Fredagsmys!

Vilket lyx!

Hel eftermiddag och kväll med Eddan. Till slut blandade hon ihop ordet mamma med mig och sin egen mamma.

Personalen på förskolan sa att jag varit efterfrågan och Edith visade runt och berättade vilka kläder som tillhör vilket barn. Gick snällt och sakta längs trottoaren medan vi letade upp en el släkt med daggmaskar, döda som levande.

Himlen gömde solen och bjöd istället på regn och djupa vattenpölar-desto roligare för oss.

Semester!


Kaosartad morgon

Precis som det ska vara. Brukar alltid säga att resor som börjar smått kaotiskt blir de mest lyckade.

Imorse kl 5.30 var fem glada tjejer inpackade i bilen och snart på väg mot flygplatsen. Som av en händelse hade jag några minuter tidigare förklarat anledningen till varför vi har ett nytt bil batteri i bakluckan- som reserv till det dåliga som sitter i bilen. Kan tillägga att det dåliga batteriet inte krånglade i slutet på förra året och i inget efter det. Fram tills just idag!

Bilen startar inte. Förvirring. Starkablar-var? Hur? Annan bil? Två nya bilar?

Tiden går men vi lyckas få igång bilen och med nöd och näppe till flygplatsen. Lätt!


EDITH VÄNTAR

En otroligt förväntansfull systerdotter väntar på mig i Stockholm. Den senaste rapporten berättar att hon vid läggdags idag redan velat att jag ska komma och hämta henne - nu- nu - nu! Ska leka tills vi storknar och sen springa massa mil.

Fattat poängen

Det här med lite sömn och för många aktiviter varje dag sår frön till skitdagar. En och en halv vecka efter semestern går jag hem halvknäckt strax efter 15 för att hinna friskvårda och skaka av mig lite bekymmer med hjälp av en löprunda med intervaller. Trodde jag det. Dagens empiriska undersökning visar att 9 av 10 bekymmer sitter kvar efter löprundan som gjorde mig om möjligt ännu mer stressad.
 
Adriano sist kvar på dagis idag också, strax innan 17. Hur gör ni alla? Finns det inte en enda ensamstående mamma som jobbar heltid eller två föräldrar som har "vanliga" arbetstider? Tack och lov att Adri gillar ensamtid med fröknarna så det dåliga samvetet där är näst intill obefintligt. Vad som händer efter 17 är en annan femma. I tre dagar har jag lovat Simhallen och nu insåg jag att det måste ske. Packa väskan och iväg till badpoolen för att maxa lek i en timme till. Pannkakor med bästa hallonsylten, läsa böcker, sova. Frid och fröjd. Check!
 
Nu kommer jag till det jag verkligen måste bli bättre på. Lägga mig i tid. Vettig tid. Ingen Ruzzle vid läggdags och inget jobb efter 21. Lite sömn = skitdagar. Lagom sömn = toppendagar. Dags att välja, livet blir väl vad man gör det till?

Jag får inte se hur filmen slutar

Trött så fort jag vaknade och heeeela dagen igenom. Två koppar kaffe och en mängd socker gjorde det hela itne bättre. Har tvingat mig vara vaken hela Svenska Hollywoodfruar som är helt magiskt. Gunilla Persson är ett fenomen av någon annan vidrig värld.
 
Nu marsch i säng - jag får inte se hur filmen slutar!

Löparhelg

Fullspäckad löparhelg nu till helgen. Maxar på tjejmilen på lördag och har en heldag med löpning på Bosön på söndag. Iallfall 6 mil denna vecka skramlar jag nog ihop!
 
PROGRAM LÖRDAG
 
 
PROGRAM SÖNDAG
 

Det går bra nu

Det går bra nu.
 


Bra dag på jobbet med nya grejer att lära mig och hinder som inte verkar oöverkomliga. Har en riktig spännande höst framför mig jobbmässigt. Shoppingmässigt, flåt löparmässigt i New York med förståss. Längtar och längtar och längtar...

Imorgon börjar Cissi & jag våra intervallpass igen. Vi gör pass åt varandra och ni kan ju gissa hur lätta de är. Målet är ju att få den andra att lida...
 
 

Helglyx: Löpning i totalt spöregn

Trött och opepp begav jag mig idag ut för ett två timmar långt löppass i lugnt tempo. Hade sett att det eventuellt skulle regna så jag laddade med keps och vindtät (hur tänkte jag nu...?) jacka.
 
Moln och +15 första fem minutrarna, sen började det.
 
Spöregn. FILMregn, ni vet så där som när Hugh Grant ska kärleksförklara sig i Fyra bröllop och en begravning och han blir genomvåt på tre sekunder.
 
13 minuter in i löppasset är jag plaskvåt, sådär så att det sipprar upp vatten mellan tårna vid varje steg. Jag tar av mig jacka, rullar den runt handenoch springer i kortärmat. Nu kunde vattnet iallafall rinna av istället för att kyla ner mig. Människorna i bilarna kollar på mig som om jag vore galen men jag mimar vidare till musiken och skuttar runt lite extra i vattenpölar. Hur ofta får man göra det liksom?
 
Bestämmer mig för att inte ge upp och håller tummarna för att jag inte blir sjuk imorgon. Förhandlade mig till en mil med mig själv och njöt varje sekund. Sprang några backiga och leriga kilometrar mitt i dessutom! Mina favvopass måste vara de i spöregn, bara andra i mitt liv på denna nivå. GRYMT!
 
10.15 km
 
54:46 min
 
Tempo: 5.24min/km
 
Medelpuls: 165 bpm
 
 
Blöta sockar.
 
 
Skattretande blöt.

JA!

Fredag kväll kl 20.50:

Kommer hem från jobbet/affären och ställer matkassarna på govlet. Byter om till löparkläder och drar ut. Har inte länge på mig innan solen går ner.

Solen hann gå ner men inget gjorde väl det. Frös om öronen men fick en extremt njutbar mil till att rensa hjärnan. Såg att de slagit ut väggen till storebrorsans rum i pappas gamla hus som de för övrigt målat ljusblått istället för brunt.

Vissa dagar är mer krävande än de flesta. Vilket guld att få springa bort allt krångel ikväll! Löpning är verkligen att få ut den där knuten som var så svår att få upp innan.



Nästan prick en mil. 56 min.

After Work

Avtackning av vår kära Ulf har gjorts på jobbet idag. Han vann nästanbowlingen. Kan väl låtsas som det iallafall. Mera jobb hemma med bästa barnvakten & lillebror Filip. Adriano sov gott redan när jag kom hem...


Ulf & Annelie



Pannacotta. Smarrigt till tusen.

Trettio minuter

Hoppade över rasten, kortade ner lunchen och njöt idag av 30 minuters löpning innan det var dags för att hämta Adriano. Mitt ena baksida lår spökar och påminner mig numera alltid om jag jag vill värma upp ordentligt inför snabbpass/ intervaller. Sagt och gjort, halva tiden gick åt uppvärmning.

Själv "passet" blev fyra ynka intervaller 2min * 1min joggvila. Gick inte snabbt, märkt att jag tappar i form!

15 min nerjogg tillsammans med Adriano på springcykeln.



Adri i Pippis sockerdricksträd i somras.

Ångest

Idag lider jag av löparångest. Ångest av att inte kunna träna mer än lördag-söndag och bara bli sämre och sämre inför New York Marathon i november. Vill vill vill vill kunna njuuta av loppet!  Aningen svårt med vardagsrutinerna när Adriano sover senast kl 20 och att klättra på vägarna ger ingen kondition.

Imorrn är det jag som river ner barnpassningslappar på Hemköp.

Spöken i Härnösand

Stackars lilla rädda barn gråter sig till sömns av rädsla av att spöken ska komma och äta upp honom i drömmen.

Tips, någon?

Jag har redan spelat ut triumfkortet att spöken inte gillar rött hår. Alla spöken jag mött har iallafall varit det...Desvärre är Adri inte färgblind och kan också se att han inte är rödhårig längre. Det innebär ju att det är fritt fram för spökena att äta upp honom om jag inte är med i drömmen. Har lärt honom att skrämma spöken, sagt att de tycker Härnösand är tråkigt etc förutom "de finns bara i fantasin".

En positiv sak med detta är att eftersom han vaknar så tidig på kvällen, ca NU så kommer även jag i säng hiskeligt tidigt. Började jobba idag igen så 7-8 timmars sömn en vardagsnatt är ju guld!


Lejonpard!

Internationella matfesten i Härnösand är ett måste varje år. Små, hemlagade rätter från jordens alla hörn för endast 25kr. Jag åt fyra rätter och är ännu proppmätt, konstigt. Bästa var de thailändska vårrullarna.






Adriano blev ansiktmålad för första gången i sitt liv och bad om att bli en lejonpard.



Kanske sötaste lejonparden ever!



Ugglan i Folkets park




Magnus Uggla
regerade igår i Folkets Park i Örnsköldsvik. Vi kom fem timmar innan Uggla började köra så vi ägnade åt oss att ta kort. På folk.


Vi fann urtypen för en Uggla-fan! Se ovan.




Någon pinsamt dålig uppslutning vid scenen när förbandet Melody Club körde. De gjorde sitt bästa att få igång publiken men tydligen satt de flesta redan fast i sina campingstolar och picknickkorgar.

En tapper man framme vid scenen.



99% av alla över 25 år hade med sig campingstol och picknick. Medelåldern uppskattade vi till 55 år och medelvikten 277 kg.


Ungefär så här glad är jag efter att ha si...

img_3475 (MMS)

Ungefär så här glad är jag efter att ha simmat runt i havet -för första gången i år på djupt vatten utan att bottna. Grymt skönt!


Sommar i Härnösand! Kan mycket väl vara så...

img_3305 (MMS)

Sommar i Härnösand! Kan mycket väl vara så att detta är den sista sommardagen här för i år. + 22 och sol händer inte så ofta här har jag lärt mig. Maxar nu i en hel ledig timme. Lägenheter skiner blank hemma och nu är jag bra laddad för att börja jobba på måndag. Har blivit bortskämd med en riktigt fin semester i år ,lagom planerad och med lagom många måste.


Städa städa varje lördag

Städning har inte riktigt skett varje lördag denna sommar men nu rackarns ska huset skina som nytt! Har lovat mig en tur till stranden när allt är klart. Det ska plockas, dammas, torkas, moppas, sorteras och putsas. Var på soptippen och slängde en massa saker i förrgår. Finns det något mer förlösande än att bli av med massa skräp som bara väntar på att bli återvunna till något annat spännande? Knappast!

Ikväll väntar MAGNUS UGGLA på mig och några tusen andra i Ö-vik. Måste, bara måste föröka spara någon röst till imorgon också.

Sparar det bästa till sist! Kan varmt reko...

img_1700 (MMS)

Sparar det bästa till sist! Kan varmt rekomendera IKEAs frukostbuffe. Massa gott, billigt och inte så mycket folk.


Att sova i bilen måste va en av de bästa s...

img_3088 (MMS)

Att sova i bilen måste va en av de bästa sovställena. Varmt, lagom (!) stort och dova ljud. Drog upp adriano tidigt idag med för pappas sjukhusbesök men han somnade snabbt om. Nu får han sova ut i ett parkeringsgarage i väntan på besked.  Tänk att barnen alltid är så fina när de sover; rofyllda, lugna och tysta. Borde göra detsamma men är rädd för att någon ska gå förbi, se mitt underbara bara och i tystnad stjäla honom när jag sover.


Älskade intervaller

Fina, fina lillebror ställde upp och passade Adriano idag så jag äntligen kom ut och sprang. Kväll, solsken och totalt lugn. Att springa är verkligen vila för mig. Känslan av att jag aldrig hinner springa så mycket som jag egentligen vill försvinner om än för en stund.

Kunde inte låta bli att inte springa längs Sälsten en sån här kväll. Bara njuter av hur vackert det är!

 

Lite känningar i baksida höger lår resulterade i 3,2km uppjogg. Generösast i år?

 

Långa intervaller

5* 1 km i tempo 4.30-5.07(backe) min/km

Extra 0,5 km samt 0,3 km pga extremt pigga ben.

Totalt 11,25km, 1.01 tim

 


Lite naket!

Funderar nästan på att köra det här med semester på heltid.

 

Som ni ser nedan så är Adriano naken även på dessa foton. Han helt och hållet älskar att vara naken och får ofta vara det. Till och med i soffan (ja, den tvättas med jämna mellanrum..) Helt sunt enligt mig.

Däremot så har vi sagt att man inte visar snoppen får folk man inte känner och inte heller på förskolan. Ni kanske tänker att det inte är riktigt normalt och att han minsann borde ha på sig något utomhus iallafall. Än mindre tycker säkert vissa att jag inte ska lägga ut korten på bloggen. Kan lova er att ingen liten snopp kommer kunna skymtas här, däremot kan ni se en och annan suddig rumpa efter att bilder retuscheras.


 

 

 


IKEA och sjukhus Dagens goda gärning: skju...

img_8417 (MMS)

IKEA och sjukhus Dagens goda gärning: skjutsa haltandes far till akuten för ny undersökning. Under tiden passar vi på att fynda nya balkongmöbler samt göra slut på all energi på leklandet Drakborgen.  Återigen, det här med semester är verkligen vår grej.


Receptet! Hur enkelt som helst: 3 dl hallo...

Receptet! Hur enkelt som helst: 3 dl hallon, så vilda och färska det bara går 1 dl syltsocker Låt puttra i 5 min och tappa upp i rena glasburkar. Ätes med fördel ljummen med sked.


Egenkokad sylt av vilda hallon. Kanske den...

img_8393 (MMS)

Egenkokad sylt av vilda hallon. Kanske den godaste våfflan i år! Kommer närmare och närmare supervåfflorna på Cafe Belvederen i Linköping, aka Våffeltornet.


Back to work

Efter ytterligare en superlugn morgon drog vi oss in mot stan (500m till höger) idag. Gick in på jobbet för att hälsa på mina underbara kollegor och vilken skön dag på jobbet. Bara gå runt å prata och kramas! Adriano hoppade snabbt upp i min kontorsstol och började "jobba": Häfta, stämpla, tippexa etc. Semester i all ära men jobbet man i en sån grym korridor som jag är det nästan så att man längtar lite till jobbet.

Åhejåhå..

Det tar på krafterna att vara ledig. En hel vecka till, hemma dessutom. Eller nej, det tar inte på några krafter alls. Från morgon till kväll upprepar jag för Adriano i lugnan ro Vi har inte bråttom, vi har semester. Alldeles, alldeles underbart.

Kom hem igår från den senaste Sverigeturnén och nu ska vi bara göra allt och inget. Idag har vi

* Solat och badat på playan
* Haft picknick
* Plockat vilda hallon och kokat sylt
* Låtit mobilbatteriet ta slut
* Lekt med tågen
* Varit till COOP
Tvättat en tvätt
* Hälsat på Adrianos morfar på jobbet
* Pillat oss i naveln
* Fått besök
* Tittat på film






Underbart är gott!

Roadtrip!  Nu bara 6,5timmes bilresa bakom...

img_9252 (MMS)

Roadtrip!  Nu bara 6,5timmes bilresa bakom oss. Kämpen Adri har äntligen somnat och wondermama Ingrid from Sweden har kört varje centimeter.


Strike a pose!

img_5347 (MMS)

Strike a pose!


Barbeque på Tallkulla resort and spa idag....

img_2295 (MMS)

Barbeque på Tallkulla resort and spa idag.  Johannes stod för grillat och barnen sprang runt och njöt av gårdens leksaker: pool, hoppborg, hemmagjort fotbollsmål à la lillasportspegeln och studsmatta. En riktigt solig sommardag med massor av glass och inslag av OS. Känns som sista semesterdagen trots att en vecka är kvar. Kanske är det för att vi åker hem imorgon till lugnet i Härnösand... Men nog ska vi hinna till Handbollsfinalen, klart vi tar guld. Det är vår tuuuuur nuuuuu!


Sandlek i Mölndal...

img_0791 (MMS)

Sandlek i Mölndal...


Äntligen! 15km i kvällssolen runt Mölndal....

Äntligen! 15km i kvällssolen runt Mölndal. Irrade bort mig helt, helt underbart! Tempo: 5,36min/km


Snabbstopp på väg till frillesås.

img_5511 (MMS)

Snabbstopp på väg till frillesås.


Myser hos farmor Linea

img_2809 (MMS)

Myser hos farmor Linea


Pannkaksbuffe på ALV!

Pannkaksbuffe på ALV!


SMS-inlägg

img_6176 (MMS)


Semester

Inte riktigt fattat det här med mobilbloggande än.
Två dagar i PIPPI-landet i Vimmerby med Adri och Edith.
Emil, Karlsson, Pippi och Mattis heter några av Adrianos nya kompisar. A passade på att säga till tant Bock på skarpen när hon slagit och varit otrevlig mot Karlsson. Hon fick precis som alla andra barn be om ursäkt under tvång.
Nu Göteborg i dagarna tre.

Mina damer på mina herrar

Jag säger bara Sean Banaaaaan! Vilken show, vilken man, vilken inställning!Gör vad du vill och skit i vad andra säger menar han. Kunde inte sagt det bättre själv.

Adriano diggade upp och ner och hit och dit hela timmens show i Sundsvall idag. Satt på mina axlar framme vid scenen sista 30min och vinkade och försökte förgäves få Seans uppmärksamhet. Som gammalt hysteriskt Backstreet Boys fan vet jag vad det innebär och led med honom när Sean inte vinkade tillbaka. Till slut lurade jag Adri att Sean tittade på honom när han hade sina solglasögon på - vilket Adri köpte. Idoldyrkan as it's best!



Det kliade ganska omgående i konsertbenen och vi sprang ner från sittplatserna till ståplatserna nära scen... Sitta still på en konsert och dessutom väldigt långt bort är lixom inte Nilssons grej. Eller tja, sitta still överhuvudtaget är nog mer korrekt.

Diggar på mammas axlar


Apropå OS

Underbart nog har det blivit en del OS-tittande nu på semestern. Adrianos favoriter är gymnastik och simning, speciellt när barnen, de små kinesiska flickorna i gymnastik, tävlar. Simningen har nog mer att göra med att det är lite naket vilket Adri gillar starkt.



Tajmingen för dagens reklamblad från Knatteskutt som damp ner i brevlådan var knappast en slump. Älskar denna typ av aktiviteter för barn av engagerade fritidsledare till en billig peng. En gång per vecka får barnen prova på olika sporter tillsammans med jämnåriga. Vi testade detta förra hösten men då var han alldeles för blyg (ja, det är sant) men du testar vi igen. Funderar även på karate då han gillar att fajtas med sin far. Ska man väl ge pappa en spark tycker jag den ska vara hög och välplacerad.






60+30 Intervaller

Fick mitt efterlängtade löparpass.

Kanske de tuffaste intervallerna i år. Körde två set istället för ett, tänkte vad är 15min att tjafsa om egentligen...

Korta intervaller

Två set 60sek+30sek vila.
Setvila 1km i 6 tempo.

Intervall tempo första set 4.03-4.30min/km
andra set 4.04-5.29(backe) min/km.

Oförskämt pigga ben och gott humör. Inga skador alls trots hög fart!!!

En kväll på stranden

Underbart vacker kväll igår vid stranden. Övervägde att slänga alla kläder och bada näck innan vi for hem men fegisen i mig bangade. Adriano däremot byggde hus i vattnet av alla stenar och plockade hallonmiddag på vägen hem.



Blåbärssjukan

Det var faktiskt rätt varmt i vattnet idag, så varmt att jag doppade mig på det fjärde ska det ske.



Sälsten


Nybadad!



Här ligger en grabb begraven



0,1 sek senare får iPhonen en näve sand på sig.



Vi letade upp Blåbärsskogen och upptäckte till vår förvåning att det även finns mygg här i Härnösand. Massor dessutom, och gärna i den mjuka mossan nära blåbären. Utflykten blev kortare än tänkt eftersom jag vägrar klia sönder fler myggbett nu. Det hjälper ju inte hur mycket man själv säger till barnen att de inte ska klia, man är ju där själv och kliar och kliar kliar när ingen ser... Ca 3 stolta dl skrapade vi ihop, dvs det som inte ätes upp.

På vägen hem drabbades Adri av vad han kallar Blåbärssjukan. Han spydde upp några blåbär och hallon och bad mig ringa till hans fröken på dagis för att berätta att han fått blåbärssjukan. Sött!

Löparsugen

Nu klias det i löparbenen och om jag räknat rätt har jag inte sprungit på 8 dagar nu. Har visserligen varit igång ändå men inte kommit upp i puls något avsevärt. Bästa lillebror Filip har lovat vara barnvakt ikväll. Risken finns såklart att jag gör illa mig när jag kör tuffa intervaller, men låt gå. Hinner säkert kurera mig innan nästa pass.


Strandlöpning i Monte Gordo 2011.

RSS 2.0