New York marathon - Springtime - Update

Historien om New York marathon och Springtime tar nog inte slut på lång tid framöver.
 
Föranmälade mig till en startplats i NYCM 2012 i slutet av 2010. För att kunna köpa denna med Springtime för 4450:- är ett krav att även köpa hotell & flyg för fyra nätter via dem på minst 14920:- (då ingår att dela säng med annan resenär). Vi bokade det näst billigaste dubbelrummet, lade till två nätter och landade på 22500:- exkl tillval. Fine. Lite extra pengar för att få springa drömloppet får vi då lov att ge.
 
Loppet ställs in 2 november, 1,5 dygn innan start. Inte Springtimes fel. Dock fel att deras personal dagarna innan loppet garanterat att loppet skulle gå. Vi får reda på att det ställs in någon timme efter vi kommit till New York i kön till nummerlappsutdelningen. På vårt hotell får vi strax därefter besked från en av våra två ledare på Hotell Fairfield Inn som läser på sin mobil att VD:n för Springtime menar att som det ser ut då skulle vi, resenärerna, få varenda krona tillbaka. Enligt Springtimes VD Patrik Yderberg per telefon 23 november har något sådant alltid sagts/skrivits. Skumt. Vad ska vi tro?
 
Springtime har informationsträff på Beacon Hotell lördagen 3 november. - Länk till Youtube från mötet.
 
Många frågor och Patrik Yderberg lovar att om resan går med överskott ska detta betalas tillbaka. Den 23 november 2012 fanns fortfarande inga planer på hur detta ska återkopplas till oss resenärer, mer än att Patrik muntligt hävdar att "vi kommer gå back". Utan redovisning är detta är svårt att tro när man vet vilket överpris vi betalat för vår marathonresa, något som varit helt ok om det vi betalat för hade levererats.
 
16 november kom Springtime med ett erbjudande om att vi kan få så mycket som startplatsen om 4450:-återbetald samt icke levererade utflykter. För att detta ska ske ska vi skriva under att vi accepterar villkoren för kompensationserbjudandet. Som bonus är de extra generösa med ett par löparskor värde 2000:- som jag kan klicka hem för 700:- från England och ett personligt presentkort på 2000:- på Springtimes resor. Detta är att skratta oss rakt upp i ansiktet. Säg mig, var hittar jag suget att resa med er igen? Tidsbegränsat erbjudande dessutom, svara inom 10 dagar!!
 
Jag är inte intresserad av att få tillbaka 4450:- av 27000:- och på så sätt ge upp det jag betalt för. Vad är det i sammanhanget? Startplatsen är värd långt mer än 4450:- !!! Jag har betalat för att få springa New York Marathon och varken vill eller kan lägga ytterligare 20-25000:- på en ny resa. Så, hur kan detta lösas?
Finns oändligt många moraliskt försvarbara alternativ än det som Springtime erbjudit.
 
Ersättningsresa inkl startplats.
 
Startplats med Springtime utan köptvång för ytterligare paketresa.
 
Transparans i redovisning av överskott/ underskott så gott det går. Utan detta finns ingen trovärdighet i det löfte som gavs 3 november.
 
Enligt Patrik Yderberg kan det vara så att NYRR, arrangören av NYCM, beslutar sig för att ge oss utländska resenärer ett startplats i kommande NYCM. I det fallet UTGÅR jag ifrån att denna inte måste utnyttjas återigen genom tvång att köpa en till paketresa med Springtime. Var står det att en startplats endast säljs i kombination med två paketresor? Ingenstans!
 
Springtime sköter en sak bra, och det är att VD:n Patrik Yderberg är tillgängligt och öppen för diskussioner.
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: paiste quilasfor

Intressant film. "Erbjudandet" känns långt ifrån det han säger på plats...
//J

2012-11-26 @ 20:31:58
URL: http://teampq.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0