Inte världens bästa år

År 2010 går tyvärr inte till historien som ett av mina bästa år. Jag har visserligen kunnat spendera riktigt mycket tid med Adriano som har utvecklats jättemycket och så föddes ju mitt nästanbarn Edith i januari. Åsså mitt första marathon förståss, mitt allt i våras! Min kompis Linda skrev en rolig lista om årets händelser på sin blogg som jag tänker kopiera och modifiera för att sammanfatta året jag med.

Årets händelse: Stockholm Marathon 5 juni 2010

Årets besvikelse: Att Adriano aldrig får uppleva Mamma & pappa & barn på riktigt

Årets rookie: EDITH!

Årets recept: Tigerkaksbrownies med vitchoklad

Årets kväll: Pacha Madrid 2010

Årets dag: 6 juni, min födelsedag och dagen efter marathon

Årets fråga: Har du fått nåt jobb än?

Årets överraskning: Pappa som Härnösands starke man

Årets bekantskap: Gabriella utan tvekan. Världens bästa bollplan.

Årets höjdpunkt: Den långa sommaren i Luleå

Årets mening: Nappen ska sova / kan du hjälpa mig?

Årets sysselsättning: Löpträna

Årets sämsta: Rs-virus

Årets sång: Rumpa rumpa by Ariano & Tilda

Årets film: Skönheten & Odjuret

Årets tv-program: Starke man

Årets skratt: Adriano & Tilda i lule

Årets projekt: Åka bort på helgerna

Årets plats: Ullared

Årets person: Adriano Nikanor

Julaftons eftermiddag



Morfar/farfar tomte hittade även hem till oss till slut.

 

Far och dotter lika som bär.

Karl-Bertils jul!

GOD JUL!!!

 

 

God jul från Olofstorp!

Tack Mormor för finskjortan!


Leaving on the next train...

GOD JUL allihopa!

Jag har visserligen fått min nya jobbarkompis(datorn) med posten idag som följer med på julsemestern men bloggen brukar desvärre bli lidande under mina lediga dagar. Kan ni tänka er att jag beställde datorn kl 14.59 igår och hade den kl 15.30 idag i min hand. OCH i paketet ligger överest en liten Haribo godispåse. Adriano och jag delade på paketinnehållet. Han tog påsen och jag fick nöja mig med datorn...

Ser fram emot mycket kärlek och mat med fina släkten i Göteborgstrakten och massor av löppass med Cissi. Länge sedan senast långpasset nu men Cissi är ju inte den som är den.


Längst bak i bussen

Min grabb har fattat grejjen nu. Från och med några dagar vill han varken sitta längst fram i bussen och låtsasköra längre eller ge mamma en hejdå puss på dagis. Jag är övertygad som att allt detta är bussens baksätens fel.

Längst bak i bussen sitter coolingarna, de som är ballast och snyggast (jag sitter naturligtsvis med). Längst bak i bussen ser man ner på de andra. Barnen som sitter där har börjat tro på sin tjatande mamma om att de är sötast och bäst i hela världen. Här förvandlas små söta barn till mobbare och här drar pojkarna flickorna framför i håret. Bussens baksäten omvandlar sakta men säkert barn till känslokalla och stöddiga små vuxna.

Måste börja sitta i mitten av bussen istället så hejdå pussen kommer tillbaka. Vill inte att min bebis grabb ska växa upp, inte än iallafall...

Julklappar

Nu ska grabben få lära sig att hänga upp sina kläder själv och bli konstnär. Har letat efter en fin klädhängare att ha i hallen till Adriano i flera veckor och hittade denna fina hylla på Blocket.se idag, tillsammans med målarstaffliet som jag var nära att köpa på Toys R Us häromdagen. Får se om Adri blir lika glad som jag.


Ingen julstämning

Jag tror jag måste ta hjälp av Carola snart. Förstår inte var julstämningen försvunnit, är som bortblåst sedan Madridhelgen. Kanske 20 grader (plus) och sol tog bort vinterkänslan helt och hållet? Fyra ynka dagar kvar till julafton och två dagar innan vi åker till Göteborg. Har hoppat på min stora nya resväska nu som innehåller löparkläder, massor av presenter, men bara till barnen förståss, och en bilbältestol. Hur det nu får plats är ett under. Sen tänkte jag att skor och vanliga kläder får allt rymmas i en liten ryggsäck för mer packning än så vägrar jag när jag åker själv med Adrianotåg. 9 minuters byte i Katrineholm ser jag som en utmaning i marathonklass.

Köpte en jobbdator idag, en liten 11,6tums HP. Jättefin ser den ut och den har inte Windows Vista utan Windows 7 och så blev det en rosa extern DVD-brännare i modell slim. Att som heter slim är ju bra, eller hur? Även om jag är bortrest nästa varje helg så är jag ju sällan ledig så denna pingla får fälja mig var än jag åker framöver. Jobbet framför allt. Tack Far för arbetsmoralen!



Arg på dig

 

 

Adri härmar mig till och från mest hela tiden här hemma. Idag gick han från glad lek till armarna i kors, sur blick och ett "Jag äj ajj på dig mamma". Surpuppan försöka gömma sig i badrummet men mamman är inte sen med kameran. rätt underhållande utvecklingsfas detta om jag får säga det själv.

Ny målarstation

Adriano har idag fått en bänk/bord så han kan sitta och måla och måla och måla. Vi var på Toy r Us idag och han fick välja vad han ville men ville inget ha  - tänk att han redan har allt han vill :) Jag letar fortfarande för det ultimata staffliet under tusenlappen. Ser någon det kan ni väl hojta till.

Jo, jag tränar visst

Jo jag springer fortfarande men jag har inte lyckats koppla min löparklocka till min nya dator än så uppdateringarna uteblir då med. Så länge passet inte finns registrerat på datorn har det ju inte hänt, brukar vi säga... Har nu testat mina ICEBUGS, både lättviktskorna och de vanliga med mycket stöd. Lättviktskorna fick jag skejtaont i vaderna av i flera dagar efteråt och med de andra kändes ingenting. Grym känsla att springa på is utan att det känns halt. Körde t o m intervaller på halkan igår och fick till skapliga 8*500m på ca 2,15-2,20min/intervall. Ser fram emot en jul i Göteborg och mååånga löpturer med löpgurun Cissi.

Santa Adriano

Stackars kille lev uppdragen ur sängen kl 6.10 i måndags av sin ömma moder. Halvsovandes tog vi bussen till förskolan för Luciafirande och vi sjöng högt Lussesångarna i bussen innan så vår lättroade chaufför nästan körde av vägen. Väl i luciatåget ville Adriano varken sjunga eller vara med de andra utan mammas knä var mycket mer attraktivt. Nästa år kanske han tycker det är kul iaf. Man ska ju hålla på traditionerna stenhårt vare sig barnen vill eller inte.

Sankta Lucia

 

Sjunger "tipptapp" med Theo.


Good old days

Helgen spenderade jag i vackra Madrid med massor av tjejkompisar. Många kära återseenden med vänner som jag inte träffat på alltför lång tid. Att det var +15-20 grader och sol gjorde helgen inte värre. Joggade i Retiroparken på fredagen, så härligt. Gick till Sol och blev nostalgisk samtidigt som jag konstaterade att min Madridtid är förbi och aldrig kommer tillbaka. Köpte serranoskinka och spansk ost till kvällsmat, finns inget bättre. Hade inte med mig några kamera och delar därför bara med mig av bildminnen från lördagskvällen på Rebeckas och mitt favorithak (för 6 år sedan iallafall), nämligen PACHA! Vi är något lugnare nu än i mina yngre dagar kan jag tillägga. Hade sjuuukt roligt men lite småtragiskt att se att samma människor jobbar där på nätterna, även nu när de är 30+ och  40+. Måste va slitsamt att jämt vara ute. En gång var tredje år tycker jag räcker.

 

Som alltid var vi VIP då Rebecka som bott i Madrid i 8år känner de flesta. Vi ser ju dessutom inte ut som vi är en dag äldre än 22 heller. Måste tillbaka i vår, bara måste...


Cissi & Me conquering the world

Jodå. Det blir NEW YORK MARATHON 2012!! Mäktigt eller vad? Vi som inte är elit måste ha lite framförhållning för att springa de mest åtråvärda marathonloppen och anmälningarna till 2012 års lopp har nyligen öppnat. Cissi och jag springer marathon i New York 2012, så sjuuuuuuuuukt bra!


*****************************************

Tack för din bokning

Inom ett par veckor kommer en bekräftelse, mer information samt en faktura på handpenningen skickas till dig via email.

Bokningen har bekräftats

Kunduppgifter


Antal personer 2

Bokningsinformation


Produkt Datum Antal Pris Totalpris

Förhandsanmälan NYC Marathon 2012 , New York 2000.00

1 st Förhandsanmälan lopp sö 12-11-04

Förhandsanmälan NYC Marathon 2012 , New York 2000.00

1 st Förhandsanmälan lopp sö 12-11-04
Att betala: 4000.00

MADRID imorgon!

Resan drar ihop sig och imorgon flyger jag iväg till mitt Spanien och älskade Madrid. Jag var tillräckligt svag för att komma överens om att gå ut på lördagskvällen till Pacha, ett av Rebeckas och mitt häng i Madridnatten för 6 år sedan. Så gammal är, 6 år sedan! Rebeckas gamla rumskompis jobbar fortfarande som "killen med listan" på Pacha och vi betalar såklart inte vårt första inträde nu på lördag heller. V.I.P coming through var det för 6 år sedan, får se hur det blir nu med två gamla damer som knappt orkar med högklackat.

Äsch vad jag älskar mitt liv som mamma, total och konstant bekräftelse från världens finaste varelse. Adriano snackar som bara den nu och börjar bli bossen i huset. Tre hela dyna utan honom, tråkigt men ändå skönt så jag får sakna honom lite. Jag får passa på och lägga mig nu när han ännu inte hunnit vakna och krypa in till stora sängen, hans favvoplats. Tänk, mitt Madrid...Denna gång ska jag uppleva det till fots och försöka springa både fredag och lördag. Nos vemos a proxima semaña si es que regreso pues...

Systerstöd

Denna helg var planerad till en eftertraktad lugn hemmahelg i Linköping. Givetsvis dök något upp och min syster Magda övertalade mig i fredags att åka barnfree till sthlm och vara med henne hela helgen och softa. Lite dåligt samvete får mig att köpa en biljett och har i princip inte gjort nånting hela helgen. Jo, vi tittade på Shrek 4 i lördags. Magda sov utan sin dotter för första gången sedan hon föddes och såklart fanns jag där på andra sidan sängen. På min kant.

Urbästa Edith är snart 11 månader och charar verkligen allt och alla. Typ världens gladaste bebis!



Dagens outfit: Favorit Po.P kläder, kollektion 2008.

Fina Molly

Idag har jag spenderat halva eftermiddagen hos 1 månad gamla Molly och hennes föräldrar. Molly sov i min famn mest hela tiden jag var där, sjukt mysigt. Förra gången bajsade hon ner hela mig men det är glömt nu. Tror hon gillar mig skarp. Hon är förlåten. Hon har iuförsig inget val för hon kommer nog få dras med mig resten av hennes liv. Den där tanten som alltid kommer med mjuka paket kommer jag bli. Låt oss hoppas att hon lär sig uppskatta Molo och Polarn o Pyret när hon blir lite äldre.

Extra mycket kärlek

Idag åt Adriano & jag kärleksplättar till middag. Adri lagade slimeplättar och jag pannkaksplättar. Mina var godast. Som jag längtat att få inviga min nya plättlagg (ja, man gläds åt de små sakerna i livet numera..) och idag slog vi slag i saken. Adriano åt 7st, jag minst lika många. T o m traktorn fick smaka en bit som säkert ligger kvar inuti. Resten blir frukost imorrn. Både gott och nyttigt. Hmm.

Nya skor igen

Idag var jag och hämtade ut två par nya löparskor. Jag fortsatter att trots vintern och även om mina fötter och vader inte helt är med på noterna så är min humör det. ICEBUG Hiko har extra pronationsstöd och är en kraftigare, rätt tung löparsko, givetsvis med dubbar.



ICEBUG Spirit
är en vattentät lättviktsko, även den med dubbar. Den sistnämnda köpte jag mer på kul, har ju aldrig ägt en lättviktssko fram tills idag. Halva priset, oemåtståndligt.



Vi får väl se hur många snabbpass på isigt underlag jag tar i vinter. Riktigt kul känns det iallafall, nu kan inget stoppa mig...

Löpning i minus 15!!

Jag är inte den som är den, det vet mina tjejkompisar väl. Häromdagen varnade jag Bella för att banga inför dagens lunchlöpning och mycket riktigt gjorde hon det inte heller. I ca -15 grader tog vi på oss trippla lager kläder och gav oss ut för en runda runt den vackra Stångåns vinterlandskap. Solen sken, helt vindstilla och isen börjar lägga sig, man riktigt hör hur vattnet kämpar emot. Till vår förvåning mötte vi bara två andra löpare på hela rundan, denna runda som man en höstdag samma tid möter minst 15st andra på.

Sprang samma runda igår, då i blygsamma -8. Det känns i vaderna att underlaget är nytt, ungefär som skumpig asfalt. Pulsen är lika hög trots lugnare tempo och arbetar istället mot kylan. Igår hade jag 161 i medelpuls med 5:19min/km i tempo och idag 160 i puls på 5:43min/km, vilken skillnad på samma ansträngningsnivå!

Igår i -8 grader:

Sträcka: 6,81km
Tid: 36:17min
Tempo: 5:19min/km
Medelpuls:161

Idag i -15 grader:

Sträcka: 6,79km
Tid: 38:55min
Tempo: 5:43min/km
Medelpuls:160







RSS 2.0