Skärp er Springtime!

Besvikelse efter besvikelse går dagarna vidare här i NYC. Nu handlar det inte längre om att marathon är inställt. Det beslutet hade vi haft full förståelse för om det inte vore för att det kom alldeles, alldeles för sent. Det är utan tvekan ett strategiskt drag från New Yorks borgmästare Bloombergs sida för att få hit så många som möjligt av löparna och deras sällskap innan man gick ut med beslut. Fine. Finns inget vi kan göra för att ändra detta.
 
"Som tur är" har vi köpt en paketresa hit, dvs för att få köpa startbiljetten till NYCM för 4500:- måste du även köpa resa+hotell till ockerpris. Allt i ett. Har själv jobbat häcken av mig på dubbla jobb i ett drygt års tid för att spara ihop till denna drömresa som jag kan avslöja kostat drygt 28 000:-. Fördelaktiga villkor gäller i paketreselagen om du inte väljer att tolka saker helt moraliskt och juridiskt snett.
 
I krissituationer är snabb, tydlig och korrekt information A och O. Råder hyperinflation i asymmetrisk information bland Springtime resenärer i New York nu vilket är helt oacceptabelt.
 
Igår eftermiddag inbjöds Springtimes resenärer till en frågestundHotell Beacon i New York där vi fick ställa frågor till Springtime Travels VD Patrik Yderberg. Till vår stora förvåning och besvikelse gjorde han klart att från hans sida att detta två olika saker, dvs att om de inte kan leverera den väsentliga delen så betalar de ändå bara tillbaka i kronor det som den delen kostade.  Att man sedan har ytterligare vinstmarginal om runt 10 000kr/ person ( det vi betalat- självkostnads pris för exakt samma hotell, samma flyg samt transporter) för de ca 750 resenärer som rest med Springtime är inget som Patrik Yderberg tycktes förstå. Hur kan man som VD på ett större bolag gång på gång låtsas att man inte förstår ordet vinstmarginal? Inga svar på hur löparresan till New Yorks lönsamhet sedan ska särredovisas ekonomiskt ville ges, man vill ju inte lova för mycket, eller något alls för den deles. Du spottar oss i ansiktet när du säger att du givetvis betalar tillbaka småpengarna för banbesiktning, som om det hade varit ett alternativ att inte göra det. Fortsätter Springtime Travels att sköta konflikten med New Yorkresenärerna på detta sätt slå tillbaka hundra gånger om. Vem vill åka på träningsläger till Portugal efter detta? Vem talar bra om er? Ändrar ni inte strategi nu så är detta början på slutet för er.
 
Hur har man mage att inte ha kollat upp bolagets egna försäkringar under den senaste veckan, vad som gäller för dem? Ska VI tänka på dina 11 anställda, Patrik, känns det rätt?
 
Stämningen på frågestunden var hetsk och jag filmade allt med min kamera så det finns dokumenterat. Har börjat lägga upp det på youtube.com men uppkopplingen på hotellet gör att det går extremt segt.
 
Nu ska vi ut och springa i Central Park och kanske till Brooklyn Bridge. Vi springer några mil på eget initiativ idag istället.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0