Maria Montezami

Hur skön är hon inte? Min idol.
Passar på att se en del av måndagens avsnitt på tv3play innan Adriano ska hämtas på förskolan. Tacka gudarna för webbtv!


Key Lime Paj

För er som missat det så har Sandra och jag bakkvällar på måndagar kl 21. Ett och ett annat glas vin avnjuts ibland samt andra hemliga halvt ofarliga saker ;) Gårdagskvällen slutade även den i ett evigt frossande av socker och fett. Det är så härligt att baka massa gott och sen försöka äta upp allting själva. Igår efter midnatt låg vi helt utslagna på köksgolvet och mådde pyton båda två. Det är bra att man kan sina gränser.

Sandras vecka att bestämma recept och vi lagade Key Lime Paj. En av vårens favorier måste jag säga. Riktigt god utan att vara för sliskig. Rekomenderas att inte äta varma mackor och dricka varm choklad innan.

Sandra gör intelligenstest - försöker använda konservöppnaren.


Och lyckas...!



Resultatet


 

Lite riven choklad är aldrig fel.

 


Nutella passar till ALLT.

 


Spring i benen

Väl utan bil bestämde jag mig idag för att åka till IKEA med Adriano imorse. Vi dissar dessutom bussen och bestämde oss för att promenera i gott sällskap av Gabriella & Emilia istället. Powerwalks har blivit lite av min och Gabriellas hobby på senaste tiden. Barnen fick äta köttbullar och leka i de inredda barnrummen innan vi begav oss hemmåt. Som vanligt köpte vi ingenting till oss själva.

Som grädde på moset gick jag ut och sprang efter jag kommit hem. Tog ett långpass då jag var jättetrött och inte orkade med ett snabbpass. Dessutom sken solen och det gjorde den under hela passet. Ren glädje under 2:04:58 timmar, solsken, mjukt skogsspår, kortbyxor och ingen löparjacka. Bara löparsolglasögon som fattades men det får nån fiffig person ge mig i födelsedagspresent istället. Tyvärr läser GPSen inte helt exakt då andra varvet i skogen tydligen var 200m längre än det första. Hmm.

20.02 km
2:04:58 timmar
Genomsnittsfart: 6.15min/km.



Cooling?



 

Ibland kan det vara bra att ha lite självdistans.

Bilen såld!

Tack för seriösa människor. Första som kollade på bilen tog den. Tydligen ett bra pris då han gick igenom ALLT och ändå ville ha den... Jag cyklade sen hem med en tom bilbarnsstol i cykelkorgen.

Bye bye gamla bettan...



Och vi välkomnar våra nya kompisar...


Sälja bilen

Imorse la jag in en annons blocket.se för att sälja vår bil. Den gick inte igenom besiktningen och jag tycker det är onödigt att lägga ner mer pengar på något man knappt använder. Ungefär 10 pers har ringt, bestämde träff med en som inte dykt upp och hade lämnat återbud genom att ringa fel nummer. Kom igen, var är alla seriösa köpare...? Kan inte en kvinna ringa för en gång skull?

Adriano passade på att repa bilen med en sten en sista gång när vi skulle åka iväg och visa bilen. Älskade barn.


Tre timmars träning

Har man missat några dagars träning tycker jag det är en bra idé att försöka ta igen allt på en och samma dag.

Powerwalk med Gabriella, vanliga rundan: 1 timme 5min
Löpning Intervallpass, 47 minuter
Body Pump 1 timme
Hemjogg 5min

Totalt: 3 timmar

Känner mig så grymt duktig! Min onda nacke och rygg försvann dessutom under löpningen - tänk vad träningen gör susen!

Lite avundsjuk på Cissis 21km idag är man nog ändå...Bra jobbat!

27 dagar kvar till Göteborgsvarvet

Det börjar närma sig nu. Med 27 dagar kvar till Göteborgsvarvet är det bara en dryg månad kvar till maran. Idag är det löpning & Bodypump på schemat. Har nu inte kunnat spring på en vecka men det går nog fint. Har startgrupp 8 av 20, stackars Cissi hamnade i grupp 20 och måste tränga sig fram såvida hon inte vill gå hela varvet.


Fotosession - maybe a little bit too much

När katten (Magda) är borde dansar råttan(jag) på bordet. Edith mår egentligen inte bra av så många blixtar men hon är ju bara så underbart söt att hon måste förevigas på några bilder.







Vi bryter av med lite färg











Sen ville Adriano också vara med på bild.


Plötsligt händer det

Jag och en kompis pratade häromdagen hur stort allt är när första barnet är litet och lär sig olika saker, små saker som att rulla runt, leka med foten eller dra sig upp. Jag avnjuter dessa stunder igen nu tillsammans med Magda och lilla Edith.












Jag kan, jag kan, jag kaaaaaaaaaaan! skriker Edith inombords!


Tågresa




Som ni ser brukar Adriano kolla på Top Model på TV med mig i smyg. Han kan redan fler poser än vad jag kan.

Busenkelt att resa med barn

Vem har sagt att det är svårt att resa med barn? Sitter på tåget med adriano på väg till stockholm. Han beter sig precis enligt uppfostran: äter, tittar ut, letar efter hästarna, går genom tåget och tittar nu på film, allt i normal ljudnivå! Fyra barn kanske är lite tuffare men en är ingen match!

Stackarn benet

Var duktig nog att pallra mig till gymmet för en stund sedan. Top Model går nämligen på 3an runt lunchtid så jag tänkte njuta av det under ett löppass. Tji fick jag. Efter 7 minuter tyckte mitt ben att jag borde vila någon dag till efter senaste långpasset och vägrade springa mer. Som jag peppat mig för att komma dit... Nåja, jag fick iallafall duscha och gå på toa, är ju rent lyx nu med tanke på att vårt badrum inte kan användas nu när vår fuskbyggare fixar klinkers

Junibacken

Idag rymmer jag (på rikt) iväg till Stockholm. Eftersom Adriano och jag har årskort på Junibacken måste jag ju bara ta med honom så vi kan åka sagotåget och sitta på Pippis häst. Jag tycker nästan det är lika roligt som han tycker att springa runt där ;) Ni vet, föräldrar som ska kompensera för något de aldrig kunde göra som barn...inte för att jag inte sprang runt så mamma fick jaga efter mig utan för att jag aldrig var på junibacken som liten. Lite svårt kanske då det öppnade när jag var 14år.



Adriano vid dörren till Pippis hus.


Fuktspärr eller inte?

Börjar tro att jag har en fuskbyggare hemma hos mig. Han började imorse men upptäckte att det fanns en massa hål i plastmattan i badrummet. Han täckte över dem och imorrn ska han lägga klinkers över hela skiten. KAN DETTA VARA RÄTT? Lurig som jag är tog jag kort på jobbet så jag har bevis. Jag har googlat och kan inte försvara detta men inte heller ifrågasätta när han kommer tillbaka imorrn kl 07.30.

Känns som ett fall för Martin Timell!!??











MOLOs prästkragar

Alltså hur coola är inte dessa basketkängor från MOLO? Har kollat igenom alla MOLOs plagg med prästkragar och skorna känns det enda som är acceptabelt för Adriano att ha på sig istället för rosa klänningar.         Midsommarskor kanske?


Lek i Linghem

Ibland undrar jag om dygnet verkligen har 24 timmar eller om det är nån som speedar upp klockan mitt på dagen. Jag hann bara hem från förskolan idag innan det var dags att åka och hämta Adri. Typ.

Tog en sväng till Linghem för att träffa en mamma från föräldrautbildningen vi hade när vi var höggravida för knappt två år sedan. Tänk vad den utbildningen hjälpte, hur hade Adriano betett sig annars? Susanna & hennes två kids(ja, hon har redan en liten Eden på 1år också) fixade våfflor med sylt och grädde till oss. Sjukt gott! Och grymt att se Adriano äta, bara för att det finns barn vid bordet som gör samma sak. Adri och Ceasar gillar som tur är varandra och har sprungit runt och busat hela eftermiddagen.



Nya skor

Sedan Adriano började gå har han avverkat ett tjugiotal skor. Vissa kanske tycker det är tråkigt att behöva köpa nya stup i kvarten, men mina rödholmska shoppingener tycker det är riktigt roligt. Dessa är det senaste tillskottet i skofamiljen: Kavat a la Converse. Sällan man hittar läckra Kavatskor annars tycker jag.







Kvällens taco-outfit hos grannarna

Mössa: Nova Star
Duffel: Logg
Jeans: H&Ms flickavdelning
Skor: Kavat

Sova magen

Den här mysiga grabben kom och ville sova på min mage kl 7 imorse. Helt oemotståndlig!


21060 meter till vardags

Med 6 veckor kvar till Stockholm Marathon och en liten underbar grabb att umgås med gäller det att utnyttja de luckor som finns, eller som jag gör, skapa nya luckor. Idag var det dags för ett efterlängtat långpass och klockan stannade på 2.05.57 timmar och 21060m, 13meter längre än ett halvmaraton. Genomsnittstiden blev 5,59min/km, vilket var bra med tanke på underlaget. Hälften av passet sprang jag i skogen bland rötter, lera och grus, därav mina möra ben. Grymt ändå att kunna genomföra detta utan att känna av nån skada!! Pepp och klapp på axeln till Sara med självdiciplin.







BLÅSIPPOR i skogen.
Jag är mammas dotter inser jag nu, stannar och tar kort på blommor...

Adriano i Grease

Lite inspiration från Adrianos favorit dansmusik: Grease.

Jeans: Po.P
Jacka: Lindex
Halsduk: Rock me
Skor: Ralph Lauren
Nycklar: Mammas


Årets första Vallabesök

Förra sommaren hängde Adri och jag på Valla flera dagar i veckan. De har hästar, getter och kaniner där samt lekpark och en stor båt. Kalaskul med andra ord. Idag var första besöket i år. Vi tar alltid med knäckebröd till djuren och idag gav Adriano en knäcke till varje häst vi såg. Rätt gulligt.



Dagens missmatch.



Det är coolt med solglasögon.




Tussilago på vägen hem. Lite nostalgisk blir man när man tänker tillbaka på där jag alltid såg vårens första tussilagosar:  Näverbacken Alnö.



På väg hem. En napp i munnen och en i vardera hand.

Ambitiös bodypump

Under gymnasiet gick jag rätt flitigt på body pump och la därför på en hel del vikt på skivstången. Iadg tänkte jag att jag kunde vara nästan lika duktig och skulle öka vikter, men början 5kg/sida till bröstlåten. Fick bita i det sura äpplet när jag kort efter att jag grimaserat mig igenom låten blir illamående och förblir det under de resterande 45 minuterna. Snabbjogg a 4,40min/km innan passet och nyäten middag hjälpte inte heller. Rackarns vad kroppen säger ifrån ibland.


Gårdagens snabbpass

Tog ett snabbt löppass igårkväll innan det blev riktigt märkt. Försöker undvika att springa i mörker eftersom jag lätt inbillar mig att massa läskiga gubbar ska hoppa fram bakom buskarna och röva bort mig. Realistiskt, jag vet.

Efter uppvärmningen tog jag rygg på en kille som sprang förbi och märkte att vi planerat samma tempo. Strax gick jag upp och harade och han tätt, tätt efter mig. Två km längre fram går han fram och harar i två km till innan vi tar olika vägar. Rätt coolt med pepp i löpspåret.

Var dags att kolla om jag kan springa fort utomhus utan löpbandets hjälp och utan benhinneinflammation.
6 första på 30min inkl uppvärmning. Vilken glädje att spring igår i vårvärmen, grymt!

Km1: 5:05
km2: 4:54
km3: 4:49
km4: 4:55
km5: 4:48

km6: 5:24(uppför)
km7: nerjogg 5:52

Total sträcka: 7,94km
Tid: 41 minuter
Tempo : 5,10min/km
Hastighet 11,62km/h.


KändisMorgan

Jag har ju alltid varit lite av en kändisjagare så det var därför inte konstigt att jag blev röd som en tomat när jag fick syn på UllaredsMorgan idag. Han är ju lite av en kändis, typ. Väldigt pratglad och säkert lycklig äver att fina flickor kommer fram och vill ta kort med honom. Gabriella och Maja stod brevid och skämdes. De tröstshoppade efteråt istället ;)



Fleecejackor till Edith.



Gabriella fyller på energi efter 8 timmars hårt shoppande.



Ja, vi fick plats med allt!




Baglady

Finns det något bättre än att vara förälder och få vara med och forma en helt ny människa? Det är så läckert hur Adriano börjar prata och allt han försöker sig på nu. Så nyfiken, oskyldig och ovetandes om livets alla faror. Han kan spendera en hel timme lekandes med vattnet i bäcken utan att tänka på vara sig jobbansökningar, flickvänner, pojkvänner eller tvättstugan. Vilket liv han lever! och jag får vara med och släppa allt för en stund...

Hjälper mamma med kassen. Baglady.





Trädgårdsföreningen i Linköping



KAN SJÄLV













Ja, Adri får plaska i bäcken.






Så här fin var Adriano på vägen hem idag efter att ha ramlat på mage i bäcken och blvit genomblöt. Mamma offrade sin jacka...





Måla toapapper



Måste få utforska lite.

Dagens

Favoritlunchen idag??

Västerbottenpaj är utmärkt som både huvudrätt och förrätt, eller som del i en buffé på till exempel bröllop. Pajen har en rund och enkel smak som fungerar till så gott som allt.


Bild lånad från recept.nu.


Bästiskusinerna

Samtliga kommer från en galen släkt, men det kanske framgår av bilden.

 


Ajaj benet

Idag tänkte jag ta långpasset på två timmar som inte blev av i fredags. Då sprang jag istället 1 timmes backträning som kanske inte var det smartaste draget jag gjort i år. Värk i nya muskler och efter endast 60minuters jogg på bandet idag fick jag ont i vänster smalben. Sista timmen fick jag spendera på en crosstrainer istället, trist. Vila nu i två dagar fram till dagen D på onsdag.


Älskade Edith

 

I helgen har Minna, Uffe och lilla Edith varit på besök hos oss i Linköping. De var barnvakt åt Adriano igår så både jag och Donald kunde närvara på samma inflyttningsfest. Stort tack!

Idag promenerade vi till Gamla Linköping eftersom Uffe aldrig varit där förut. Åt räksmörgåsarRagnar Dahlbergs café och Uffe, som är lite kändiskåt, ville gärna få ett foto med honom. Magda fixade det.





Min lilla systerdotter och jag...





Hittat rätt.


Dagens workout

Jag tycker workout låter lite tuffare än att bara säga dagens träning. Sådär internationellt som jag hela livet försökt vara. Kanske därför jag började vid sprek, så att Staffan Hård Af Segerstad ständigt fick berätta för mig hur speciell just jag var som internationell ekonom. Nåväl.

Blev inget långpass idag, fick inte ihop det med mat och besök hos frissan. Gick istället på 30min Core och 1 timmes backträning på löpbandet. Kände att backträningen häromdagen inte var jättetuff men det var den idag. Sprang på konstant fart om 10,5km/h i en timme med varierad lutning enligt ett slumpmässigt program. Tog riktigt bra!




Colorfull socks

 

Som ni ser är det inte alla som har hakat på trenden med färgglada sockar. Johannes med gröna byxor och röda sockar sätter ribban i sommar. Till vänster ser vi Uffe som går i lila/svartrandigt. Coolt.


Ny frisyr!!

Nyklippt inför morgondagens fest!

Jag vill inte!


Idag har Adriano lärt sig en ny mening som han springer runt och säger: Jag vill inte. Han upprepar den om och om igen, som om han ville visa vad han lärt sig säga. Mitt gissning är att någon på förskolan idag sagt det extra många gånger...

Kusinpolarna

Till polarn, polarn och pyret.

Tänk att jag skulle vara först med att köpa kusin matchningsset! Bara älskar dessa fina mönster från Poalrn O Pyret som idag var på rea. Yihoo!

Tilda, Adriano och lilla Edith kommer vara coolaste kusinerna i sommar!


Lidingöloppet, någon?



Mör som jag är i kroppen idag blir jag riktigt sugen på att anmäla mig till fler lopp i sommar/höst. Jag behöver ha mål att uppnå för att peppa mig för träning. Utan mål, ingen vinst, ingen träning. Tar nog länge innan jag blir en feelgoodlöpare som springer enbart för att jag tycker det det är så härligt. Det riktiga Lidingöloppet finns på 30km och en kortare mesvariant på 10km. Sen finns det ju knatteloppet på 1700m för Adriano och Tilda.

Vem är på?

Ett litet brev

Nu ska jag iväg och posta ett brev som jag längtat efter att få skicka iväg en tid.

Har äntligen samlat mig mod och ser fram emot ett ännu bättre liv :)


Näringsrik frukost?

Har fortfarande kvar svarta vinbär i frysen från vår gamla lägenhet i ryd. De gör sig perfekt i smoothies.

 


Smoothie a la Sara:

  • En skvätt mjölk
  • Vaniljyogurt
  • En banan
  • En näve svarta vinbär

Upptäckte sen att smörgåsgurkan höll på att ta slut. Detta får inte hända! När jag bodde i Madrid var dte obligatoriskt för samtliga besökare från Sverige att ta mig sig en burk svenska smörgåsgurka. Måste alltid finnas hemma.

 

Viola! som Sandra skulle ha sagt ;)


Söta eller sötast?


Kreativa kusiner tittar på tecknad Barbie. Bra förebilder redan från tidig ålder.

Är de inte ursöta?

Biggest Loooser

Var rätt pepp idag inför kvällens poweryoga men avbokade det och tog mig en joggingtur upp till skogen istället. Nu när det töat och man kan springa i elljusspår utan att halka in i trädgrenar gäller det att passa på om benen ska palla lite hårdare träning.



  • 26min uppvärmning/lättdistans i 6-tempo
  • Backträning 22 minuter, ca 40sek backe och lugn jogg ner
  • Avslutning med 4 snabba och 1 lugn.
Totalt 1h 15min. Har bytt till nya löparskor nu, ASICS 2140, givetsvis samma modell som tidigare men mycket bättre dämpning. Får ladda på med ett nytt par på göteborgsvarvets mässa := )

Kom hem lagom till Biggest Looser på TV och gömde mig vid dörren så att inte Adriano skulle se mig innan han gick och lade sig. Är man favorit så är man ;)

Tur att jag inte bor i Skåne

Skulle jag bo i Skåne skulle jag rulla istället för att springa runt. I fredags när vi var bortbjudna på påskmiddag hos mormor & morfar serverades det spettekaka, dagen till ära. Johannes och jag fick med oss resterna hem(hälften!) och jag har knaprat på den varje dag sedan dess. Till och med i bilen på väg hem till Linköping idag satt jag och åt spettekaka. Adriano gillar det också så man får gömma den om man vill ha den ifred.

En lekfull vecka i Göteborg med mycket släkt, god mat och lite kvalitetstid med största kusinerna Adri och Tilda. Cissi och jag har varit duktiga och sprungit på rätt bra, som t ex i lördags när vi sprang 20km på asfalt i 6-tempo. Det känns sjukt bra att inte ha träningsvärk efter ett sånt pass, då känner man att man kommit någon vart. Både Cissi och jag kom fram till att vi springer med rookieutrustning som varken har snabbskor ett kompressionstights. Äsch.

Effektiv påskafton

Efter en fartfylld förmiddag med adriano och Tilda konstaterade jag att det är mycket enklare att ha TVÅ barn, iallafall om den äldre skulle vara som Tilda. Hon är så snäll och överbeskyddande mot honom! Igår eftermiddags gjorde jag och Cissi något riktigt nyttigt : långpass löpning a la 20.08km. Vi sprang uteslutet på asfall och mest på cykelvägar, många långa backar upp och ner. Vi hade bestämt att vi inte skulle springa snabbare än 6min/km och vi landade på en genomsnittstid på 6.07min/km. SJUKT STOLT är jag över oss!! Nu kan vi med gott samvete även knapra i oss dagens påskgodisranson.

Påsk!

 

Påsk i göteborg, helt underbart att vara här. Vill aldrig tillbaka till Linköping.

RSS 2.0