Adriano upptäckter nya saker att göra där varje gång.



Adriano äter macka med strömming. Tydligen väldigt gott!



Fenomenmagasinet.
Innestället nu när Fångarna på fortet fått nytt liv.


Måste städa lite

Adriano börjar nu prata längre och längre meningar. Som "måste städa lite", "jag sopa", "Minna köpa cykel Adri". Jag klagar inte på hans fina uppfostran.


Vuxenmobbing

Normalt är jag helt emot vuxenmobbing men ibland kan jag inte låta bli. Idag när Donald var på riktigt bra humör så passade jag och Adriano på att springa och hoppa runt med flöjtar framför Donald och spela så högt vi bara kunde. Jag förklarade för Adriano att det enda man gör i Peru är att spela flöjt och den enda musiken man hör är av flöjt. Sen gav vi Donald den lilla flöjten jag köpt som souvenir så han också fick vara med och spela. Hehe.


Babushka

Adrianos nygamla docka/dockor fick fälja med ändå till matbordet idag. Stackars babushka fick varken i sig varken fisksoppa, knäcke eller mjölk trots upprepade försök från Adrianos sida.


Första pumpen på 2 månader

Nyss vaknat och ska iväg på ett Body Pumppass som min kompis Bella håller i. Det ska bli jättekul, bara jag hinner vakna till dess...

GÄSP!





Adriano kan själv

Min soon-to-be treåring börjar vilja göra saker själv. Som att servera sig själv mera mat ( såklart utan att äta upp den) eller att servera oss andra mat.



Försöker nå riskokaren.


Tjuvar på gatan

När jag kom hem i somras fann jag min cykel utan cykelsadel. Stort TACK till den som tyckte att det var en rolig idé att ta av sadeln och istället lämna en (tom) ölflaska i cykelkorgen i utbyte.

NU är den iallafall uppiffad och sadel ska inköpas. Ser nästan ny ut nu. Nästan.

Tappat motivationen för löpningen...

I sommar jag det varit svårare att komma ut på joggingrundor, inte bara pga en klängig Adriano utan även lite bristande motivation. Jag får löpångest när jag går in på 3e dagen utan att ha sprungit och det hänger över mig hela dagen. När jag väl springer är det grymt, förutom på långpassen då jag fuskar och knappt anstränger mig för att springa under 6-tempo. Jag har bara tränat ca 10ggr/månad i juli och augusti men iaf nåt löppass på 20km här och där. Min lilla hälsporre börjar försvinna, kan skylla vilan på den annars.

Min nya taktik är att inte anmäla mig till fler lopp i höst. Jag springer tjejmilen nästa vecka och Stockholm Halvmarathon helgen därpå. Till halvmaran har jag sagt att jag ska springa snabbare än någonsin, under 1.50h men det just nu känner jag mig väldigt lat för det. Efter dessa två lopp ska jag springa utav glädje och utan press!

Cissi & jag hamnade i samma startgrupp på halvmaran. Jag ringde henne direkt idag när Startbeviset kom och frågade vilket startgrupp hon hade. Får se vem som får jaga vem, jag som är halvdant tränad eller supersnabba Cissi med ett helt och ett trasigt ben.


Wallies



Så här fint har jag prytt Adrianos tråkiga vita garderob med Wallies som jag importerar och säljer som företagare på tradera. Hur fina som helst eller hur? Nästa projekt är att piffa upp köket.

Present



Adriano älskar presenter, helst inslagna. Denna var inte inslagen men ack så älskad. Gudmor/syster Magda kom med en trehjuling i förra veckan som vi flitigt kör fram och tillbaka till parken med varje dag. Adriano lastar på allt han bara kan på flaket så kör vi. Och oroa er inte, han har hjälm på sig när han kör..

Prinsessan Sofias bröllop

 

Förra helgen var jag en av de lyckligt lottade som fick vara med när min vän Sofia fick sin älskade Henriki Fiskebäckils kyrka på Skaftö.  Hela dagen var helt perfekt, jag var inte helt otippat den första att fälla en tår när de kom in i kyrkan.


Sommaren i Luleå

Om det nu är någon som läser detta s förstår ni nog att jag haft en rätt skön och slapp sommar. Inte utan jobb eller lek men jag har hunnit med alla mina favoritplatser: Sommarstugorna i Frillesås och i Luleå. Vi var nära tre veckor i Luleå och sommaren var som när jag var liten, fast nu med en till liten grabb med att leka med. Har även hunnit med kryssning till Tallin, Pappa har fyllt&firat 60år ,Sofia har gift sig, Edith har lärt sig älska Nestlés barnmat, Tilda har börjat nollan och min gamla babushka har kommit till liv.

Lite minnen från Luleå:



Nattåg till Luleå, helt sjukt kul. Egen kupé är ett måste.



Adriano lycklig på Sandögrynnorna i Luleå skärgård.



Edith badar i Luleå. Kan sparka rätt bra.


Adriano hämtar vatten i Luleå.


Morfar kör den 30år gamla lådbilen.




Älskade underbaraste Farmor & Farfar.



LAXLOPPET på Junkön!! Adri i blå keps och Tilda i rosa till höger om honom.



Sommarjam i Luleå.



Fixar gräsmatta a la Johannes.



Krokofantjakt
med kusinerna på nya gräsmattan.




Alla var med och klädde ut sig. Här Uffe i hjälmen och Magda i mössa från polarn o pyret till vänster.


RSS 2.0