Första riktiga advent

Nu när grabben börjar bli stor gäller det att få in traditionerna så att de sitter i benmärgen. Eftersom jag bor med en traditionshatare brer jag gärna på lite extra så man inte missar nåt..

Första advent började vi med att klä den uppackade plastgranen vid 08 tiden. Julgranskulorna är av papper istället för glas/plast och inköptes på secondhand. Hittade även massa fina saker att hänga i granen som jag & adri fått  av mormor och faster Lisa.



Börjar pynta

 

Pyjamasen, det röda linnet, är till Marks ära.

 

 

 

Stängda öppna spisen med julljus



Så här fin blev granen!



20år gammal brandbil inhandlad på secondhand.
Låter hiskeligt underbart och kan nog aldrig gå sönder!



Adriano i Gamla Linköping



Tänder ett ljus för alla barnen



Rullar runt på Gamla Linköpings fina julmarknad




Adriano älskar Lucia redan nu. Jag lovade i sen svag stund i söndags att hans kompis Theo kan vara lucia när de ska fira det på dagis. Undrar om hans mamma håller med...





Håkan hjälper

Det finns de som menar att det är nyttigt med löpning. Det finns till och med de som menar att man får energi och blir lycklig av det. Jag är en av dem!

Finns det någon mer peppig joggingmusik än Håkan Hellström? Midsommarnattsdröm är oslagbar, för att inte prata om  Kom igen Lena. Jag blir lika lycklig varenda gång jag orkar ta mig ut och springa och sätter play på Ipod på Håkan Hellströms låtlista.


Håkan, helt ovetandes om hur man förbättrar min kondition och gör mig lycklig.

Eftermiddag i Linghem

Sedan jag blev mamma har umgås man inte bara med vanliga människor utan även med andra mammor. Ni skulle bara veta hur länge man kan sitta och prata om sömn, mat och bajs. Det är sant.

Idag flög jag och Adriano iväg till Linghem, en lite finare förort till Linköping och inte riktigt som Ryd där vi bodde förut. Frida får sitt andra barn vilken dag som helst och Susanna har redan två, ändå var det mitt ensambarn som var livligast och vildast i huset. Ibland undrar jag varifrån han lär sig stoppa glaskulor i munnen och slänga pepparkakor på golvet. Inte är det från mig iallafall. Donald?

På vägen hem stannade vi till på min favvo secondhandaffär, hjärta till hjärta. Adriano fick välja lite julpynt och jag fyndade en trasig ljusstake. Som tur är går pengarna till välgörande ändamål.



Adriano häller ut julmust på bordet, väluppfostrad som han är




Susanna med hennes fina kids Ceasar och Eden




Bebis i Fridas mage. Så snyggt!



Signe snurrar i snurrfåtöljen


Bara fjärde gången gillt!



Jag förstår att det måste vara jobbigt att veta att jag har varit på Ulla men ännu inte varken fått se fynden eller höra hur många gamla tanter som körde på mig med sina kundvagnar. Kan berätta att det blev en del fynd, som alltid.

Väl vid kassan lastade jag upp saker på bandet och tog det på tre olika kvitton. Ett för bara saker till mig, ett för adriano och ett alternativt kvitto för saker till hemmet. Eftersom Donald och jag inte har delad ekonomi känns det skönt att för en gång spendera några hundlappar på saker till MIG utan att behöva redogöra för de och få dåligt samvete efteråt. Som tur är är Gabriela stöttande och tyckte inte alls att jag köpte nåt onödigt - och givetsvis inte hon heller. De elektroniska personvågarna vi köpte är kanon, fast jag tror minsann att den satt i system att visa +2kg, förutom på morgonen. Vi köpte en var och gav till varandra i förjulklapp, tyckte vi kändes bra.





Några gamlingar försöker smita före när jag tar kort. Springer om de med vagnen sen.



Julpynt!



Välbehövlig energi 7 timmar senare...




Full baklucka på två pers. Mission acomplished!

Som vanligt stod Gabriela för det mesta...




The answer my friend, is blowing in the wind

Vad tycks om denna titel till en D-uppsats om vindkraft?

Min kära uppsatspartner Sandra gör tappra försök till att utbilda mig på annat än kommersiell mixmegapol och rixfm-musik. Sitter just nu och lyssnar på Bob Dylan. Klockrent, som Janne skulle ha sagt!

Ska upp kl 05 imorrn bitti, helt frivilligt, kan man tänka sig... Gabriela & jag ska ha roadtrip till UllabullaUllared och träffa Morgan. Bilder med fynd kommer sen...

Leka glad barndom

Idag på universitetet gick vi åter igen förbi pressbyrån. De är inte dumma som jobbar där eftersom det nästan jämt luktar nybakade kanelbullar och man blir lätt inlurad. Jag och Sandra föll direkt och snåla, förlåt, sparsamma, som vi är delade vi på en kaffe och bulle. Hon fick kaffet och jag kanelbullen.



Efter dagishämtningen tyckte jag lite synd om Adriano som inte fått äta någon kanelbulle idag, så vad jgör man? Jo, man kilar iväg till Netto för lite billigt tyskt smör och jäst och ställer sig och bakar kanelbullar. Det blev jättegott och tokskoj! Adriano tycker det är stenkul att gegga och hälla saker mellan burkar. Dessutom fick han ju känna på hur det är att hålla ut en hel mjölpåse på köksbordet. Nice!



Lite havregryn att leka med





Azucar....



Simultanförmåga!!




Mamma vill också visa att hon finns och ser ut som en gapande fisk



Nästan en smet!







Adriano "hjälper till"



Dricker mjöl








FÄRDIGT!




Adriano lärde sig direkt vilken del av kanelbullen som är det godaste, bara mitten!

Ullared



Ja, då händer det igen.

Ullaredsbesök på tisdag.

Hade det inte varit för serien Ullared på tv hade jag skämst lite när jag berättar att det blir 4e gången i år nu. Nu blir jag bara stolt när ni kan förknippa mig med de underbara människorna i programmet. Kanske har jag tur att
träffa heta Morgan!




Jag och adriano har talat om det och vi funderar på att semestra på Ullareds camping hela nästa sommar. Jag lovar att min kära bror Johannes inte skulle vara sen med att boka en bädd i tältet.

Listan är påbörjad men blir troligtsvis inte så lång denna gången heller. De bästa köpen är ju ändå impulsköpen, det vet ju alla, så varför lägga ner mycket tid på en lista.


Benhinneinflammation IGEN

Så kan det gå när man vill komma igång och är lite för ambitiös med träningen. Har sedan jag började springa haft problem med benhinneinflammation till och från vilket är att likna vid ett jogginghandikapp för ni som inte vet vad det är. Tränar man inför ett marathon är ju tanken att man ska kunna springa lite innan dess men det går alltså inte... Jag har nu vilat i hela fyra dagar med hoppet om att det kommer gå bättre imorgon.

Som om det inte vore nog psykade mig pappa för att jag hade ont när vi sprang tillsammans i torsdags. Egentligen försökte han bara få bort fokus från att jag tyckte att vi joggade i lugnt tempo när det för honom var att kuta. Vi får väl se vem som kommer först i mål på göteborgsvarvet 22 maj 2010, gamle käre far ;)

Iallafall, vem har huskurstips mot detta? Googla hjälper inte!

Helg i Göteborg

I torsdags kom pappa på besök och igår morse rymde jag & Adri med honom till Göteborg. Spenderade många, goda timmar tillsammans med min farmor & farfar, mormor & morfar & fasters familj. Adri har fått en ny favorit , Linéa "Nea", min farmor!



Klädd som morfar på joggingtur: Byxorna upp till armhålan.



På väg till Göteborg:
Laddar upp med dvdn med en mysko morfar utanför fönstret.


Morfar busar.

Paus på vägen med Sandwich Pepparkaka.
Det bästa med att köpa glass till Adriano är att han lämnar alltid minst hälften till mig ;)

Leker med värdefulla och 300år gamla dockan Olle. Jag tror att Adri försöker härma mig.

Den 100år gamla lilla gungstolen. Livsfarlig men väldigt rolig.

Han ÄR bara FÖR söt. Mamma smälter..

Denna kofta hade min storebror Johannes som barn!


Springer och hoppar i pölar

 

Lite blöt

FavvoMorfar

 


Med mammas farmor & farfar

 

 


Riksbanken

Aldrig har jag lagt ner så mycket tid och energi på en jobbansökan. Sista ansökningstiden går ut om 40min så nu får jag rappa på. Vem vill inte jobba på riksbanken...?

Fars dag

Traditionell som jag är blev pappa Donald uppvaktad med tårta idag på fars dag. Har själv inte ringt min egen pappa än men dagen är ju inte heller slut. Kanske dags nu...










Molo tågtröja

 

Donald såg denna tröja i ett skyltfönster häromdagen och gick in för att köpa den åt Adrianos stora glädje.

 

Det han inte visste var att den var av märke Molo och kostar 399:-

 

Han kom ut tomhänt.

 

 


Sprider glädje

Nyss kom det ett liten sparvel springande från badrummet iklädd sin handduk a la cape.

Kunde inte med annat än att bjuda på lite jagis! Vilken glädjespridare vi har här hemma...!



Inte för att skryta

Inte för att skryta men jag sprang 17km idag. Jag och Bella är lite för ambitiösa för att bara fika så vi tyckte vi kunde köra veckans update under ett pass runt Stångån istället. Passade på att springa några gånger upp och nerför den branta backen några gånger med. Så grymt!

Kanske hjälpte min nya träningströja med Stockholm Marathontryck på?


Trubbel

Jag levde lycklig här med dig och mina katter
ett liv i synd och utan omsorg att bli frälst.

Försonad med min karaktär, för jag har aldrig
kunnat säga nej till någonting som helst.

Och aldrig nekat mig det ena eller andra,
och levat livet, tills jag krossades en dag.

Jag går omkring i mitt pompeji, bland ruiner
och jag trampar runt i resterna utav vårt liv

Men du skall aldrig ge mig pikar om sekiner
och aldrig skall du bli en annans tidsfördriv!

Nej, åt det gamla skall vi binda vackra kransar
och ta vårt liv och mina katter som de är.

Och trots all kärleksbrist och trasighet och fransar;
Dig skall jag älska livet ut, dig har jag kär!

Långt borta



Hit vill jag...

New York Marathon

...skulle jag så gärna vilja springa! Funderar på att anmäla mig till lottningen för 2010 redan nu och hoppas på tur. har hört att man har en garanterad plats om man varit med i lottnigen i 3år i rad. Kanske 2013?

Vem är med?


BLOD

Det är synd om mig idag. Bortsett från att jag har så ont i ryggen att jag inte kan gå ut och köra mitt planerade 15km pass så gjorde jag illa mig idag.

När jag kommer hem berättar Donald att han tappat en flaska soja på köksgolvet som gått sönder. Jag som trodde han lagat kinamat när jag kom innanför dörren..

När jag ligger och gnuggar bort den intorkade sojan ur trägolvet skriker jag till och inser att jag rispat upp en bit av handflatan med en glasbit. AJ AJ AJ AJ AJ AJ!

STACKARS MIG!

Lilla sjuka pojken

Adri har varit lite krasslig sedan i helgen och får vara hemma och leka med pappa imorrn också.

Är så härligt att komma hem på eftermiddagen och ser hur han lyser upp och ropar mamma, springandes mot dörren. Oftast, iallafall.




Adri hoppar från skrivbordet till sängen.



Myser i pyjamas




Trött?




Städa städa varje lördag!




Och så varje jul..


Backträning

Ni som brukar vara ute och springa vet hur roligt det är att springa backar. Om man är relativt tränad förståss.

Idag letade jag upp den brantaste backen jag sprungit och sprang upp för den 10ggr. Sista 5 var riktigt tuffa men då kommer helt plötsligt en fotbollslag med småkillar och joinar mig. Älskar träningssällskap!

Snart är det marathon, bara dryga halvåret kvar. Kanske ska satsa på 4 timmar, låter det realistiskt? Tänkte gå efter fast träningsschema så långt det går...

13,5 km i mörkret

Äntligen kom jag ut på ett realtivt långt pass igår iallafall.
Knappt 14km på 1tim 10min, lugnt tempo alltså.

Löpning är bästa medicinen för att rensa huvudet och få ut agressioner.
Skorna tar ju inte så mycket stryk direkt.

Inte utan min dotter

Någon som har läst boken och kan ge mig några tips?

RSS 2.0