Första skolveckan

Det här med skola ju riktigt, riktigt kul tycker jag. Nog att jag hade lite seperationsångest från förskolan men rackarns vilken glädje och kunskapstörst som lockats fram hos Adri på bara en vecka. Varför har inte bara blivit 20 frågor om dagen utan kommer var och varannan minut. Ofta berättar han onödigt vetande han snappat upp någonstans, eller frågar vidare vad något han hört betyder.
 
Strukturen och engagemanget hos personalen känns än så länge mycket, mycket bra. De läskiga fröknarna på andra avdelningen kommer han sakta med säkert över, även om jag är benägen att hålla med lite. Information och koll på barnen mer än på förskolan trots hälften så mycket personal är jag impad över. Klockrent val av skola med andra ord.
 
Idag är jag dubbelmamma och får lyxa att ha Eddie hemma med. Varken TV eller iphone idag utan istället dockteater, lego, madrasspool och annat underbart kul. Snälla barn som lyssnat på mig hela eftermiddagen är lyx! Eddie ville dessutom höra en till sång vid nattning. Tror han och Adri nog är de enda som hjärtligt uppskattar min fina sång. Snart kommer de två små dvärgarna nattvandrandes till stora sängen så borde hoppa i säng jag med.

Lego- och pannkakskalas

Idag har Buzz lightyear, Woody och jag pannkakskalas.


Skuleberget

Via ferrata med Carlo i helgen. Höga kusten visade sig från sin bästa sida och vi firade på toppen med våffla med blåbärssylt, smått fantastiskt.


Sälsten favorit

Bästa badstället är ju ändå sälsten. Lyx att ännu få ha sommar om eftermiddagarna! Badade senast i förrgår vilket var kallt men fullt badbart.


Weekend i Dalarna

Så har livets första weekend i Dalarna gått mot sitt slut. Vackert och idylliskt som bara den med soligt, vackert väder som lyser på alla fina sjöar och stugor. Carlo bor i ett hus precis vid vattnet i lilla Smedebacken så vi kunde inte låta bli att grilla och sitta på verandan.
 
Ludvika bjöd på loppisar i varje hörn, skördemarknad, gammelgården och massa sightseeing både med bil och till språngs. Mitt Alnö heter numera "Norsbro" mellan Smedjebacken och Ludvika. Förhoppningsvis är det lika fint när jag kommer tillbaka i höst.
 
Komiskt nog lyckades vi tajma in årets happening i Smedjebacken, nämligen Augustifesten med båtuppvisningar, cruising mm. Dalmasarna gav ett riktigt bra första intryck och vi hittade flera nya vänner direkt ;)
 
Spänningen är olidlig när Carlo börjar jobba idag, just nu. Jag är nog mest nyfiken av oss två, även om han gör jobbet. Känslan när vi sa hejdå imorse vid tåget var helt fantastisk, just för att det var ett vi ses på fredagistället för om en månad.
 

Kungligt besök

Hens majestäter Kungen och Drottningen var på besök i Härnösand i onsdags och givetvis var vi på plats med svenska flaggan i högsta hugg. Killarna tyckte det var otroligt spännande, så även mamman..
 
 
Adriano ifrågasatte det faktum att kungen skulle komma eftersom i hans värld är Sean Banan kung av Sverige. Vilken härlig värld han lever i, eller snarare levde. Nu har han fått se "den där gubben utan hår" och drottningen. Båda utan krona men med flera, ståtliga säpovakter vid sina sidor.
 
 
Bedriver vår egna lilla samhällsorientering kring den svenska samhället med Carlo som även han fick en flagga i handen. Det närmaste de kommer monarki i Italien är den självutnämnde kungen Berlusconi, även om de är snarlika till utseendet.
 
 
 
 
 
 

Roadtrip i Sverige

Även på sommaren kör vi roadtrip i Sverige. Efter två grymma veckor i Luleå har vi solat på smitingen i Härnösand, haft Gyllene Tider i Örnsköldsvik, ätit renskavsgryta i Finnboda, hälsat på favoritfröken Sandra på Adris gamla förskola Kottebo i Linköping, slafsat i oss kebab på kebabbaren, glass på Bosses glassbar samt kört igenom skyfall på E4an.
 
Vi fick äran att vara barnvakt åt finaste Edith i helgen då päronen var på bröllop. Två barn är ju så mycket roligare än ett, slår aldrig fel bortsett från kl 01-07 på natten när de båda leker vindsnurrori sängen. Carlo flyttade till Sverige för en vecka sedan nu och blev ganska direkt inslängd i familjelivet. Är så skönt att slippa Skypa, Whatsapp och allt längtande. Nu njuter vi bara och planerar och planerar allt framöver.
 
 
 

Gyllene tider

Konsert i övik ikväll med gyllene tider. Carlo följer med som livvakt då jag gärna står på tredje raden och studsar.


RSS 2.0