Tid att tänka

Det är mycket som händer nu och livet går i 120. Fullt på jobbet och proppfulla men extremt roliga eftermiddagar och helger. Fick barnvakt och tog en sen kvällsrunda trots att jag helst av allt bara ville gå och sova. Kom ut med reflexvästen och joggingskorna strax efter 21.30...!
 
Lätta 6km runt på belysta gator och tid att tänka igenom saker. Nu löste jag visserligen itne några världsproblem under min lilla halvtimme men lyckades iallafall lugna mina tankar något.
 
Imorrn väntar e sjukt rolig och intressant dag med möten heeela dagen och aktiviteter med Adri på det. Däckar jag inte typ sekunden efter vi kommer hem så är det ett under.

Schibbye & Persson

Föredrag om Schibbye & Perssons tid i Etiopien i Härnösand. Fullsatt men lyckades både skaffa barnvakt i sista stund samt få plats.


Frisk och starkt och underbart

Vilken dag!


På väg till backen

Solig dag och en häst i toppform. Gå fem steg extra.

Idag ska nya skidutrustningen invigas i backen med pappa. Räknar med att det är lite som att cykla så det borde gå galant.

Skidorna matchar givetvis bilen, ett absolut krav.


Framtidshopp

Extremt inspirerande dag igår på St Petrilogen i Härnösand för att diskutera stadens framtid, speciellt med tanke på att det i måndags beslutats att mittuniversitetets campus Härnösand ska elimineras. Så många människor fyllda av ilska, frustration, vilja, kunskap och ambition att vilja förbättra och bibehålla vår fina stad. Enligt tidningen var vi ca 400 personer och en stor del av dessa kommer utan tvekan att engageras i nu skapade kommittéer för ny- och framåttänk.


Lakrits

Godis, för ovanlighetens skull, bara sådär. På en onsdag dessutom.


Bryter regler

Ikväll bryter jag regeln för andra gången sedan andra veckan i januar, jobbahemma regeln. Viktig dag imorrn och allt som kan gå bra ska få göra det. Dessutom varjag tvungen att vara ledig några timmar igår för att köra hem nya bilen från Stockholm.
 
Känns helt underbart att vara med bil. Inte den där starka, tillfälliga euforiska känslan men en enorm trygghet, lättnad och lugn. Har funderat fram och tillbaka i säkert ett år nu men nu lockade friheten tillräckligt mycket. Hur ska jag annars ta mig ut till stackars gravida Åsa ute i Brunne eller dra på spontanhelg till Gabi? Långhelg till Göteborg kombinerat med Ullaredstrip? Åka upp till Lappland och dreggla över Lapporten? Bila till Italien i sommar? Åka till slalombacken? Möjligheterna är nu oääändliga bortsett från att jag nu ska hålla mig på bilavstånd till överallt jag åker. Shopstopp på utlandsresor nu ett tag.
 
Världens bästa Elisabeth (Adri har redan döpt henne) är utrustad med guds gåva till människan: Dieselvärmare. Får jag sparken från jobbet och blir hemlös kan vi alltid bo i en varm bil, känns betryggande att veta. 
 
 
 
 

Jag rullar

 
 
 
 
 
Vilken lördag!
 
Väcktes 5.30 av min ömma systerdotter och leken drog igång. Efter frukost, mys och IPad anslöt Adri & Donald och vi drog iväg. Första stopp var Bilia i Solna där målet var en mörkgrå eller blå Volvo V50. Fanns några andra specifikationer på listan men mest relevant är väl ändå färgen, eller hur...? 
 
Kidsen var så duktiga och lekte i såväl bakluckor, som fällde ner säten och låtsatskörde. Efter en provkörning på parkeringen var alla överens, henom ska vi ha! Frihet i en liten ask, eller iallafall liten familjebil. 
 
 
 
Letade sedan efter sessorna i Hagaparken men fann bara grottmonstret Gruffalo Som Adriano hittade på historier om.
 
 
Enligt nilssonsk tradition ska köp av bilar/ bostad tätt följas av god mat. Donald tog oss till hökarängens peruanska smultronställe där den bästa cevichen jag ätit på fyra år serverades. Att Edith sedan spydde på vägen hem hamnade ändå något i skymundan av denna fina dag.
 
 
 

Sömnbrist

Det här med sömn är tydligen inte riktigt min grej. Mellan 3-6 timmars sömn/natt vare vardag i 3 veckor nu börjar bli smått outhärdligt. Så varför? Jo, det är ju så förskräckligt uttråkande att sova medan verkligheten är mycket mer underhållande. Balans? Tja, kanske det. Nu kör vi på en bra natt/vecka-metoden så länge verkligheten bjuder på lyckorus.

Just det. KAFFE är min nya bästa vän, gärna fem koppar om dagen dränkt i såväl mjölk som sockerbitar.


Du måste flytta på dig

Trollade in en friskvårdstimme igår helt oväntat men extremt välkommet. Blir allt glesare mellan tillfällen för löpning och igår lät jag musiken bestämma farten. Om ni ser någon galning i löparkläder vid sälsten sjunga och hoppa så är det förmodligen jag som poppar till "flytta på dig".

Ca en mil i 5.30 tempo och pigga ben.


Vackert

Idag är ännu en sån där hemskt bra dag, vanligt förekommande numera. Kolla vilket vacker domkyrka jag passerar varje dag.


Helkroppsmassage

Adri har snappat upp vad helkroppsmassage är och håller ju nu på att montera sin studio i köket. Givetvis blir jag försökskanin.


Fet på en tisdag

Kan inte direkt påstå att dagen beslut att jobba mig igenom lunchen slutade helt fel. Två semlor fick istället representera såväl lunch som eftermiddagsfika på en och samma gång, och fasligt goda dessutom.


Tillsammans

5års koll med Adri igår som fick godkänt u a. Praktiskt nog fick vi en timmes lek i dagsljus efteråt å passade på att både rulla oss i snö och hälsa på McDonalds som brann ner i söndags morse. Adriano fick ett liten tår i ögat och frågade om vi inte kunde hjälpa till att bygga upp restaurangen. Fint.

 


Måndagsrutin

Varje morgon mellan förskolan och jobbet kollar jag jobbmejlen. Måndagarna är speciella då jag då noggrant försöker suga in budskapet från Olof Röhlanders "Veckans peptalk". Ibland förgyller det en hel dag, ibland räcker det bara till en timme. Dags för veckans nu.


En mil

Efterlängtat löppass idag. En lätt mil runt omkring i stan, upp vid Stenhammar för att kika på vår vackra stad och såklart förbi McDonalds som brann ner till grunden imorse. Stod där någon minut och kläderna luktade ännu rök när jag kom hem.

Massor av snö på vägen/ cykelvägarna och ska man efterhöll borde jag tagit terrägskorna och inte mina i icebugs. Rätt kul ändå, -5, snö och vind får en alltid att känna sig extra duktigt.

Fick "tillbaka" Adri i eftermiddags vilket är helt underbart. Denna grabb gör livet värt att älska!


After work

Sjukt kul AW med jobbet igår. Pga något klen uppslutning stod Fredrik och jag själva för underhållningen bortsett från kort inslag av Jannebanan. Hittade en ny bekantskap som förgyllde kvällen ännu mer.

Mormor Hilmas bjöd på livemusik, god middag & vin samt otroligt mysig stämning. Kan definitivt rekomenderas för ett fredagsnöje.

Nu slutade ju inte kvällen riktigt där. Efter några låtar med Singstar hade jag knappt någon röst kvar och den är inte tillbaka helt än, vad nu det gör.


Kolla efter ny kille

Adri är bara för söt. Kunde idag tillsammans med några andra ensamma mammor konstatera att alla våra grabbar önskar sig småsyskon, någon att leka med och ta hand om tydligen. Sund inställning. Antar att den hör till åldern och ev att massor av mina kompisar är gravida just nu.
 
Adriano tycker därför att jag ska hitta en "snygg kille" så jag kan få stor mage och få en bebis. Undrar även när jag ska gifta mig och han hjälper gärna till att leta upp denna kille. Ett annat alternativ är också att äta jättemycket mat för att min mage ska växa och producera en bebis. Som ni märker har jag inte riktigt varit tydlig i informationen men jag ger honom nåt år till i denna fina, naiva fantasivärld.
 
 
Adriano - 1 månad gammal.

Nils Karlsson Pyssling

Kvällen saga. Tjillevippen!


Bye bye New York

Äntligen helt till fullo avslutat kapitel: New York.
 
Tre månader efter den inställda maran har jag accepterat ca 25% kontant ersättning av resans pris från Springtime. Orkar inte kritisera och engagera mer, även om Springtimes beteende framför allt på plats i New York och de första veckorna efteråt har varit under all kritik. Blir aldrig mer ny löparresa till Portugal, iallafall inte med dem. Avundas orken hos alla besvikna resenärer som ännu kämpar för att få igenom kompensation genom Allmänna Reklamationsnämnden, ska bli intressant och se utfallet därifrån.
 
En otrolig lättnadoch skönt att denna tid är över. Nu är det egentligen tid att vara efterklok och fundera på vad jag lärt mig av detta men har svårt att se något positivt än. Kanske kommer om några år när jag fått mer distans till det.

Upp och ner

Tacka gudarna att jag nyss kommit hem från en glad helg i Italien. Möttes av kalldusch på jobbet men lyckades otroligt nog ha tillräckligt mycket distans till det tack vare att jag skuttade till jobbet imorse. Nu väntar ännu större utmaningar och fler problem som kan lösas. Vad vore världen utan massa problem, vad skulle vi då göra?
 
2013 SKA bli ett toppenår, så är det bara. Sjukt kul dessutom. Förr eller senare blir det jobbiga även bra, finns inget annat.
 
NEW YORK marathon är för övrigt för mig från och med nu historia, ett avslutat kapitel. Finns ingen vilja kvar att springa och väljer därför att inte lämna anspråk på en ny startplats till 2013-2015, sorgligt men sant.
 

Italian weekend

Obeskrivligt grymma fyra dagar.

Känns som jag varit borta minst en vecka och blivit minst fem år yngre på köpet. Hälsade på Carlo i Italien som jag inte träffat sedan 2005 när vi båda pluggade i Linköping.

Inledde helgen med skumpa vid utsikten över hela Turin. Helt rätt.

Grym mat överallt och alla lokala specialiteter som kunde hitta. Resväskan halvfull med goda viner som får hjälpa till att hålla de vita dagarna borta. Kan man bli less på Italien, går det överhuvudtaget?

 

 

 

Snowboard i alperna, närmare bestämt Sestriere där vinter OS höll hus 2006. Mäktigt. Något genomfrusen efter -10 och snöstorm på toppen bara så herr jäger fick värma. Ingen viking här inte..

 

 

 

 

Ser ni ljuset i slutet av tunneln?


RSS 2.0