Smedjebacken

Igår var det dags för nästa vända. Carlo stannar i Sverige i en hel vecka och mycket ska hinnas med. Startade med underbar papayasallad på Thai Boat igår och promenad hem i regnet längs Hammarby sjöstad. Just nu i Dalarna, närmare bestämt Smedjebacken på arbetsintervju. Jag försöker förklara för Carlo att oddsen att man som utlänning får en intervju på tre sökta jobb är rätt så enorma, men hans självförtroende tycker det är helt naturligt. Det går bra nu, liksom.

Stannade och lunchade med hans lillebror i Västerås som av en händelse jobbar i Sverige i 5 veckor. Italienska kolonin som vi så vackert kallar det.




Sofia 30år

Igår fyllde och firades Sofia 30år i Lysekil med pompa och ståt. Ingen 30års kris där direkt när barn, villa och Volvo är kirrat. Fantastisk värdinna, sällskap, mat och stämning vid långbordet. Blir nästan lite sugen själv på att fylla jämt igen.

Cris och lina håller mig sällskap i bilen till Stockholm och resan kommer passera 150mil idag, bara sisådär 70 kvar innan onsdag.


Äntligen Gabi

Quickstop över natten i Eskilstuna innan bilen går vidare söderut. 5,5h i bilen idag utan stopp gick kanon. Bra musik, cruisecontrol och perfekt bilväder. Gårdagsnattens sovbrist försvann med hjälp av lite dubbeldaim efter att ha grundat med hembakad daimtårta till frukost. Kanske hur god som helst!

Mord i Härnösand igår och polisingripande i Sundsvall när jag åkte igenom där. Vad händer egentligen?


Skräckmaran

Andra passet på över 15 km i år har nu genomförts. Skavsår, blödande tår, ryggont och träningsvärk ska följa mig hela vägen in i mål 1 juni i Stockholm. Sämre maratontränad än så här blir jag inte...


Vår!

Bloggappen funkar sådär, ibland inte alls. Verkar äntligen ha vänt. Våren har kommit och idag geggas det för fullt!


Pyssla

Lördagspyssel.


Kidsens vecka

Den här veckan bor Adris kompis Eddie hos oss och jag får prova på livet som tvåbarnsmamma. Bring them on, säger jag bara! Supermama Sari är på kurs och jag vi har lyxet att gulla och busa med hennes son. Kidsen är hur lätta som plättar och så otroligt synkade. Retsticks som bröder ibland men leker bra och hjälper varandra för det mesta. Dessutom lyssnar de på mig, iallafall när de inte gaddar ihop dig och tycker att sjunde "nu åker vi" gäller.
 
Vaknade natten till idag av att två små killar hade nattvandrat till min säng. Riktigt lyxigt, om du frågar mig. Jag nöjer mig dessutom med min 35 cm på kanten.
 
Imorse hade en slagen hjälte(Adri) avancerat ner på golvet och den andra(Eddie) låg och kramade mig.
 
 

Bered en väg för maran

Med endast 6 veckor kvar börjar jag lite smått känna av pressen inför Stockholm marathon. Jagar all tid jag kan och har nu sprungit 3 dagar på raken, alla dagar möjliga. Nu dröjer det nog en vecka till nästa gång så man får passa på.
 
 
 
Sprang två grymma pass i italien förra veckan i +15 och sol. Riktigt skönt att springa i lätta skor och utan is och slask. Ena dagen sprang jag 10 km strax under 50 min, vilket inte har hänt sedan sommaren 2011.
 
Första "långpasset", om man nu får kalla det det, sprang jag i fredags. Har tryckt in några snabbdistanspass i 5 tempo här och var när inte mycket tid har funnits. Idag blev det 4,16 km på 19:49min när jag hade 20min över.
 
Träningsvärk efter 17km bådar inte gott och nu MÅSTE det bli ett långpass varje helg fram till maran. Göteborgsvarvet är ju om 5 veckor så det får bli ett bra träningspass med.
 
Äntligen ingen snö ute och sån skillnad att springa i +10 för flåset och pulsen.
 

Nästan vår

Snön har säkert minskat med en halvmeter senast två veckorna. Snart vår...


Knep

Finns olika sätt att såväl hålla sig vaken på jobbet en tung vecka. En chokladkaka som denna tar i genomsnitt slut på 2min med en effekt om 24min lycka och effektivitet.


Årets lopp

Några lopp blir det allt i år. Hittills har fyra lopp bokats in: Göteborgsvarvet, Sthlm Marathon, Berlin marathon och idag även Tjejmilen. Fjärde året i rad med tjejmilen, en bana och distans som jag egentligen inte gillar men som alltid kombineras med gott sällskap, i år i form av superGabi som tänkte springa bara 3,5 mån efter  hon beräknas få sitt andra barn.
 
Även sugen på Sthlms halvamaraton som faktiskt är mitt favvolopp of all times trots att jag skippade det förra året.Hmm..
 
 
 

Fullspäckad vecka

Massa jobb och ziljoner andra grejer denna vecka. Skam den som ger sig (och sover!). Nu 4 timmar till väckarklockan ringer och tröttheten börjar äntligen återvända.

Adris första sleepover igår gick ju så otroligt bra och morgonen ännu lättare. Stora femåringarna är inga bebisar längre!


Nykomling

Höga krav för att kvala in sig på favoritväggen hemma. Ni som inte är med men tycker ni förtjänar en plats, bara att skicka ett foto på er då detta troligtvis är anledningen.. 😉


Lekhelg

Med Adri i helgen och fokus på lek & skoj.  Vapendragaren Eddie och Adri har hängt mest hela helgen och trivs riktigt bra ihop. Lämnsmuseet, lekrum, filmtajm, simhallen, pannkakor och ikväll sleep-over. de är lika mycket i kiss- och bajåldern och lika vana att vara ensambarn vilket för det mesta går extremt bra ihop.

Berlin nästa!

Hotell nu bokat till Berlin marathon i höst. Favorit i repris med brudarna tre från New York: Cissi, Emelie och jag.
 
 

Hemma

Hemma på svensk mark igen. Skönt att alla förstår mig och att jag förstår vad folk säger. Samtidigt är det väldans tyst här, nu sover visserligen Adri men ändå.
 
Med tre timmars total sömn i bagaget är jag ändå inte trött. Vägrar tro att det har med mitt dagens gedigna kaffedrickande utan nånting helt annat. Bara att börja räkna ner till nästa gång...

Dolmio möter gudfadern

Lyckades komma iväg några dagar att fira påsk med Carlo i Italien med. Lyckligt lottade mig som har familj & vänner som ställer upp som barnvakt samt flexibel chef som låter mig flyga iväg med jobbdatorn. Underlättar när man vill följa sina drömmar..
 
Om ni föreställer er en påsklunch i en kombination av mormorn i Dolmio-reklamen och liten touch av Gudfadern så får ni en ganska bra bild av min söndag. Här pratar inte en i taget utan minst tre stycken på en och samma gång, med ingen eller alla och byter ämne hejvilt. Efter 5 rätter sa jag stopp då orutinerade mig blev mätt redan under förrätterna. Djungelvrål, Daim och Kexchoklad till efterrätten gick hem hos de allra flesta.
 
Känns lite som jag är 18 år igen när jag flyttade till Spanien utan att tala språket. Sitter förgäves och försöker förstå fyra konversationer på en gång och värst av allt, skämten. Har nu en härlig blandning av engelska, spanska och italienska i huvudet. Slutsats: Jag måste lära mig italienska, helst redan igår.
 
Har förklarat att vi visst kan bada i sverige på sommaren och att isen inte ligger kvar då. På vintern finns faktiskt lite ljus och vi lever inte i konstanta minus 30 grader. I sverige älskar vi Ibra ( Zlatan) och ser honom som svensk, vilket är motsatsen till hur de ser på honom här.
 
 
 
 
 

RSS 2.0