Så var mitt 2012

Tack och hej 2012.
 
Upptäckte att jag höll på att börja detta inlägg med samma mening som för två år sedan:År 2012 (2010) går tyvärr inte till historien som ett av mina bästa år. Tänka sig, inte detta heller. Vad det nu är jag väntar på som ska komma med dunder och brak är oklart. 2011 var rätt bra iallafall, många bitar föll på plats förra året trots att det var då älskade farfar Yngve gick bort.
 
Året började sjukt bra. Livet lekte, stormtrivdes med jobbet och kunde lätt och glatt åka iväg en helg här och var, bland annat till Dublin för att äta Fish n Chips med Sandra och låta fiskar gnaga på mina fötter. 
 
 
Adriano har varit roligt och snäll för det mesta i år. De perioder han varit trotsig och arg har konstigt nog sammansfalligt med de perioder som jag haft extra mycket. Knepigt, det där.
 
 
 
Löpningen. Har tjatat hit far och lillebror i rusk och regn och ibland gett mig ut i becksvart spöregn kl 22.  Sprang ett otroligt roligt marathon i somras med Cissi och insåg i början av hösten att formen fanns där.
 
Underbar sommar i stugan i Luleå och lite varstans i Sverige.
 


 
Massor av veckoresor till Göteborg och fina släkten. Är lyckligt lottad som kunnat ta mig dit så ofta trots att det är 9 timmar bort.
 
 
 
Började nytt jobb i September. Mycket mer ansvar och nya, roliga utmaningar. Desvärre har dessa följts av alltför många jobbkvällar och sena eftermiddagar till den grad att Adriano nu sagt ifrån. Fr o m i övermorgon är det 100% arbetstid som gäller igen, på gott och ont. Övertid får komma vid extrema tillfällen. Att lära sig prioritera rätt och säga nej kan man aldrig bli bra nog på, eller kommer det med åldern kanske?
 
 
Hemska, dumma, tråkiga, fula, vidriga New York. Skyhöga årslånga förväntningar i kras på bara en sekund, vilket ännu förpestar min tillvaro och får mig att nedgradera året till minusskalan.
 
 
LONDON, äntligen går något rätt. Superfin helg i december med Adriano hos Frida & Markie.
 
 
Nu till något mycket roligare och läsvänligt, nämliget ÅRETS:
 
 
Årets bästa: Blivit vuxen

Årets besvikelse: Att New York marathon ställdes in några timmar efter vi kommit dit

Årets rookie: Övertid

Årets recept: Pepparkakor på golvet

Årets kväll: 30års festen

Årets dag: 27 juli. Spegelblank hela vägen ut till Rödkallen.
 
Årets köp: Kyrkstuga Gammelstad i Luleå

Årets fråga: Vad tråkigt, hur kändes det när marathon ställdes in?

Årets överraskning: Två års förväntningar raserades på en minut i NY

Årets bekantskap: Åsa. What am I to do without you...

Årets höjdpunkt: Jubileumsmarathon Stockholm i Juli

Årets ord: Honey

Årets sysselsättning: Löpträna

Årets sämsta: M Bloomberg, Springtime Travel, NYRR och alla som är inblandade i NEW YORK

Årets sång: Händerna mot himlen - Petra Marklund

Årets film: The Hobbit

Årets tv-program: Solsidan

Årets skämt: Härnösands kommuns 1a aprilskämt : HEN

Årets projekt: Försöka hitta löptid
 
                                       Årets bedrift: Springa mitt egna marathon på rekordtid

                                                               Årets plats: Hemma

                                                                Årets person: Pappa
 


Det här med nyårslöften brukar jag vara rätt bra på faktiskt. Nästa år ska jag ha självdisciplin nog att endast jobba heltid.
 


 

Nyårsafton 2012

Grillning på Smitingen. Adriano har en tid haft en önskan om att tända en eld utomhus så idag tänder vi två.


På väg hem

Snart hemma. Ska träna varje minut jag är ledig nästa vecka, längtar så.

Nackdelen med att boka biljett med SJ priopoäng är att man inte kan köpa till plats för barn. Smått opraktiskt när han somnar i min famn men samtidigt mysigt.


Dec. 29, 2012

Kan man inte bara få checka ut för en stund?

Vara borta spårlöst långt borta på en söderhavsö i en vecka eller två?

Lämna all typ av ansvar och relationer långt, långt borta för att i lugn och ro få känna och tänka på ingenting. Skulle det vara så farligt?


Frukost hos farmor

Är nu bortskämd med långa frukostar " i all enkelhet" hos farmor. Väl bra med jullov ändå.


Annandag jul

Vi fick våra juldagar med familjefirande trots allt.

Annandag jul bjöd mormor & morfar in de 15-20 närmaste för en "enkel" jullunch. Faster, kusin och morfar bjöd på musik och tomten kom hit med. Småkusinerna sprang runt och lekte i ett, nöjda och glada. Mormor & morfar har ett riktig lekhus med lekrum, hemliga gömmor, bästa trappan och en övervåning där ännu pingisbordet finns kvar.


Ett väl utfört arbete ger en inre tillfredsställelse och är den grund varpå samhället vilar.

Ibland glömmer man bort hur bra man har det när man är frisk. Att ikväll kunna lägga sig feberfri utan varken matsmärtor eller ledvärk är så underbart skönt, för att inte tala om hungerkänslor!

Vaknade imorse både far och jag av att vi mår bra nu, julafton till ära. Kanske den lugnaste och mest kravlösa julafton någonsin...?! Sov ut, öppnade några julklappar, kollade på mysteriet på greveholm, julsång och satte igång med jullunch. Besök på farfars grav, snölek, robotstol, Sara-tomte som blev avslöjad efter 3sek, Kalle, mer paket, snowraceråkningspremiär och snögubbebygg i Harbacken, Karl-Bertils jul, fika, filmer, småbråk å sova. Tillhör förresten den gruppen som sågar Kalle ankaklippningen och förstår inte varför man ska klippa bort saker som är annorlunda men knappast kränkande mot judar/mörkhyade. Börja med att ta bort alla pippifilmer eller dubba dem om riktigt nedlåtande mot negrer ska bort- a la min feta vita pappa är negerkung - och inte en svart docka i Kalle anka som för övrigt framställs som mycket smartare än den blonda vita, hur nu det kan vara kränkande.

Ett väl utfört arbete ger en inre tillfredsställelse och är den grund varpå samhället vilar. Förslag till Härnösands kommuns nya slogan?


Livet blir inte alltid riktigt som man har tänkt sig

Såg fram emot en fröjdefull jul i Göteborg med firande i dagarna fyra. Nu blev det inte riktigt så.

Idag ligger både pappa och jag däckade hemma hos farmor men extremt magont och feber. Fördelen med att ha en väldigt aktiv femåring som ska underhållas trots att man varken orkar sitta upp eller prata är att han också kryper upp och i sängen och håller mig sällskap. Håller tummarna för att är immun nu då han var dålig häromdagen.

På freeport i Kungsbacka inhandlade vi massor av klappar igår, och slog in dem på kvällen. Redo för julafton, med andra ord. Tänkte gå ut å springa imorse men hoppade lixom över det. Kör mig egna diet istället a la luft och resorb.

Blir ompysslad av farmor och har släppt alla förväntningar på julen och eftersläpande stress från jobbet. Skönt.


Skulle vilja tacka Ulf å Magda för att ipaden har batteri idag. Hur gör man när man själv är sjuk men barnet friskt? Det går ju knappt. Finns det sjukbarnvakter man kan hyra in tro?


Världens undergång

Går jorden under idag månntro? Kommer en totalomvändning till det bättre ske?

Upp till var och en, menar skrockfria jag.

Är alltid så härligt att lägga sig när man vet att det är fyra timmar tills klockan ringer. Tröttheten omsluter en och man hinner njuta av "äntligen få sova" i hela tre sekunder innan man är borta i dimman. Dags nu.

Kommande vecka ska jag sova minst sju(!) timmar per natt. Sådeså.



...och vi ska längta till morgondagen

Ååå som jag längtar till imorgon kl 21. Imorgon kväll tar jag semester och ska njuta av massvis av släkt, en god jul och god mat.
Resväska nr 1 är packad och nu ska det bara till kompletterande packning. Adri e nästan lika laddad som jag, eller nej, ännu mer faktiskt.
 
Drömmer om ett löppass, gärna över en mil. Nu 1,5 mån sedan senaste långpasset i New York. Usch, bara ryser av att tänka på NY och ångesten kryper på. FY. Skit.
 
VI SKA LÄNGTA TILL MORGONDAGEN!
 

Tisdagsnöje

Tänk, jag gjorde det; Gick tidigare från jobbet med gott samvete. Måste börja beta av all komptid jag samlat på mig under hösten.

Sprang till dagis, hämtade Adri, sprang hem och bytte om till löparkläder och joggade förbi Coop för att hämta/lämna brev innan simskolan. Och tänk, vi kom inte sent idag heller, hela fem långa lugna minuter till godo.

20min gratis jogg utan att ragga barnvakt.

Nu är det jag och min padda i en avkopplande hel halvtimme.


Baka pepparkakor på golvet

Nu kanske ni undrar varför jag har intorkad pepparkaksdeg och smörfläckar på knäna på mina mjukisbyxor?
 
Inte det?
 
I helgen väcktes det briljanta idén om att ha så mycket pepparkaksdeg att man bara måste baka pepparkakor på golvet, precis som Pippi Långstrump. Busigt, barnsligt, förbjudet, skitigt, jobbigt, ja anledningarna emot är många.  SJUKT KUL väger däremot tyungre än allt detta. Dessutom finns faktiskt möjligheten om orken finns där, inga ursäkter nu. Dubbelskrubba golvet innan och skrubba golvet efter, inte svårare än så. Grädda pepparkakorna på så hög värme att alla eventuella bakterier dör a la liteskitrensarmagen eller inte äta dem alls om man är petig.
 
Havregrynsgröt är godare om man är tillsammans så vi frågade Adris kompis Eddie & Mamma Sari. Sjukt trevligt! Den hemgjorda pepparkaksdegen blev supergod. Desvärre blev pepparkakorna rätt smaklösa och vi gick lös på att pynta de flesta istället, nästan alla sex plåtar. Nu har vi ett hundratal pepparkakor som saknar smak, men vad gör det. Det är ju tanken som räknas. 
 
Får dubbla kryddorna nästa gång.
 
      
 
Låt baket börja...!  
                 
 
 
 
 

Löpning i vinterlandet

Efterlängtad löpning som bara den. 15 dagar sedan sist och innan det var det en vecka. Vad jag saknar det, friheten! Skulle kunna varit ute hela dagen om det funkat! Tänk att kunna ha tid två, tre gånger i veckan att få ut agressioner och tankar inombords. Dags att snart infria mitt löfte till Cissi om att anlita barnvakt en gång i veckan för att komma under 4 timmar på maran i Berlin i höst.
 
Idag hade jag löpsällskap första halvan av passet och sprang dessutom förbi Julmarknaden på Murberget. Multi-tasking, kallas det tydligen.
 
Mina dubbade löparskor ICEBUGs gav mig otroligt nog lite skavsår som smäll på händerna för att jag inte tränat.
 
Distans: 11,2 km
Tempo: 6.24 min/km inkl några gåpauser.
Medelpuls 158

Kyrkobesök tredje advent

Adventsgudstjänst i Ängekyrkan för stora och små.

Som alltid senaste året faller jag en tår när jag är i kyrkan och tänker på min älskade farfar Yngve, blandning av saknad och glädje.


London med Adri, Frida & Markie 2012

Efter två fullspäckade arbetsveckor men obefintlig fritid har jag nu lagt in korten från London på datorn. Blir så glad när jag tänker tillbaka på våra fina dagar med Frida & Mark i England!
 
 
Extra födelsedagskalas med Spidermantårta - en hit - även om den var finare än vad den var god.
 
Alla i London talade såklart med Adri på engelska. Ibland blev han blyg och ville helst gömma sig under mammas kjol men oftast mötte han deras blick och försökte förstå, dock förgäves. Utan vagn klarade vi oss i 6 dagar, rekordslam! Aldrig någonsin har han gått så länge men så lite tjafs. Börjar bli stor...eller större iallafall.
   
Kolla in posen på min cooling! Inte lika väluppfostrad som engelska barn men ack så underhållande.

                                                                                                                                 
Själva inne i "stan". London Eye var något mer intressant för mig är Adri.
                                                                                  
    
Går på riktiga hajar och hittar NemoLondon Aquarium.
                                                                  
                                                                           National Museum of History. Såg riktiga dinosaurier och upptäckte att "Dinos", vårt dinosauriebarn, har en pappa som lever samt en morfar som är död.
     
 
Julkaruseller fanns överallt i centrala London. Hur snabbt och roligt som helst (sägs det)
                                                               
HAND i HAND överallt!
                                                                Supergod Lunch på Italiensk Restaurang. Fick gå före i kön tack vare Adri (!) som dessutom fick en pysselpåse till bordet. Supergod mat och tokbra personal!
                                                                     Pynt utanför Hamley's.
                                                                   Shoppingtrötta.
    
 
Extrainsatt femårskalas hemma hos Frida & Markie.                                      
                                                                BLUEBELL RAILWAY!
                                                               Alla fick följa med tåget, är inte bara för barn.
                                                                   Ångmoln när loket puffar iväg.
                                                                    Var är min tomte?
                                                               Mark och Adri gör sitt bästa för att få igång tågen.
                                                               Engelsk jullunch - all hats included.
 
 
 

Stratford

Sista dagen i England spenderar vi i Stratford. Bästa dagen igår med resa med ett riktigt ånglok!



Världens största leksaksaffär

Hamley's må vara en av världen coolaste leksakerbutiker, även om den inte är världens största. Disney Store och Hamley's erbjöd på ett äventyr i sig och Adri hittade sin efterlängtade talande Buzz Lightyear. Jodå, några saker till blev det allt. Promenad till Picadilly Circus och sedan hem till fjärde femårskalset, denna gång med Spidermantårta och inte helt oväntat, presenter med leksaker.

Över förväntan att gå med Adri på stan. Första gången utan vagn och jag vägrar bära förutom i nödfall. Nu har han visserligen ännu inte lärt sig att GÅ utan det är springa eller hoppa/studsa som gäller. Flera spontana "Sorry!" har kommit ur hans mun idag. Gilla! Den fria uppfostran vi har med honom är ljusår bort från engelska väluppfostrade barn. Håller fast vi att tysta/ lugna barn är tråkiga barn, självbevarelsepepp!


Göra London

London, baby!

Bokstavligen.

Adri och jag har hängt i London idag. Har varit här några gånger tidigare men aldrig ensam med min stora femåring. Akvarium med hajar, London Eye, karusell, marknad, Museeum med en livs levande dinosaurie och lite annat mittemellan. Grabben har nog aldrig gått så långt i hela sitt liv så jag vägrade bära idag. Helt underbart att få rå om honom på semester!

Imorrn blir det Winter Wonderland, Disney Store och Hamley's. Kanske t o m en löptur för mamman. Lever på chips, godis och bröd här så lite måste springas bort snarast.


RSS 2.0