5 snabba i regnet

 

Fixarhelg till tusen idag. I det ingår även löppass men regnet öste ner hela eftermiddagen och kvällen. Till slut kunde jag inte smita längre. Klockan närmade sig James Bond på tv4 och jag drog på mig kläderna och ut i regnet.

Skönt som attan och riktigt frisk luft att andas in. Räknade att vi har en dryg km till stranden här och det är så vackert om kvällarna - även sådana här kvällar.

Första km gick i 5-tempo, varvid jag bestämmer mig att ta ett litet snabbpass. Vaden är fortfarande stel men itne tillräckligt för att behöva vila. Undrar hur klokt det är med intervaller på måndag bara.

 

5km

24:39min

Medelpuls: 165

Inga backar såklart...!

 


Barnvakt

Vem lägger vem?


Midnattloppet 2011

Nerverna på rätt plats. 61 i puls på tunnelbanan 30min innan start. Illamående tidigare under dagen men humöret var dessto piggare. Världens mest pepp träningskompis Erik som jag aldrig någonsin kommer kunna slå hur mycket jag än vill.



Bortsett från min första mara har jag nog aldrig varit så nöjd över att ha tagit ut mig under ett lopp. Svårt att göra det på halvmaror när farten är lite lägre och svårt att få ut allt under en kort mil. I lördags lyckades jag. 179 i medelpuls och 188 i maxpuls =min maxpuls! Tiden blev förvånansvärt hög - kanske för att jag inte vant mig vid att jag inte är lika tränad som i våras pga två månaders skada. Har aldrig varit så nöjd över att inte persa! Snitttempo 5:09min/km, detta inklusiva backar för en obacktränad Sara...

Erik och jag startade i första gruppen tillsammans med "de andra" elitlöparna. Sprang över startlinjen tillsammans och sen for han iväg för att komma in på 41min och jag 10min senare. Hur många tusen löpare som helst sprang om mig och det är jag inte van vid. Jag tog några stycken på upploppet iallafall.


Glada och snabba!

Eftersom jag inte tror på återhätmningspass och kännt mig riktigt sliten sedan i lördags så tog jag första löprundan idag. En vad krånglar lite och jag börjar inse att jag måste fixa den innan halvmaran. Imorrn kanske. Skönt att springa kravfritt och utan musik i skymningen. 10 lätta på 58min.

Falsk krupp

Kanske sämsta uppladdningen inför en lopp någonsin. 3 timmars sömn och en massa krupp. Inte jag då men ändå. Låter så läskigt hemskt, som Adriano håller på att förvandlas till en skällande hund...

Första vab-dagen idag. Trodde kruppet försvann på morgonen men icke. Håll tummarna för oss inatt!


Bomberos

Adriano är nu storförtjust i brandbilar och brandmän (!), bomberos på spanska. Igår övertalade han mig, eller tja, föreslog, att vi skulle åka hem till bomberos. Upp på hojjen och så for vi till brandstationen. Tur att allt är nära här i Härnösand och det bara tar några ynka minuter med cykel. Där stod vi och suktade och väntade på att en utryckning skulle ske men icke. Bomberos sover.

Fick höra på jobbet imorse att ett hus ca 100m på brandstationen hade brunnit upp igår. Larmet hade gått ca 30min efter det att vi åkt ifrån brandstationen. Attans. Tänk om vi fått se en livs levande utryckning, det händer ju bara sisådär 2-3ggr/år här. Eller?


För att hjälpa bomberos så tog vi med oss våra vattenpistoler och gav oss idag väg till det halvt nerbrunna huset för att hjälpa till med släckningsarbetet. Det gick sådär pga avspärrningarna, vattenpistolen når ju inte särskilt långt. Har nu informerat kina kollegor på jobbet att höra av sig till mig när de hör talas om en brand så att jag och Adriano snabbt kan sticka dit.



Intervaller på bana

För mycket spring i benen och för lite barnvakter. Veckans friskvårdtimme blev min räddning.

Intervaller på bana för första gången någonsin. På lunchen i stekande sol. Tom mage. Kort uppjogg. Men peppad!

8*400m, 1min ståvila. Gränsen till att spy efter intervall nr 6.

Kändes extremt sakta och jag försökta räkna mitt kmtempo i huvudet men det blev helt knasigt. Landade på tempo 3.31-4.14min/km. Puls över 180 på i princip alla intervaller. Bra där! Har faktiskt träningsvärk i benen idag dessutom, skön känsla som sällan kommer.6 pass till och jag är redo för Stockholms Halvmara.

Höga Kusten halvmara/mara går av stapeln imorgon. Tyvärr kan jag inte delta då jag är barnvakt menhåller tummarna för min chef som jag lyckades övertala att anmäla sig. Riktigt sugen på långlopp men kroppen känns inte redo ännu. Midnattsloppet nästa vecka blir en bra mjukstart inför hösten.

Barnlek

Dobi/Lobi/Doddi a.k.a TILDA är här i helgen och har kusinhelg. Just nu sover de båda två i varsin säng. Funderar på vart jag ska sova och vem som vaknar först på natten. Lek hela helgen, garanterad semester!


Adriano får äta köttbullar ur världens tåligaste glasskål från iittala. Tur att mormor Maria är så generös att vi har fyra stycken av dessa redan.



Adriano Buzz Lightyear.


Ledig från löpningen

Har en vilotid från löpningen nu. Blev bara så. Bröllop och Adriano som kommit tillbaka har prioriterats och första löpturen på nästan två veckor tog jag i måndags. Inga prestationskrav, bara springa. Tungt men samtidigt underbart. Fritt.

Kändes som jag inte sprungit på länge men vad gör det.  Världen går inte under för att jag inte hunnit träna upp mig till sub 48 på midnattsloppet. Kanske hinner jag inte ens träna upp mig till ett pers på halvmaran i september i Stockholm. Får suga på sub 1.45-karamellen nåt år till.

Livskvalité med Adriano. Var på playan med honom efter jobbet och grävde ner oss i sanden. Underbart att få umgås med honom ostört. Han pratar nästan uteslutet spanska fortfarande vilket är rätt roligt. Så får jag öva lite med och han får chansen att utveckla spanskan på hemmaplan.


RSS 2.0